Vi erbjuder
1

Tidning och nyheter

Du som är medlem i Naturvetarna får tidningen Naturvetare sju gånger per år. Den innehåller djuplodande och inspirerande reportage, samt det senaste från naturvetares arbetsmarknad och karriär. Fokus ligger på forskning, bransch, karriär, vetenskap och ledarskap. 

På denna sida hittar du alla publicerade nyheter från Naturvetarna. 

Vill du annonsera i tidningen, klicka här.

Vill du kontakta redaktionen, mejla redaktion@naturvetarna.se.

Filtrera artiklar

2604 artiklar

Naturvetarna beklagar dom i AD

Naturvetarna beklagar gårdagens resultat i Arbetsdomstolen, AD. Denna dom för utvecklingen bakåt i tiden sett både till synen på medarbetare och framtidens moderna myndigheter.

Nya miljöer växer fram efter kalkbrytning

Nya naturvärden skapas på norra Gotland när täkter läggs ner. Nu räddar Nordkalk fjärilar och är på väg att bli en leverantör av dricksvatten. Samtidigt utvidgas den nuvarande täkten.

Ge våra lärosäten möjligheten att vara de bästa arbetsgivarna

Det krävs bättre och mer långsiktiga förutsättningar för lärosätena att vara de goda arbetsgivare de önskar att vara. Det är en viktig kvalitetsfråga, för att utveckla framtidens naturvetenskapliga utbildning och forskning. Det var Naturvetarnas budskap när förbundet träffade statens offentliga utredning (SOU) "Styrning för starka och ansvarsfulla lärosäten".

Ha en krisplan för det oväntade

Många arbetsplatser saknar en krisplan. Nyckeln är att snabbt kunna agera när en kris inträffar, och då fungerar långa dokument dåligt. Det kom fram på ett av Naturvetarnas chefsseminarier om arbetsmiljö.

Matnyttigt och inspirerande om utlandsjobb

På den nya webbplatsen arbetautomlands.se ges svar på frågor om försäkringar och löner i andra länder. Du får också en känsla för hur det är jobba i till exempel Spanien.

DUELLEN: Borde ogräsmedlet glyfosat förbjudas helt?

Än en gång har kommissionen skjutit fram beslutet om glyfosat får grönt ljus inom EU.
Kemikalieinspektionen vill begränsa användningen, medan Naturskyddsförening förordar ett totalförbud och hänvisar till den ekologiska odlingen som klarar sig utan roundup, som medlet också kallas.

Månadens fråga: Hur bidrar du till bättre arbetsmiljö på ditt jobb?

Att må bra på jobbet och att kunna leverera går hand i hand. Kom ihåg att vi alla är varandras arbetsmiljö. Nu undrar vi vad du gör för att förbättra stämningen på jobbet?

Alla har ansvar för stämningen på jobbet

Att prata med varandra i stället för om varandra är en nyckel till bättre arbetsklimat. Svårare än så behöver det inte vara för att slippa konflikter på jobbet.

Hitta rätt försäkring för ditt företag

Den som har ett eget företag eller ska starta ett måste alltid se företagets behov av försäkringsskydd. Frågan är därför inte om företaget ska ha en företagsförsäkring utan vad denna ska innehålla.