Fråga oss här!
Vi erbjuder
1

Tidning och nyheter

Du som är medlem i Naturvetarna får tidningen Naturvetaren sex gånger per år. Den innehåller djuplodande och inspirerande reportage, samt aktuellt om naturvetares utbildning, arbetsmarknad och karriär. Fokus ligger på forskning, bransch, karriär, vetenskap och ledarskap. 

På denna sida hittar du alla publicerade nyheter från Naturvetarna. Du kan även bläddra i tidningen på issuu.com/naturvetare

Vill du se utgivningsplanen eller annonsera i tidningen, klicka här.

Vill du kontakta redaktionen, mejla redaktion@naturvetarna.se.

Filtrera artiklar

2887 artiklar

Duellen: Borde LAS ändras?

I dag kom direktiven till utredningen av LAS, lagen om anställningsskydd, som är en följd av januariavtalet. Saco vill inte peta i LAS som de menar fungerar bra i dag. Centerpartiet vill se en mer flexibel lagstiftning, som gör det lättare att säga upp anställda.

Enkla saker kan vara bästa knepet!

Det konstaterar studentmarknadsförarna vid Örebro universitet, som med energi och idéer har rivstartat sitt uppdrag som studentmarknadsförare.

Vi tar tempen på djursjukhusen

Hur mår veterinärerna och djursjukskötarna på jobbet? Det håller Naturvetarna på att ta reda på nu.

Inspirationshelg 2019

Kommunikation, retorik, strategitips, inspiration och erfarenhetsutbyte. Och sist men inte minst: en tävling i monterbygge! Studenthelgen var en riktig extra-allt-helg!

Månadens fråga: Varför valde du att bli naturvetare?

Framtida utmaningar råder det ingen brist på. Som naturvetare kommer du att kunna jobba med alltifrån livsmedelssäkerhet, rent dricksvatten och hållbara hav, städer och skogsbruk till biologisk mångfald, energi, återvinning och förnybara material.

Vi är nyfikna på vad som var avgörande för dig att studera naturvetenskap?

Månadens fråga: Skulle du uppmuntra dina barn att bli naturvetare?

Sverige behöver fler naturvetare för att klara samhällets utmaningar, såsom klimat, vård och hälsa, säkra livsmedel och biologisk mångfald. Nu undrar vi om du skulle inspirera dina barn att satsa på en naturvetenskaplig utbildning.

Chefsfrågan: Jag får inte stöd av min chef

I min personalgrupp har det under en tid varit problem och motsättningar mellan medarbetare. Trots flera försök att lösa konflikterna blir det ingen förbättring. Jag har tagit upp detta med min chef och HR utan att få gehör. "Problemet är ditt", säger chefen. HR agerar inte utan mandat från min chef. Hur ska jag göra?

Ivar lockar med passion och nytta

Att det finns många roliga jobb för naturvetare, är ett skäl till att Ivar de la Cruz uppmuntrar sina barn att bli naturvetare. Utmaningen är att få barnen att inse det.

Maria blåser på i toner

Trumpet var länge Maria Berglunds melodi. Under resans gång har den bytts ut mot eufonium, som är ett annat blåsinstrument. En lite större utmaning med flera rör och ventiler att få upp trycket i.

Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies