Fråga oss här!
Vi erbjuder
1

Tidning och nyheter

Du som är medlem i Naturvetarna får tidningen Naturvetaren sex gånger per år. Den innehåller  inspirerande reportage, samt aktuellt om naturvetares utbildning, arbetsmarknad och karriär. Fokus ligger på forskning, bransch, karriär, vetenskap och ledarskap. 

På denna sida hittar du alla publicerade nyheter från Naturvetarna. Du kan även bläddra i tidningen på issuu.com/naturvetare

Vill du se utgivningsplanen eller annonsera i tidningen, klicka här.

Vill du kontakta redaktionen, mejla redaktion@naturvetarna.se.

Filtrera artiklar

2967 artiklar

Coachning ledde till nytt jobb för Stefan

Stefan Klinter fick jobb som forskare på ett startup-bolag efter intervju- och cv- coachning.
– Naturvetarna lärde mig hur arbetslivet funkar i Sverige, säger han.

Fler naturvetare behövs till arbetet med de globala hållbarhetsmålen

De globala hållbarhetsmålen är världens viktigaste att-göra-lista. Unga som väljer en naturvetenskaplig universitetsutbildning kan göra avgörande insatser med punkterna på listan. I en aktuell bedömning konstaterar Naturvetarna att naturvetare även de närmaste åren kommer att vara efterfrågade på arbetsmarknaden.

Arbetsmiljön inom djursjukvården brister

Anställda inom svensk djursjukvård upplever stress och hög arbetsbelastning, anger att de i hög grad arbetar övertid och att ledarskapet brister. Det visar en studie av arbetsmiljön inom djursjukvården som Naturvetarna har gjort under våren 2019.

Naturvetarna stämmer AstraZeneca

Naturvetarna har lämnat in en stämningsansökan mot AstraZeneca och Innovations- och kemiarbetsgivarna i Sverige (IKEM). Skälet till stämningen är att AstraZeneca har underlåtit att förhandla i tre ärenden som berör Naturvetarnas medlemmar.

Robot ger koll på smältande glaciär

Svenska forskare är först i världen med att skicka in ett mätinstrument under en av de stora outforskade glaciärerna i Antarktis. Avsmältningen sker underifrån och en kollaps skulle innebära en snabb havsnivåhöjning.

Möte med jämställdhetsminister om nyanlända akademiker

Hur tillvarata vi invandrade akademikers kompetens? Det var samtalsämnet när Naturvetarna träffade jämställdhetsminister Åsa Lindhagen inom ramen för praktikprogrammet Jobbsprånget.

Lönerevision statlig sektor

På de flesta statliga myndigheter* är lönerevisionen i full gång. Fackliga företrädare på myndigheten har en viktig uppgift i arbetet med att verka för att lönerevisionen ska bli så bra som möjligt för alla medlemmar.

Hur löser vi konflikten på jobbet?

En konflikt mellan två medarbetare skapar oro i teamet. Hur ska jag hantera konflikten så att de inblandade kan samarbeta igen?

Kraftfulla batterier gav kemipris

Har du en mobil på fickan? Då drar du nytta av de tre forskarnas upptäckter som belönas med 2019 års Nobelpris i kemi. Det handlar om batterier, som bygger på litiumjoner. De har gjort vår bärbara elektronik möjlig, liksom att lagra energi från sol och vind.

Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies