Fråga oss här!
Vi erbjuder
1

Tidning och nyheter

Tidningen Naturvetaren innehåller inspirerande reportage och aktuellt om naturvetares utbildning, arbetsmarknad och karriär. Du hittar nyheter inom forskning, vetenskap och ledarskap. Längre ner på denna sida finns alla våra publicerade nyheter. Som medlem får du Naturvetaren fyra gånger per år och tidningen finns även på issuu.com/naturvetare. Vill du beställa en prenumeration till någon? Mejla redaktion@naturvetarna.se.

Vill du se utgivningsplanen eller annonsera i tidningen, klicka här.

Filtrera artiklar

3065 artiklar

Plugga natur och gör en viktig insats

Många vill vara med och hjälpa till i spåren av coronakrisen. Intresset bland unga för att nu läsa en naturvetenskaplig högskoleutbildning speglar detta. För de som ännu inte bestämt sig är ett bra tips inför studievalet, som ska göras allra senast den 15 april, att välja naturvetenskap.

Görans insats är guld värd

God skogsvård har alltid legat Göran Örlander varmt om hjärtat. Han har fått Kungl. Skogs- och Lantbruksakademiens guldmedalj som delas ut till den som gjort en ”utomordentlig gärning”.

Det perfekta extrajobbet

Studenter på Örebro Universitet tog saken i egna händer. För att biologerna skulle synas i vimlet började de jobba fackligt som studentmarknadsförare för Naturvetarna.

Ung utan alternativ och utan något att förlora

Många studenter mår dåligt, fast i en omöjlig sits utan att veta vad de ska ta sig till. Det är dags att kanalisera vår ångest till en kraft för förändring.

Magnus får Ålands lantbruk att växa

Det var längtan efter doften av kodynga och traktorer som fick Magnus Stark att börja jobba på Åland. Det får han i rollen som vd för Hushållningssällskapet där.

”Jag kan lägga fokus på forskningen”

Varje dag pendlar Alexander Balhuizen med tåg över sundet. Det är han inte ensam som naturvetare. Ett hundratal av Naturvetarnas medlemmar jobbar i Danmark och bor i Sverige.

Kerstin lotsar läkemedelsbolag rätt

På Island råder det brist på arbetskraft. Den disputerade biologen Kerstin Wickström tog chansen när den dök upp och jobbar på distans som specialist på Islands läkemedelsmyndighet.

Malin letar oljespill i ishavet

Var om inte i Norge forskar man på oljeutsläpp? För att hitta oljespill används satelliter, vars data analyseras av den forskargrupp som Malin Johansson tillhör på Norges arktiska universitet.

Hur funkar det att jobba i annat nordiskt land?

Vad fungerar, och vad fungerar inte på den nordiska arbetsmarknaden? Det går man till botten med i en rapport från Naturvetarna. Här möter du några naturvetare som har tagit steget över gränsen.