Fråga oss här!
Vi erbjuder
1

Tidning och nyheter

Du som är medlem i Naturvetarna får tidningen Naturvetaren sex gånger per år. Den innehåller djuplodande och inspirerande reportage, samt aktuellt om naturvetares utbildning, arbetsmarknad och karriär. Fokus ligger på forskning, bransch, karriär, vetenskap och ledarskap. 

På denna sida hittar du alla publicerade nyheter från Naturvetarna. Du kan även bläddra i tidningen på issuu.com/naturvetare

Vill du se utgivningsplanen eller annonsera i tidningen, klicka här.

Vill du kontakta redaktionen, mejla redaktion@naturvetarna.se.

Filtrera artiklar

2877 artiklar

64 miljoner ägg

Så många ägg äter svenskarna under påskveckan, godisägg oräknade. Svenska ägg får grönt ljus av WWF sett till klimatet. Här kan du läsa om allt som är värt att veta om ägg - målade eller inte.

Företagsformer

Vilka är skillnaderna mellan en enskild näringsverksamhet och aktiebolad? Här har vi sammanfattat vad som gäller för bland annat ansvar, kapitalkrav och årsredovisning. 

Har jag rätt till semester i juli?

Vi är många på mitt arbete som vill ha semester i juli. För att hålla verksamheten igång måste vi ha en viss bemanning. Vad säger lag och avtal om mina möjligheter att få semester när jag vill? Undrar också om föräldraledighet är semestergrundande?

Kommentar till regeringens vårändringsbudget

Området klimat och miljö tillförs nästintill 2 miljarder i regeringens vårändringsbudget. Det är positivt, men en alltför liten del av dessa medel går till de myndigheter som är strategiska i arbetet med ett mer hållbart Sverige.

IT-ansvarig

Vill du axla en nyckelroll som IT-ansvarig hos Naturvetarna? Har du dessutom erfarenhet av rollen som systemägare och/eller förvaltning? Här erbjuds du en ny roll där du driver frågor kring Naturvetarnas IT-utveckling.

Driven marknadsförare

Är du en junior marknadsförare redo att kavla upp ärmarna och ta tag i nya utmaningar? Har du förmåga att formulera och anpassa budskap för olika kanaler, media och målgrupper? Ser du marknadsföring och kommunikation som verktyg för att skapa intresse, effekt och resultat? Ser du hellre möjligheter än problem? Då är det dig vi söker!

De letar föroreningar i mark och vatten

När Sverige bygger måste marken undersökas. Vi tog rygg på två geovetare när de gjorde provtagningar i en bäck där trafikleden Förbifart Stockholm ska dra fram.

Mat + AI = sant

Har du hört talas om food tech? Forskare vid Örebro universitet tror att artificiell intelligens kan revolutionera livsmedelsindustrin i grunden. Vi har tagit reda på hur.

Varför går vissa upp i vikt och andra inte?

Vissa kan äta hur mycket som helst utan att gå upp i vikt, medan andra måste räkna varje kalori för att hålla vikten. Kan det vara så att vissa är utrustade med brunt fett och andra inte. Eller är det tarmfloran som förklarar skillnader i ämnesomsättning mellan individer?

Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies