Vi erbjuder

Chefsfrågan: Hur får jag stopp på gnället?

En negativ stämning är på väg att sprida sig i personalgruppen. Någon eller några av mina medarbetare drar igång gnället, som blir lite av en nedgående spiral för gruppens resultat. Hur ska jag vända på den utvecklingen? Jag vill ha positiva medarbetare som uppmuntrar varandra. HälsningarRoseanna
Publicerad: Uppdaterad:

chefskap När du tar upp denna fråga så tycker jag att du skall utgå från din positiva målbild. Hur vill du att det skall vara på arbetsplatsen där du är chef och hur kan du nå dit. Du skriver att du vill ha positiva medarbetare som uppmuntrar varandra. Det är en bra målsättning, som du kan uppnå genom att:

1. Dina medarbetare omfattas av och är positiva till verksamhetens mål.

2. Dina medarbetarna har en arbetssituation, som de kan påverka och utvecklas i, samt att de får bekräftelse på utfört arbete och blir sedda på arbetsplatsen. Det senare är en av dina viktigaste uppgifter som chef.

3. Dina medarbetare som delar med sig av kunskap och uppmuntran får kredit för det, i någon form.
 
Hur ser målen ut för verksamheten? Känner alla till målen, eller är det dags för en ny genomgång av målen. Värderingsstarka arbetsplatser är ofta attraktiva arbetsplatser , som till exempel Ikea. Är det kanske dags att ha någon form av genomgång av målen för din verksamhet?
 
Hur ser de enskilda medarbetarnas arbetssituation ut. Kan dina medarbetare påverka och utvecklas i sitt arbete ? Känner de att de har ditt förtroende eller detaljstyr och kontrollerar du deras verksamhet? Hur arbetar du med uppföljning och feedback ? Utvecklingssamtalet är ett mycket bra forum för att tillsammans med dina medarbetare gå igenom vars och ens arbetssituation. Om du lyssnar och frågar och verkligen vill veta vad som är fel så är individuella utvecklingssamtal en bra metod. Tänk på att gnäll är en kraftlös protest och fundera själv igenom vad du är beredd att göra för att förbättra situationen på arbetsplatsen.
 
Så till den sista punkten. Var tydlig med vad du prioriterar i form av arbetsresultat så att varje medarbetare vet vad som premieras. Vill du som chef aktivet medverka till att personalen uppmuntrar varandra. Ta med det som ett kriterium när du sätter individuell lön. Det är faktiskt ett lönekriterium som tillämpas på Naturvetarnas kansli.

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies