Fråga oss här!
Vi erbjuder
1

Tidning och nyheter

Du som är medlem i Naturvetarna får tidningen Naturvetaren sex gånger per år. Den innehåller  inspirerande reportage, samt aktuellt om naturvetares utbildning, arbetsmarknad och karriär. Fokus ligger på forskning, bransch, karriär, vetenskap och ledarskap. 

På denna sida hittar du alla publicerade nyheter från Naturvetarna. Du kan även bläddra i tidningen på issuu.com/naturvetare

Vill du se utgivningsplanen eller annonsera i tidningen, klicka här.

Vill du kontakta redaktionen, mejla redaktion@naturvetarna.se.

Filtrera artiklar

2918 artiklar

Pressmeddelande: Naturvetarna ger veterinärer schyssta och enhetliga arbetsvillkor

Fackförbundet Naturvetarna och Evidensia Djursjukvård har tillsammans tagit fram ett gemensamt lokalt kollektivavtal för samtliga veterinärer på Evidensia. Med ett komplett heltäckande kollektivavtal som reglerar OB- och beredskapsersättning får alla lika villkor.

Agera för klimatet i stället för att strejka

Många medlemmar har hört av sig om den klimatstrejk som Greta Thunberg och Fridays for future har uppmanat fackförbunden till. Naturvetarna menar att tempot måste öka på vägen till ett hållbart samhälle, men att det finns mer kraftfulla verktyg än att ta till strejkvapnet.

Anna-Karin räddar bin

Alla kan göra en insats för bin, fjärilar och andra pollinerare. Anna-Karin Hägglund skapar inte bara goda miljöer för vilda bin. Hon är också biodlare och har tre bikupor.

Expertfrågan: Får jag ledigt för begravning?

Jag undrar om jag har rätt till betald ledighet för att gå på begravning? Det är en närstående vän som har gått bort. Gäller samma regler för eget bröllop och andra högtidsdagar, typ om man fyller 50 år?

Klarar Sverige att bli fossilfritt?

Om 26 år ska Sverige som första land i världen vara fossilfritt. Naturvetaren träffade miljöministerns statssekreterare i Almedalen, där hon gav några skarpa förslag på åtgärder för att nå målet.

Från botten till toppen

Vändpunkten för miljöskyddskontoret i Alingsås var när de började jobba med grupputveckling. En nyckel till framgång är att chefen och Naturvetarnas fackliga företrädare går i takt.

Chefsfrågan: Kan jag förhandla om bättre villkor?

Jag är erbjuden en chefstjänst och har några frågor om mitt personliga anställningsavtal. Kan jag avtala om bättre villkor för till exempel pension och semester än gällande kollektivavtal? Bör det finnas någon skrivning om avgångsvederlag om anställningen upphör?

Agenda 2030 Naturvetarnas fokus i Almedalen

Naturvetarna besvarade under förra veckan Agenda 2030-delegationens slutbetänkande och nu är det även en av förbundets fokusfrågor i Almedalen under veckan.

Nytt avtal för krissituationer

Redan i sommar kan det nya avtalet som reglerar medarbetarnas ersättningar och villkor vid krissituationer som bränder och översvämningar aktiveras. Avtalet gäller inom kommuner och landsting.

Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies