Vi erbjuder
1

Tidning och nyheter

Du som är medlem i Naturvetarna får tidningen Naturvetaren sex gånger per år. Den innehåller djuplodande och inspirerande reportage, samt aktuellt om naturvetares utbildning, arbetsmarknad och karriär. Fokus ligger på forskning, bransch, karriär, vetenskap och ledarskap. 

På denna sida hittar du alla publicerade nyheter från Naturvetarna. 

Vill du annonsera i tidningen, klicka här.

Vill du kontakta redaktionen, mejla redaktion@naturvetarna.se.

Filtrera artiklar

2801 artiklar

Förbundsdirektör invald i Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien

Per Klingbjer, förbundsdirektör i Naturvetarna, har invalts som ledamot i Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. Som akademiledamot ingår Per Klingbjer vid allmänna avdelningen.

”Viktigt att visa vad vi åstadkommer.”

Den lokala föreningen där Cecilia Hagberg är ordförande fyller ett år, och andra årsmöte är just avklarat. Förutsättningarna för det fackliga arbetet skiljer sig år, beroende på hur länge föreningen har varit verksam, säger hon. 

Nu kan du logga in med mobilt BankID

För att ha en säkrare och smidigare inloggning på naturvetarna.se använder vi nu mobilt BankID.

Goda möjligheter att få jobb för naturvetare

Årets framtidsprognoser för akademiker är här. Arbetsmarknaden för naturvetare blir allt bättre. En nyhet är att efterfrågan på dietister ökar och att det nu råder balans på arbetsmarknaden för biologer.

Nyvald ordförande vill förbättra studenters välmående

Lovisa Wilhelmsson har valts till ordförande för Naturvetarnas studentråd av en enhällig kongress.
- Jag är hedrad över förtroendet och känner mig taggad att fortsätta jobbet med att förbättra studenters välmående. 

Kongressen stakade ut vägen till en hållbar framtid

Framtidens utmaningar stod i fokus på Naturvetarnas kongress, som ägde rum förra helgen. Här är några av de beslut som ska få förbundet att växa och bli en ännu starkare företrädare för alla naturvetare i Sverige.

Nytt löneavtal för distriktsveterinärer

Efter segslitna förhandlingar med arbetsgivaren har landets distriktsveterinärer fått ett nytt löneavtal. Det börjar gälla den 1 december och ger en ny fast lön under dagtid.

Duellen: Kan mat hämma inflammationer?

Antiinflammatorisk kost är på mångas läppar. Många vittnar om fördelar med den kosten. Men finns det verkligen mat som hämmar inflammationer? Två forskare kommer till delvis olika slutsatser.

Navigera rätt i karriären med en person- eller karriärprofilanalys

Lär känna dina drivkrafter, styrkor och ditt beteende lite bättre. Med en person- eller karriärprofilanalys får du bättre självkännedom och stöd i karriären. Vi förklarar vilken analys du kan använda dig av i vilken situation.

Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies