Fråga oss här!
Vi erbjuder
1

Tidning och nyheter

Du som är medlem i Naturvetarna får tidningen Naturvetaren sex gånger per år. Den innehåller  inspirerande reportage, samt aktuellt om naturvetares utbildning, arbetsmarknad och karriär. Fokus ligger på forskning, bransch, karriär, vetenskap och ledarskap. 

På denna sida hittar du alla publicerade nyheter från Naturvetarna. Du kan även bläddra i tidningen på issuu.com/naturvetare

Vill du se utgivningsplanen eller annonsera i tidningen, klicka här.

Vill du kontakta redaktionen, mejla redaktion@naturvetarna.se.

Filtrera artiklar

2915 artiklar

Expertfrågan: Får jag ledigt för begravning?

Jag undrar om jag har rätt till betald ledighet för att gå på begravning? Det är en närstående vän som har gått bort. Gäller samma regler för eget bröllop och andra högtidsdagar, typ om man fyller 50 år?

Klarar Sverige att bli fossilfritt?

Om 26 år ska Sverige som första land i världen vara fossilfritt. Naturvetaren träffade miljöministerns statssekreterare i Almedalen, där hon gav några skarpa förslag på åtgärder för att nå målet.

Från botten till toppen

Vändpunkten för miljöskyddskontoret i Alingsås var när de började jobba med grupputveckling. En nyckel till framgång är att chefen och Naturvetarnas fackliga företrädare går i takt.

Chefsfrågan: Kan jag förhandla om bättre villkor?

Jag är erbjuden en chefstjänst och har några frågor om mitt personliga anställningsavtal. Kan jag avtala om bättre villkor för till exempel pension och semester än gällande kollektivavtal? Bör det finnas någon skrivning om avgångsvederlag om anställningen upphör?

Agenda 2030 Naturvetarnas fokus i Almedalen

Naturvetarna besvarade under förra veckan Agenda 2030-delegationens slutbetänkande och nu är det även en av förbundets fokusfrågor i Almedalen under veckan.

Nytt avtal för krissituationer

Redan i sommar kan det nya avtalet som reglerar medarbetarnas ersättningar och villkor vid krissituationer som bränder och översvämningar aktiveras. Avtalet gäller inom kommuner och landsting.

Hur fick du sommarjobbet?

Vissa hittar sommarjobb via sitt nätverk, andra genom att kontakta intressanta arbetsgivare. Nu undrar vi hur du har gjort för att få sommarjobbet, i år eller ett tidigare år!

Lyckat förändringsarbete – men hur?

Att åstadkomma förändring i en verksamhet är krångligare än man kan tro. Det är lätt att falla tillbaka i gamla rutiner istället för att göra något på ett nytt sätt.

Gonçalo shares a glass of science

Pint of Science, a three-day long festival created to spread science to the general public, was held on the 20th-22nd of May. And this year the inspirational science festival took place in Sweden for the first time.

Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies