Vi erbjuder
1

Tidning och nyheter

Du som är medlem i Naturvetarna får tidningen Naturvetaren sex gånger per år. Den innehåller djuplodande och inspirerande reportage, samt aktuellt om naturvetares utbildning, arbetsmarknad och karriär. Fokus ligger på forskning, bransch, karriär, vetenskap och ledarskap. 

På denna sida hittar du alla publicerade nyheter från Naturvetarna. 

Vill du annonsera i tidningen, klicka här.

Vill du kontakta redaktionen, mejla redaktion@naturvetarna.se.

Filtrera artiklar

2648 artiklar

Hur får jag budskapet att landa rätt?

Vi står inför en omorganisation, där flera i personalgruppen inte kommer att jubla. Som det ser ut nu blir det inga uppsägningar. Hur ska jag lägga upp kommunikationen så att budskapet landar rätt?

Mindfulness får hjärnan att må bättre

Hur klarar man ett allt mer stressigt studentliv? Mindfulness kan vara en väg att gå. Forskningen visar på goda resultat, enligt Veronika Ryd som föreläste på Naturvetarnas studentkongress.

Ska man slicka sina sår?

Är det någon risk att stoppa ett blödande finger i munnen om man inte har något plåster? Finns det i munnen farliga bakterier som kan gå ut i blodbanorna och orsaka blodförgiftning?

Kira förklarar Sverige med statistik

För Kira Cover Gylling är det viktigt att med fakta visa hur Sverige ser ut i dag. Som metodstatistiker på Statistiska centralbyrå drar hon sitt strå till stacken.

Lärare blir ledare

Ledarskap är en viktig faktor för framgång i klassrummet. Programmet Teach for Sweden utbildar därför lärare som också blir ledare. 

Naturvetare på skolbänken

Studiebesök i en skola blev en ögonöppnare för Sara Fahlén. Nu läser hon till lärare i Umeå.  

Robotar skapar lust för naturvetenskap

Robotar i klassrummet kan avlasta lärare och även öka intresset för naturvetenskap. Forskare vid Uppsala universitet testar om det är möjligt att använda robotar som instruktörer för barn och vuxna.

Guldläge för lärare i naturvetenskap

Bristen på lärare i matematik, kemi, biologi och fysik driver upp lönerna. Fredrik Svensson på Universitetskanslersämbetet menar att det kommer att locka fler att bli lärare.

Henriks kombo är eftertraktad

Fysikern Henrik Åkerstedt har hittat rätt. Efter ett snabbspår in i läraryrket gör han det han gillar bäst: att förklara komplicerade saker så att eleverna förstår. Vi hängde med honom på en mattelektion.