Vi erbjuder
1

Tidning och nyheter

Du som är medlem i Naturvetarna får tidningen Naturvetaren sex gånger per år. Den innehåller djuplodande och inspirerande reportage, samt aktuellt om naturvetares utbildning, arbetsmarknad och karriär. Fokus ligger på forskning, bransch, karriär, vetenskap och ledarskap. 

På denna sida hittar du alla publicerade nyheter från Naturvetarna. Du kan även bläddra i tidningen på issuu.com/naturvetare

Vill du se utgivningsplanen eller annonsera i tidningen, klicka här.

Vill du kontakta redaktionen, mejla redaktion@naturvetarna.se.

Filtrera artiklar

2862 artiklar

Norska Naturviterne

Lyckat samarbetet med inspirerar när det gäller studentpolitik och medlemsaktiviter. 

Månadens fråga: Vilken förmån är viktigast för dig?

Gymkort, fri frukt, hälsokontroll eller subventionerad lunch är några vanliga förmåner på jobbet. Vad är viktigast för dig när du kommer ut i arbetslivet?

Tips inför sommarjobbet

Sommarjobbet kan ge dig meriter som hjälper dig att nå drömjobbet efter examen. Naturvetarna får många frågor om vikten av sommarjobb, och vi svarar: jätteviktigt! Det är ett fantastiskt tillfälle att skaffa praktiska erfarenheter som är guld att visa upp när du sedan söker jobb efter examen.

DUELLEN: Borde Sverige skydda mer skog?

Kampen om skogens råvara har bara börjat. Skogsindustrierna menar att varje fiber behövs i omställningen till en bioekonomi. Naturskyddsföreningen kommer till en annan slutsats och hävdar att mer gammelskog och skog med höga naturvärden bör skyddas.

Union to Union

De svenska fackförbunden arbetar globalt för lika villkor, löner och en arbetsmiljö utan trakasserier. TACK för att du är med och jobbar för jämställdhet i världen!

Så gör du chefskarriär

Tillsammans med Anna-Karin Engvall, senior rekryteringskonsult på Brightness Executive Search, har Saco Chefsråd tagit fram tio råd om hur du gör karriär som chef.

Löneskillnaderna mellan kvinnor och män fortsätter minska bland naturvetare

Löneskillnaderna mellan kvinnliga och manliga naturvetare fortsätter att minska. En aktuell analys över 2018 visar att de oförklarade löneskillnaderna var cirka 3 procent, något mindre än i en jämförbar studie från 2014.

Women in science

Women in science är nätverket för kvinnor, tjejer och icke-binära inom alla typer av vetenskap. Tanken är att inspirera och lyfta fram förebilder och diskutera olika bilder av forskning.

Unga forskare skräms bort av otrygg karriär

Naturvetarna, SULF, Sveriges Ingenjörer, Sveriges läkarförbund och Saco skriver på SvD Debatt. De menar att regeringen bör ta sitt ansvar och kräver att universiteten erbjuder anställning till samtliga doktorander och postdoktorer istället för stipendier. Staten bör vara en förebild när det gäller trygghet på arbetsmarknaden.

Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies