Vi erbjuder
1

Tidning och nyheter

Du som är medlem i Naturvetarna får tidningen Naturvetaren sex gånger per år. Den innehåller djuplodande och inspirerande reportage, samt aktuellt om naturvetares utbildning, arbetsmarknad och karriär. Fokus ligger på forskning, bransch, karriär, vetenskap och ledarskap. 

På denna sida hittar du alla publicerade nyheter från Naturvetarna. 

Vill du annonsera i tidningen, klicka här.

Vill du kontakta redaktionen, mejla redaktion@naturvetarna.se.

Filtrera artiklar

2645 artiklar

Kira förklarar Sverige med statistik

För Kira Cover Gylling är det viktigt att med fakta visa hur Sverige ser ut i dag. Som metodstatistiker på Statistiska centralbyrå drar hon sitt strå till stacken.

Lärare blir ledare

Ledarskap är en viktig faktor för framgång i klassrummet. Programmet Teach for Sweden utbildar därför lärare som också blir ledare. 

Naturvetare på skolbänken

Studiebesök i en skola blev en ögonöppnare för Sara Fahlén. Nu läser hon till lärare i Umeå.  

Robotar skapar lust för naturvetenskap

Robotar i klassrummet kan avlasta lärare och även öka intresset för naturvetenskap. Forskare vid Uppsala universitet testar om det är möjligt att använda robotar som instruktörer för barn och vuxna.

Guldläge för lärare i naturvetenskap

Bristen på lärare i matematik, kemi, biologi och fysik driver upp lönerna. Fredrik Svensson på Universitetskanslersämbetet menar att det kommer att locka fler att bli lärare.

Henriks kombo är eftertraktad

Fysikern Henrik Åkerstedt har hittat rätt. Efter ett snabbspår in i läraryrket gör han det han gillar bäst: att förklara komplicerade saker så att eleverna förstår. Vi hängde med honom på en mattelektion.

Hur påverkar GDPR Naturvetarna?

Arbetet med dataskyddsförordningen (GDPR) har påbörjats. Naturvetarna analyserar databaser och bedömer lagligheten. Arbetet leds av förbundsjuristen.

Tack till alla som svarade på löneenkäten

Du som svarade på löneenkäten har bidragit till den bästa lönestatistiken för naturvetare. Nu är siffrorna från löneenkäten under statistisk bearbetning. Färsk lönestatistik kommer att presenteras på Saco Lönesök under nästa vecka.

Affärsplan för dig som är företagare

För dig som funderar på att starta ett eget företag är det ofta lämpligt att först göra en affärsplan för verksamheten. Men varför bör du ha en affärsplan, och vad ska den innehålla?