Vi erbjuder

Du får 80 procent av din lön

Medlemmar i Naturvetarna behöver inte oroa sig över ökade kostnader för inkomstförsäkringen på grund av stigande arbetslöshet. Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet och avgiften till förbundet höjs inte under 2009.
Publicerad: Uppdaterad:

Organisation Naturvetarnas medlemmar behöver inte oroa sig över ökade kostnader för inkomstförsäkringen på grund av stigande arbetslöshet. Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet och de kostnader som uppstår kommer att täckas av det överskott som försäkringsbolaget Salus Ansvar lagt undan under de goda år som varit.
– Om detta överskott mot förmodan inte skulle räcka till, har förbundet fonderat kapital som extra reserv. Medlemmarna kommer inte att drabbas av någon avgiftshöjning under 2009, säger Naturvetarnas förbundsdirektör Jörgen Ohlsson.

Inkomstförsäkringen ser till att du som är medlem sedan minst ett och ett halvt år tillbaka och har rätt till ersättning från AEA, får 80 procent av din a-kassegrundande inkomst på upp till 80 000 kronor i månaden under det första halvåret som du är arbetslös. Du kan även teckna en tilläggsförsäkring som ger dig ytterligare trygghet.

 
Läs mer:

Inkomstförsäkringen

Marita Teräs

utredare
08-466 24 81

Kommentarer

Kommentera
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies