Fråga oss här!
Vi erbjuder
1

Tidning och nyheter

Du som är medlem i Naturvetarna får tidningen Naturvetaren sex gånger per år. Den innehåller djuplodande och inspirerande reportage, samt aktuellt om naturvetares utbildning, arbetsmarknad och karriär. Fokus ligger på forskning, bransch, karriär, vetenskap och ledarskap. 

På denna sida hittar du alla publicerade nyheter från Naturvetarna. Du kan även bläddra i tidningen på issuu.com/naturvetare

Vill du se utgivningsplanen eller annonsera i tidningen, klicka här.

Vill du kontakta redaktionen, mejla redaktion@naturvetarna.se.

Filtrera artiklar

2896 artiklar

”Det roligaste är uppskattningen vi får”

Salem Araya är förtroendevald sedan tre år. Hon får inblick i hur företaget går och gläds åt medlemmarnas uppskattning.

Har du koll inför sommarjobbet?

Vad gäller med semester? Hur långa dagar får man jobba? Naturvetarna ger svar.

Månadens fråga: Reser du klimatsmart?

Alla ska vi dra bidra till att minska utsläppen av koldioxid.  Det är lättare sagt än gjort ibland. Nu undrar vi om ditt resande är klimatsmart?

Månadens fråga: Hur reser du i tjänsten?

Vissa arbetsgivare uppmuntrar sina medarbetare att resa med tåg i stället för att ta bilen eller flyga. Vad gäller på din arbetsplats och hur brukar du själv resa i tjänsten?

Vilken sparform ska jag välja?

Pengar som jag inte använder ligger kvar på mitt lönekonto varje månad. Inser att det är en dålig affär. Jag kan spara en slant varje månad då vi planerar att köpa ett hus om några år. Vilken sparform är bäst för mig?

DUELLEN: Borde Sverige satsa på kärnkraft?

Kärnkraften har seglat upp som en joker i det energipolitiska spelet. Två professorer vid KTH kommer till olika slutsatser om huruvida kärnkraften ska ingå i en framtida energimix.

Ta hand om dig och ditt företag under ledigheten!

Det är vanligt att företagare inte tar ut de 25 semesterdagar som anställda har rätt till. Många vågar inte säga nej till kunder, eller har svårt att få ihop det ekonomiskt.

Utbildningen fick henne att se affärsmöjligheter

Efter utbildningen i Affärsmannaskap för naturvetare har siffrorna i budgeten och bokslutet blivit begripliga för Cornelia Lindeberg. Att presentera en affärsidé går i dag som en dans. Hon tipsar andra naturvetare om att gå utbildningen.

Pressmeddelande: Naturvetarna för dialog med Region Stockholm om kompetensförsörjning

Ökad digitalisering, utvecklad diagnostik och fler individualiserade behandlingar gör att nya kompetenser behövs inom hälso- och sjukvården.

Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies