Fråga oss här!
Vi erbjuder
1

Tidning och nyheter

Du som är medlem i Naturvetarna får tidningen Naturvetaren sex gånger per år. Den innehåller  inspirerande reportage, samt aktuellt om naturvetares utbildning, arbetsmarknad och karriär. Fokus ligger på forskning, bransch, karriär, vetenskap och ledarskap. 

På denna sida hittar du alla publicerade nyheter från Naturvetarna. Du kan även bläddra i tidningen på issuu.com/naturvetare

Vill du se utgivningsplanen eller annonsera i tidningen, klicka här.

Vill du kontakta redaktionen, mejla redaktion@naturvetarna.se.

Filtrera artiklar

2964 artiklar

Naturvetarna stämmer AstraZeneca

Naturvetarna har lämnat in en stämningsansökan mot AstraZeneca och Innovations- och kemiarbetsgivarna i Sverige (IKEM). Skälet till stämningen är att AstraZeneca har underlåtit att förhandla i tre ärenden som berör Naturvetarnas medlemmar.

Robot ger koll på smältande glaciär

Svenska forskare är först i världen med att skicka in ett mätinstrument under en av de stora outforskade glaciärerna i Antarktis. Avsmältningen sker underifrån och en kollaps skulle innebära en snabb havsnivåhöjning.

Möte med jämställdhetsminister om nyanlända akademiker

Hur tillvarata vi invandrade akademikers kompetens? Det var samtalsämnet när Naturvetarna träffade jämställdhetsminister Åsa Lindhagen inom ramen för praktikprogrammet Jobbsprånget.

Lönerevision statlig sektor

På de flesta statliga myndigheter* är lönerevisionen i full gång. Fackliga företrädare på myndigheten har en viktig uppgift i arbetet med att verka för att lönerevisionen ska bli så bra som möjligt för alla medlemmar.

Hur löser vi konflikten på jobbet?

En konflikt mellan två medarbetare skapar oro i teamet. Hur ska jag hantera konflikten så att de inblandade kan samarbeta igen?

Kraftfulla batterier gav kemipris

Har du en mobil på fickan? Då drar du nytta av de tre forskarnas upptäckter som belönas med 2019 års Nobelpris i kemi. Det handlar om batterier, som bygger på litiumjoner. De har gjort vår bärbara elektronik möjlig, liksom att lagra energi från sol och vind.

Fysikpris för ny syn på rymden

Upptäckten som ledde till 2019 års Nobelpris i fysik har ställt alla teorier om rymden på ända. Rymdfysikern Mats Holmström på Institutet för rymdfysik i Kiruna använder upptäckten i sin forskning om exoplaneter.

Nobelpris banar väg för nya behandlingar

Upptäckten som 2019 belönas med Nobelpriset i fysiologi eller medicin har gett professor Sven Påhlman ett verktyg i sin forskning. Han leder en forskargrupp vid Lunds universitet som i förlängningen kan ge nya behandlingar mot vissa cancerformer.

Vad innebär en erinran?

Jag har fått en så kallad erinran från min chef. Vad innebär den och finns det anledning till oro? Chefen har skickat en kopia till den fackligt förtroendevalda. Är det okej att göra så?

Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies