Vi erbjuder
1

Tidning och nyheter

Du som är medlem i Naturvetarna får tidningen Naturvetaren sex gånger per år. Den innehåller djuplodande och inspirerande reportage, samt aktuellt om naturvetares utbildning, arbetsmarknad och karriär. Fokus ligger på forskning, bransch, karriär, vetenskap och ledarskap. 

På denna sida hittar du alla publicerade nyheter från Naturvetarna. 

Vill du annonsera i tidningen, klicka här.

Vill du kontakta redaktionen, mejla redaktion@naturvetarna.se.

Filtrera artiklar

2735 artiklar

Varför är det så varmt, och så länge?

Vi ställde frågan om den extrema värmen och torkan till professor Hans Linderholm vid Göteborgs universitet. Han forskar på klimatförändringar i Europa från de senaste tvåtusen åren till de kommande hundra åren.

10 tips: Mingla dig till större nätverk

Alla är inte bekväma med att mingla. Här kommer några tips på övningar som du kan träna på under sommarens mer lättsamma mingel under kastanjen.

Tjänstepensionen för pensionärer inom kommun och landsting säkerställs

En överenskommelse har träffats mellan arbetsmarknadens parter inom kommun och landstingsområdet som innebär att tjänstepensionen enligt äldre avtal inte kan sänkas, skriver AkademikerAlliansen i ett pressmeddelande. 

Botanisk trädgård samlar naturvetare i Almedalen

Botaniska trädgården i Visby har blivit en oas för naturvetare under Almedalsveckan. Trädgårdsmästaren Lasse Pettersson har guidat och inspirerat. Men ett hot vilar över trädgården som i värsta fall stängs efter årsskiftet.

Stipendier skapar A- och B-lag på labb

Postdoktorer måste få riktiga anställningar, menar Naturvetarna och Sulf, som vill avskaffa stipendierna. Företrädare från akademin vill ha kvar stipendierna för att hålla dörren öppen för internationellt utbyte. Det framkom på Naturvetarnas och Sulfs Seminarium i Almedalen.

Stöd till medarbetare vid myndighetsflytt

I samband med att regeringen aviserat ett antal myndighetsflyttar från Stockholm till andra orter har Saco-S, och övriga fackliga förhandlingsorganisationer inom staten, lyft frågan om hur det påverkar medarbetarna. Ny överenskommelse har nu tecknats med Arbetsgivarverket om tillägg till Avtal om Omställning.

Viktiga förändringar juli 2018

Den 1 juli träder flera förändringar i lagstiftningen i kraft som kan vara bra att ha koll på. Till exempel handlar det om skattereduktion på fackavgiften, höjt tak för sjukpenning, och ökat skydd för transpersoner.

Vad vill politikerna med högskolan?

Alla är överens om att Sverige ska ha en högskola i världsklass. Vägarna dit ser lite olika ut i det politiska landskapet. Naturvetarnas studentråd ställde 5 frågor till de politiska partierna.

Chefsfrågan: Ska jag tacka ja till styrelseuppdraget?

Jag har blivit tillfrågad att sitta i en styrelse för en organisation. Spontant känns det hedrande och roligt, men innebär säkert också en hel del arbete. Kan det vara en merit i min cv och är det något jag ska tänka på?

Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies