Frågor & svar
Vi erbjuder

Tidning och nyheter

På denna sida hittar du alla nyheter inom forskning, vetenskap, karriär, ledarskap och arbetsrätt och avtal. 

Tidningen Naturvetaren innehåller inspirerande reportage och aktuellt om naturvetares utbildning, arbetsmarknad och karriär. Den ges ut fyra gånger per år och finns även på issuu.com/naturvetare. Vill du beställa en prenumeration till någon? Mejla redaktion@naturvetarna.se.

Vill du se utgivningsplanen eller annonsera i tidningen, klicka här.

Filtrera artiklar

3206 artiklar

Vart femte hus byggs i trä om fem år är målet.

Framtiden byggs i trä

Vartannat hus byggs i trä inom fem år. Det är målet för Mathias Fridholm sin roll som direktör för Svenskt Trä. Hållbarhet och innovation driver den utvecklingen.

Med koll på löner

Här samlar vi allt som har med löner att göra. De bästa lönetipsen hittar du här, liksom aktuella löner för naturvetare. Glöm inte att svara på årets löneenkät som du har fått i din inbox.

Hand som signerar ett avtal

Allt du behöver veta om avtalsrörelsen 2020

Efter att avtalsrörelsen sköts upp på grund av corona har förhandlingarna återupptagits igen. På denna sida hittar du allt du behöver veta om avtalsrörelsen just nu. 

Yrken som leder till jobb

Möjligheten att få jobb är en viktig faktor inför valet till högskolan. Naturvetarnas senaste arbetsmarknadsanalys visar att det finns några yrken där framtidsutsikterna är mycket goda på fem års sikt, bland annat dietister, biomedicinska analytiker och lärare i naturvetenskap.

AkademikerAlliansen kvarstår i AB 17

AkademikerAlliansens representantskap beslöt den 18 november att inte anta ett slutbud från Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och de kommunala företagens arbetsgivarorganisation, Sobona, avseende förändrade allmänna villkor för medlemsförbundens sammanlagt ca 67 000 medlemmar.

Månadens fråga: Vilka företag vill du att vi tar tempen på?

Naturvetarna ska intervjua fem företag. Vilka företag skulle du vilja att vi kontaktar? Och vilka frågor tycker du att vi ska ställa till vd:n?

Månadens fråga: Vilket är ditt bästa lönetips?

Vissa har redan haft sitt lönesamtal, medan andra har väntat in avtalsrörelsen. Nu hoppas vi att du vill dela med dig av dina bästa lönetips som kan hjälpa andra att höja sin lön. Många behöver extra energi och goda argument nu när pandemin ser ut att gå in i en andra våg.

Inte passé vid 43

Alla talar om det livslånga lärandet, men få lever upp till det. Handen på hjärtat. När gick du senast en kurs eller motsvarande som höjde din kompetens?

Duellen: Finns det plats för fler vargar i Sverige?

Det finns runt 365 vargar i Sverige, enligt Naturvårdverket. WWF menar att populationen borde öka för att förhindra inavel och utrotning. En riksdagsledamot från Kristdemokraterna hävdar i stället att fler vargar skulle vara ett hot mot en levande landsbygd.