Vi erbjuder
1

Tidning och nyheter

Du som är medlem i Naturvetarna får tidningen Naturvetare sju gånger per år. Den innehåller djuplodande och inspirerande reportage, samt det senaste från naturvetares arbetsmarknad och karriär. Fokus ligger på forskning, bransch, karriär, vetenskap och ledarskap. 

På denna sida hittar du alla publicerade nyheter från Naturvetarna. 

Vill du annonsera i tidningen, klicka här.

Vill du kontakta redaktionen, mejla redaktion@naturvetarna.se.

Filtrera artiklar

2586 artiklar

Kursen i affärsmannaskap breddade Annas kompetens

Efter nyår kommer en ny chans att lära sig affärsmannaskap. Anna Karlsson hade direkt nytta av utbildningen och känner sig idag tryggare i sin roll som kvalitetschef.

Biolog blev årets miljöhjälte

Rebecka Le Moine värnar alla arter på planeten. Efter utmärkelsen från WWF har hon redan börjat jobba för nästa års FN-dag för biologisk mångfald. Målet är att alla ska känna till den 22 maj.

Nobelpris ger oss ögon på atomnivå

Det är få saker som övertygar så mycket som en bild. Årets Nobelpristagare i kemi har utvecklat kryoelektronmikroskopi så att vi kan se molekyler på atomnivå.

Nytt avtal för naturvetare i staten

Ett nytt avtal, som gäller tillsvidare, har tecknats för statligt anställda akademiker, däribland naturvetare. En framgång för Saco-S är att parterna ska öka satsningarna på ett hållbart arbetsliv.

Vågor i rymden gav Nobelpris i fysik

Tänk dig två svarta hål som slås samman. Då frigörs enorma mängder energi i form av gravitationsvågor. Att de går att mäta och fångas upp har gett årets Nobelpris i fysik.

Nobelpris till vår inre klocka

Att vi har en inre klocka har varit känt länge. Den är individuell och finns i alla organismers celler. Nu har forskarna som får Nobelpriset i medicin eller fysiologi visat hur den mekanismen fungerar på molekylnivå.

Anna-Mia får en extra vecka semester

Under växtsäsongen blir det en del övertid för odlingsrådgivaren Anna-Mia Björkholm. Hon är nöjd med den lösning som fack och arbetsgivare har kommit överens om.

Månadens fråga: Vill du sitta i kontorslandskap?

Allt fler jobbar i kontorslandskap eller i aktivitetsanpassade kontor. Vissa trivs som fisken i vattnet med det, medan andra upplever att de blir störda och hellre vill ha sitt eget kontorsrum. Nu undrar vi hur din arbetsplats ser ut i dag och hur du skulle vilja ha det.

Färre konflikter i kontorslandskapet

Cellkontor, kontorslandskap eller flexkontor? Det går trender i hur våra arbetsplatser utformas, men det gäller att vara medveten om hur det påverkar arbetsmiljön, till exempel risken för konflikter.