Vi erbjuder
1

Tidning och nyheter

Du som är medlem i Naturvetarna får tidningen Naturvetaren sex gånger per år. Den innehåller djuplodande och inspirerande reportage, samt aktuellt om naturvetares utbildning, arbetsmarknad och karriär. Fokus ligger på forskning, bransch, karriär, vetenskap och ledarskap. 

På denna sida hittar du alla publicerade nyheter från Naturvetarna. Du kan även bläddra i tidningen på issuu.com/naturvetare

Vill du se utgivningsplanen eller annonsera i tidningen, klicka här.

Vill du kontakta redaktionen, mejla redaktion@naturvetarna.se.

Filtrera artiklar

2852 artiklar

Viktig information om juristförsäkringen

Alla medlemmar i Naturvetarna har fått pröva på en juristförsäkring kostnadsfritt under tre månader. Den har mottagits väl och har använts av fler än 800 medlemmar. Nu är det dags att börja betala för juristförsäkringen.

Chefsfrågan: Hur får jag lönesättningen att fungera?

Jag vill belöna goda prestationer och öka lönespridningen bland mina medarbetare. Men det är lättare sagt än gjort. Hur kan jag använda lönesamtal för att uppnå mina mål?

Månadens fråga: I vilken kontorsmiljö vill du jobba?

Mycket har hänt sedan de öppna kontorslandskapen slog igenom Nu är det aktivitetsbaserade kontor som gäller om man inte har kvar sin cell. Nu undrar vi i vilken kontorsmiljö du trivs och presterar bäst?

Veterinärer får råd om lön, jour och ob

Många veterinärer ringer Naturvetarnas medlemsrådgivning för att få hjälp och goda råd i fackliga frågor.

– Det handlar om allt från övertidsersättning och jourtjänstgöring till löner och ob-ersättning, säger Jacob Holmberg, ombudsman på Naturvetarna.

Flexibla kontor passar den målinriktade bäst

Att hitta den perfekta mixen mellan att kunna jobba enskilt och vara tillgänglig är en utmaning i ett aktivitetsbaserat kontor. Aram Seddigh visar i sin forskning att det finns ett negativt samband mellan kontorets storlek och prestationsförmåga.

Studentrådets överlämningshelg

Studentrådet jobbar för att ni medlemmar ska få ut maximal medlemsnytta. Efter överlämningen från den tidigare styrelsen siktar de högt och är redo att jobba hårt. 

Ska du välja mellan enskild firma och aktiebolag?

Denna artikel riktar sig till dig som står i valet mellan att ha en enskild firma eller ett aktiebolag. Eller till dig som har en enskild firma, men funderar på att gå över till ett aktiebolag.

Kontorslösningars påverkan på hälsa och prestation

Aram Seddigh, förändrings- och projektledare och doktor i organisationspsykologi, föreläser om hur vi som medarbetare blir påverkade av olika kontorslösningar och arbetssätt.

Antibiotikan flödar i Vietnam

Allt fler i världen dör som en följd av att bakterier blir resistenta mot antibiotika. Vi gör ett nedslag i Vietnam, där ett sjukhusbesök i många fall slutar med att man blir infekterad av multiresistenta bakterier.

Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies