Fråga oss här!
Vi erbjuder
1

Tidning och nyheter

Tidningen Naturvetaren innehåller inspirerande reportage, samt aktuellt om naturvetares utbildning, arbetsmarknad och karriär. Fokus ligger på forskning, bransch, karriär, vetenskap och ledarskap.

Du som är medlem i Naturvetarna får tidningen Naturvetaren fyra gånger per år. Du kan även bläddra i tidningen på issuu.com/naturvetare.

På denna sida hittar du alla publicerade nyheter från Naturvetarna.

Vill du se utgivningsplanen eller annonsera i tidningen, klicka här.

Vill du kontakta redaktionen, mejla redaktion@naturvetarna.se.

Filtrera artiklar

3006 artiklar

Naturvetare bygger Sveriges säkerhet

Naturvetarna var på plats när Folk och Försvar hade sin årliga rikskonferens i Sälen tidigare i veckan. Naturvetare behövs för att klara den militära säkerheten och hantera kriser, som skogsbränder och epidemier av smittsamma sjukdomar.

Pengar att spara med egen jurist

Har du använt Naturvetarnas juristförsäkring? I så fall är du inte ensam. Sedan starten för drygt ett år sedan har många medlemmar haft nytta av den.

Månadens fråga: Hur jobbar ni med hållbarhet?

Nu vill vi ha in tips på saker man kan göra som är bra för klimatet och miljön. Det kan handla om allt från återvinning till att få fler att åka tåg i stället för att flyga på tjänsteresor.

Månadens fråga: Är du stressad inför vårterminen

Många kan känna sig stressade när vårterminen börjar. Kanske har du precis påbörjat din utbildning eller så är du tillbaka vid skolbänken efter julledigheten? Oavsett vad så skulle det vara intressant att höra hur ni studenter känner inför skolstarten.

Möjligt att jobba till fyllda 68 år

Gillar du att jobba? Då har du anledning att slå klackarna i taket. Sedan 1 januari har du rätt att arbeta tills du fyller 68 år.

Bli en miljöhjälte på jobbet

Har du tänkt på att det kostar energi att skicka ett mejl? Här får du tio tips tips på saker som gör kontoret mer hållbart.

”Lång erfarenhet eller nyexad – alla bidrar med kunskap!”

Spännande problemlösning där alla arbetsdagar är olika. Linda Knutsson stormtrivs med jobbet som biomedicinsk analytiker.

Så klarar du årets fattigaste månad. Nikita tipsar!

Januari har sedan länge varit känt som årets fattigaste månad. Kanske spenderades det lite mer pengar än vanligt under ledigheten. Kanske en julklapp för mycket, en och annan kreditfaktura eller kanske köpte du den där nyårsblåsan "som du bara skulle ha" till nyår?

Gör det möjligt att kombinera kliniskt arbete och forskning

Äntligen är en Life science-strategi plats. Naturvetarna föreslår två konkreta åtgärder som skulle ge forskningen inom hälso- och sjukvården en rejäl skjuts framåt.

Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies