Vi erbjuder
1

Tidning och nyheter

Du som är medlem i Naturvetarna får tidningen Naturvetaren sex gånger per år. Den innehåller djuplodande och inspirerande reportage, samt aktuellt om naturvetares utbildning, arbetsmarknad och karriär. Fokus ligger på forskning, bransch, karriär, vetenskap och ledarskap. 

På denna sida hittar du alla publicerade nyheter från Naturvetarna. 

Vill du annonsera i tidningen, klicka här.

Vill du kontakta redaktionen, mejla redaktion@naturvetarna.se.

Filtrera artiklar

2764 artiklar

Hållbara team lyckas bättre

Slappa mer och fyll på med energi. Ta med hela personalen på resan mot personlig hållbarhet. Då får arbetsgivaren glädje av medarbetarnas kompetens och personlighet.

De gerillaodlar till glädje för många

Att odla på allmän mark utan lov låter mer lättsinnigt än det är. Margaretha och Christian Odberger sköter odlingarna enligt konstens alla regler. Och alla som vill får smaka av de ätbara växterna.

Örnarna har landat

Både havsörn och kungsörn har återkommit till Halland efter ett långt uppehåll. Nu finns fyra örnpar här, vilket gläder ornitologerna med Anders Wirdheim i spetsen.

Årets visselpipa ångrar inget

Han har hyllats som en hjälte, men har fått betala ett högt pris. I dag vill Jens Johanson, som var en av dem som slog larm om säkerhetsriskerna på Transportstyrelsen, stötta och inspirera andra i liknande situation.

När du vill ha tid över till annat

Visste du att du får 20 procent rabatt om du samlar dina sakförsäkringar hos Akademikerförsäkring? De förhandlar fram goda villkor för naturvetare och står på din sida om det uppstår problem.

Gästkrönika: Krokig väg till drömjobbet

Jag känner hur kylan biter till i kinden när jag följer yngsta sonen till första skoldagen. Tänk, den här sommaren som vissa dagar kändes oändlig, börjar även den nu lida mot sitt slut. Samtidigt som hösten är slutet på lata dagar är det också början på en ny termin och en nystart av lärandet. Kanske en ny skola, en ny klass, en ny utbildning eller bara nya utmaningar i en känd miljö?

Fråga experten: Hur drabbas jag vid en konkurs?

Jag har inte fått lön på två månader, och upptäckte av en tillfällighet att arbetsgivaren inte har betalt in till tjänstepension under det senaste året. Vad ska jag göra och hur drabbas jag vid en konkurs, som jag misstänker är på gång?

Eva utvecklar digitala strategier

Biogeovetare Eva Stattin tvekade inte när hon såg en jobbannons som kombinerade hennes passion och erfarenheter. Nu är hon affärsutvecklare med fokus på digitalisering och hållbar utveckling på IVL Svenska Miljöinstitutet.

Mer skolforskning skulle stärka eleverna

Det forskas för lite på pedagogiska metoder inom skolan. Dåliga skolresultat kan vara en av konsekvenserna när forskningen uteblir.

Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies