Vi erbjuder
1

Tidning och nyheter

Du som är medlem i Naturvetarna får tidningen Naturvetaren sex gånger per år. Den innehåller djuplodande och inspirerande reportage, samt aktuellt om naturvetares utbildning, arbetsmarknad och karriär. Fokus ligger på forskning, bransch, karriär, vetenskap och ledarskap. 

På denna sida hittar du alla publicerade nyheter från Naturvetarna. Du kan även bläddra i tidningen på issuu.com/naturvetare

Vill du se utgivningsplanen eller annonsera i tidningen, klicka här.

Vill du kontakta redaktionen, mejla redaktion@naturvetarna.se.

Filtrera artiklar

2850 artiklar

Flexibla kontor passar den målinriktade bäst

Studentrådets överlämningshelg

Studentrådet jobbar för att ni medlemmar ska få ut maximal medlemsnytta. Efter överlämningen från den tidigare styrelsen siktar de högt och är redo att jobba hårt. 

Ska du välja mellan enskild firma och aktiebolag?

Denna artikel riktar sig till dig som står i valet mellan att ha en enskild firma eller ett aktiebolag. Eller till dig som har en enskild firma, men funderar på att gå över till ett aktiebolag.

Kontorslösningars påverkan på hälsa och prestation

Aram Seddigh, förändrings- och projektledare och doktor i organisationspsykologi, föreläser om hur vi som medarbetare blir påverkade av olika kontorslösningar och arbetssätt.

Antibiotikan flödar i Vietnam

Allt fler i världen dör som en följd av att bakterier blir resistenta mot antibiotika. Vi gör ett nedslag i Vietnam, där ett sjukhusbesök i många fall slutar med att man blir infekterad av multiresistenta bakterier.

Uppdaterad lönestatistik för naturvetare

2018 års löneenkät har stängt och i Saco Lönesök finns det numera uppdaterad lönestatistik för naturvetare.

Studentmarknadsförare Ina-Marie Åberg

Välkommen Ina-Marie Åberg, ny studentmarknadsförare på Örebro universitet! Hon är en av dem som jobbar extra med att marknadsföra Naturvetarna och rekrytera medlemmar på sitt universitet.

Tänk på skydd för efterlevande

Man kan uppmärksamma Alla hjärtans dag på olika sätt. Ett sätt att tänka på dina nära och kära är att ta reda på hur efterlevandeskydden i tjänstepensionen fungerar om något skulle hända dig.

Lina räddar bin och humlor

Det var under våren 2018 som Lina Herbertsson bestämde sig för att söka pengar till en tjänst som postdok. I november kom det positiva beskedet från Formas som beviljade forskningsmedel för fyra år.

Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies