Fråga oss här!
Vi erbjuder
1

Tidning och nyheter

Du som är medlem i Naturvetarna får tidningen Naturvetaren sex gånger per år. Den innehåller  inspirerande reportage, samt aktuellt om naturvetares utbildning, arbetsmarknad och karriär. Fokus ligger på forskning, bransch, karriär, vetenskap och ledarskap. 

På denna sida hittar du alla publicerade nyheter från Naturvetarna. Du kan även bläddra i tidningen på issuu.com/naturvetare

Vill du se utgivningsplanen eller annonsera i tidningen, klicka här.

Vill du kontakta redaktionen, mejla redaktion@naturvetarna.se.

Filtrera artiklar

2981 artiklar

Naturvetarna välkomnar kartläggning av studenters hälsa

Att studenthälsovården ska kartläggas är ett steg i rätt riktning, menar Naturvetarnas studentråd. Psykisk hälsa är en hjärtefråga för dem.

Naturvetarna besöker Region Östergötland för dialog om patientfokus och medarbetarutveckling

I dag besöker Naturvetarna Region Östergötland och Universitetssjukhuset i Linköping. Naturvetarna träffar medlemmar, besöker Diagnostikcentrum och för dialog med regionen om att ett ökat patientfokus fordrar ett ökat medarbetarfokus med rimliga löner, god arbetsmiljö och möjligheter till utveckling.

The 2021-2024 Swedish Research Bill

In order for Sweden to maintain its position as one of the world's leading countries for research and innovation, we need a research climate that gives employees and employers long-term incentives, stability, predictability and good conditions. This would lead to a more positive development of Swedish society, improved welfare and greater competitiveness for our corporate sector.

Gästkrönikan: Insikt leder oss ur klimatkrisen – inte skam

Sitter i min hytt på isbrytaren Oden i Helsingborg och funderar. Jag är här för att hämta hem instrument efter sommarens expedition. Jag var inte själv med denna gång och instrumenten har fått sköta sig själva. Så här dags i fjol hade jag återvänt från en stor expedition till centrala Arktis. Efter varje sådan resa återvänder man lite förändrad.

Skogsbad - in i forskningens finrum

En skogspromenad sägs ju höja humöret och ge bättre hälsa. Men har vi belägg för att det faktiskt är så? Jo, det finns forskning om skogsbad och andra gröna terapier, som verkar ge stöd för teorin om att små utflykter i naturen är bra för oss.

Kan jag starta företag vid sidan av?

Jag har planer på att säga upp mig och starta eget. Kan jag redan nu kontakta kunder och bygga upp mitt företag? En del av kunderna jobbar jag med i dag. Jag vill inte riskera att bli avskedad på grund av illojalitet.

Nytt avtal för veterinärer 2020

Nästa år ska löner och villkor för närmare tre miljoner anställda omförhandlas. Det gäller också för landets veterinärer, som företräds av Naturvetarna i avtalsförhandlingarna.

"Oftast glad, men aldrig rädd att säga ifrån!"

En riktig glädjespridare som både höjer stämningen med sitt glada humör och lyfter frågor som kan vara svåra att ta upp i kritiska lägen. En riktig klippa och jag vet ingen som förtjänar en tårta bättre!

Medlemsavgiften höjs med 10 kronor

Den 1 januari höjs medlemsavgiften för alla yrkesverksamma med 10 kr i månaden. Höjningen görs för att Naturvetarna även i framtiden ska kunna erbjuda dig rådgivning, service och andra förmåner av högsta kvalitet.

Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies