Vi erbjuder
1

Tidning och nyheter

Du som är medlem i Naturvetarna får tidningen Naturvetaren sex gånger per år. Den innehåller djuplodande och inspirerande reportage, samt aktuellt om naturvetares utbildning, arbetsmarknad och karriär. Fokus ligger på forskning, bransch, karriär, vetenskap och ledarskap. 

På denna sida hittar du alla publicerade nyheter från Naturvetarna. 

Vill du annonsera i tidningen, klicka här.

Vill du kontakta redaktionen, mejla redaktion@naturvetarna.se.

Filtrera artiklar

2671 artiklar

Månadens fråga: Vad får dig att gilla jobbet?

Alla motiveras vi av olika saker. Vissa vill utvecklas som person eller ha en hög lön, medan andra drivs av ett högre syfte, som att bidra till en bättre värld. Nu undrar vi vad som motiverar dig att göra ett bra jobb?

”Affärsmannaskap breddade min kompetens”

Karolina Erikers har gått utbildningen affärsmannaskap för naturvetare.
– Föreläsarna var väldigt bra! Jag har nu en större förståelse ett företags ekonomi och marknadsföring.

Månadens naturvetare: ”Viktigt att bygga relationer”

Lena Johansson, ansvarig för strålskyddet på ESS i Lund, känner sig hedrad. Utmärkelsen får hon för sina insatser som facklig representant för Naturvetarna. Det var kollegorna som nominerade henne.

Stor lönespridning ger högre livslön

Naturvetare med generellt fler karriär- och utvecklingsmöjligheter och större lönespridning har också högre lönenivåer. Det visar den senaste statistiken från 2017 års löneenkät.

Det ska straffa sig med hot mot tjänstemän

Straff för hot och våld mot tjänstemän med samhällsnyttiga funktioner bör skärpas enligt en ny utredning. Ett välbehövligt förslag tycker Naturvetarna, som återkommande påpekat den ohållbara arbetsmiljön för förbundets inspektörer.

Chefsfrågan: Hur får jag lönesättningen att fungera?

Jag vill belöna goda prestationer och öka lönespridningen bland mina medarbetare. Men det är lättare sagt än gjort. Hur kan jag använda lönesamtal för att uppnå mina mål?

Kvinnor hemma med barn missgynnas i karriären

Än idag missgynnas kvinnor i arbetslivet. Att dela mer lika på föräldraförsäkringen och undvika deltidsfällan är ett viktigt steg mot ett mer jämställt arbetsliv.

Varför kallas det för datamoln?

Datamoln är ingen idealisk metafor, där data lagras på servrar. Den stora skillnaden är att servrarna är kopplade till internet. 

Duellen: Är recept via app en bra idé?

Digitala vårdgivare utmanar den fysiska vården. Företaget Kry menar att det är självklart att recept ska kunna skrivas ut efter att diagnos har ställts via mobilen. En familjeläkare protesterar och menar att risken ökar för att till exempel antibiotika skrivs ut i onödan.