Fråga oss här!
Vi erbjuder
1

Tidning och nyheter

Du som är medlem i Naturvetarna får tidningen Naturvetaren sex gånger per år. Den innehåller  inspirerande reportage, samt aktuellt om naturvetares utbildning, arbetsmarknad och karriär. Fokus ligger på forskning, bransch, karriär, vetenskap och ledarskap. 

På denna sida hittar du alla publicerade nyheter från Naturvetarna. Du kan även bläddra i tidningen på issuu.com/naturvetare

Vill du se utgivningsplanen eller annonsera i tidningen, klicka här.

Vill du kontakta redaktionen, mejla redaktion@naturvetarna.se.

Filtrera artiklar

2942 artiklar

Jim får fler att välja tåget

Det har snart gått två år sedan Saco-S-föreningen med Jim Werngren som ordförande förhandlade fram en tågpremie i Folkhälsomyndighetens reseavtal.

Kan man flyga på sågspån?

Björn Alriksson är den disputerade biokemisten på RISE Processum som utvecklar biobränslen, som om några år kan få oss att slippa känna flygskam. Men det kommer att kosta.

Digitala plattformar förändrar vårt sätt att jobba

Frihet, flexibilitet och ökad arbetsglädje är de vanligaste drivkrafterna för de som väljer att arbeta via plattformar. Användarna själva menar att plattformsarbetet ger bättre kunskapsutnyttjande och mer tid till familjen.

How to think about legal regulations?

I will be moving to Sweden with my girlfriend. We live in Germany and are German citizens and will both be working as researchers in Gothenburg for two years, maybe longer. When it comes to legal regulations, what should we think about?

Få satsningar på naturvetares arbetsmarknad

I morse presenterade finansminister Magdalena Andersson budgetpropositionen för 2020. Finansministern och regeringen kallar budgeten för en bred budget. Snarare ska den betraktas som smått spretig, säger Naturvetarna i en kommentar.

Fråga en naturvetare: Varför är det prickar på halva flugsvampen?

Prickarna på flugsvampen är rester av hyllet som satt runt hela svampen innan den kom upp ur jorden. 

 

Salt lagrar sol

Kan lösningen på hur vi lagrar energi för senare användning finnas i salt? Svenske Johan Lilliestam forskar på hur man sprider användningen av termisk lagring av solenergi i just saltföreningar. I bland annat Marocko är det redan verklighet.

Aksel går i spinn på fiske

För Aksel Ydrén är det en tjusning att uppleva känslan när det hugger till och nappar. Spänning och avkoppling på en och samma gång.

Fråga en naturvetare: Vilken väderapp ska man lita på?

Den ena appen visar på stora regnmängder för nästa dag och den andra på uppehåll. Varför ger väderapparna så olika prognoser och vilken ska man egentligen lita på?

Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies