Fråga oss här!
Vi erbjuder

Tidning och nyheter

På denna sida hittar du alla nyheter inom forskning, vetenskap, karriär, ledarskap och arbetsrätt och avtal. 

Tidningen Naturvetaren innehåller inspirerande reportage och aktuellt om naturvetares utbildning, arbetsmarknad och karriär. Den ges ut fyra gånger per år och finns även på issuu.com/naturvetare. Vill du beställa en prenumeration till någon? Mejla redaktion@naturvetarna.se.

Vill du se utgivningsplanen eller annonsera i tidningen, klicka här.

Filtrera artiklar

3158 artiklar

Så tycker Naturvetarna om regeringens budget

Satsningen på en grön omstart är välkommen men det saknas ett helhetsgrepp kring livslångt lärande. Det är några av de frågor som Naturvetarna uppmärksammade när regeringens budget presenterades i förra veckan.

Allt du behöver veta om avtalsrörelsen 2020

Efter att avtalsrörelsen sköts upp på grund av corona har förhandlingarna nu börjat återupptas igen. På denna sida ger vi en uppdatering av avtalsrörelsen just nu. 

Pension med guldkant

Kanelbullens dag i all ära, men det som verkligen gör skillnad är tjänstepensionens dag som firas i dag. Tack vare tjänstepensionen kan du som pensionär sätta guldkant på tillvaron med mer än en kanelbulle.

Mer än timmer och mat

De gröna näringarna producerar inte bara mat och timmer. Upplevelser i naturen, som trädgård, turism, jakt och skogsbad finns också på schemat för dem som pluggar naturbruk.

Digital lönekurs ger Isabelle och Örjan råg i ryggen

Att gå online-kurser har sina fördelar. I ljuset av coronapandemin är Naturvetarnas fackliga utbildningar numera digitala. Vi gjorde ett nedslag på kursen om löneprocessen, som pågick under en halvdag i juni.

5 tips inför lönesamtalet

Ett laddat möte tycker många. Är du väl förberedd ökar chansen att lyckas i lönesamtalet. Här får du de bästa tipsen inför mötet med chefen, kanske över en fika.

DNA-koll som hittar ärftliga sjukdomar

I dag är det möjligt att förebygga ärftliga sjukdomar, men också att sätta in rätt behandling utifrån vilka genetiska risker en patient har. Men då måste man veta att man har en genförändring. Den analysen tolkas av sjukhusgenetiker.

Nya pengar till forskning

För att stärka Sverige som forskningsnation föreslår regeringen, tillsammans med Centerpartiet och Liberalerna, att satsa totalt 3,4 miljarder kronor på forskning och innovation för 2021.

”Tro på din idé, hur galen den än är”

Som generalsekreterare och grundare av Berättarministeriet bidrar Dilsa Demirbag-Sten med ett annat perspektiv till juryn för Thinktank 2030. Nu ser hon fram emot att ta del av nästa generations idéer för en hållbar framtid.