Vi erbjuder

Akademikerförsäkring erbjuder försäkring till varslade och uppsagda

För den medlem i Naturvetarna som har personförsäkring via arbetsgivaren och förlorar den vid uppsägning, erbjuder Akademikerförsäkring möjligheten att ansluta sig till medlemsförsäkringarna liv-, olycksfall och sjukinkomst utan att behöva avge hälsodeklaration.
Publicerad: Uppdaterad:

Medlemsförsäkringar Förutom den allmänna försäkringen via Försäkringskassan omfattas de flesta anställda av kollektivavtal. Många av Naturvetarnas medlemmar har dessutom frivilliga gruppförsäkringar genom Akademikerförsäkring eller genom sin arbetsgivare.

Har man medlemsförsäkring i Akademikerförsäkring påverkas inte skyddet vid arbetslöshet. Men för den som har sin försäkring via arbetsgivaren är det annorlunda. Om man blir uppsagd eller om företaget går i konkurs, kan skyddet upphöra, även om försäkringen kan gälla i upp till tre månader efter att gruppavtalet upphört (så kallat efterskydd)

I kollektivavtalen finns också bestämmelser om visst efterskydd om man blir arbetslös eller är arbetssökande. Men om företaget inte har kollektivavtal, finns inte detta skydd.

Akademikerförsäkrings erbjudande

Akademikerförsäkring erbjuder nu medlemmar i Naturvetarna som sägs upp följande:

- Enkel anslutning till medlemsförsäkring
Möjligheten att ansluta sig till Akademikerförsäkrings ordinarie medlemsförsäkringar liv, olycksfall och sjukinkomst utan hälsodeklaration, endast krav på att man är fullt arbetsför.

- Kollektivt efterlevandeskydd för arbetslös medlem
Medlem som är ofrivilligt arbetslös och är med i a-kassa men inte omfattas av gruppliv, tjänstegruppliv eller motsvarande. Avlider denne så omfattas denne av kollektiv livförsäkring med samma villkor som för ordinarie grupplivförsäkring. Försäkringsskyddet ingår i medlemskapet.

- Krisförsäkring vid arbetslöshet

Den medlem som blivit ofrivilligt arbetslös och har Akademikerförsäkrings Olycksfallsförsäkring har genom den utökade krisförsäkringen möjlighet att
få rådgivning och behandling av kristerapeut vid tio tillfällen. Även den försäkrades familj kan delta i samtalen.

Viktig förmån

– Det här ger alltså en trygghet till alla medlemmar som blivit av med jobbet. De som i och med arbetslösheten står utan försäkringsskydd får nu möjlighet att försäkra sig hos Akademikerförsäkring på de villkor som annars bara gäller för nyblivna medlemmar. Vi ser det som en viktig förmån, kommenterar Naturvetarnas förbundssekreterare Erik Palmqvist.

 

Mer information och försäkringsvillkor

Akademikerförsäkrings kundtjänst:

info@akademikerforsakring.se  020-51 10 20

Erik Palmqvist

avdelningschef Verksamhetsstöd
08-466 24 56

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies