Vi erbjuder
1

Tidning och nyheter

Du som är medlem i Naturvetarna får tidningen Naturvetaren sex gånger per år. Den innehåller djuplodande och inspirerande reportage, samt aktuellt om naturvetares utbildning, arbetsmarknad och karriär. Fokus ligger på forskning, bransch, karriär, vetenskap och ledarskap. 

På denna sida hittar du alla publicerade nyheter från Naturvetarna. 

Vill du annonsera i tidningen, klicka här.

Vill du kontakta redaktionen, mejla redaktion@naturvetarna.se.

Filtrera artiklar

2686 artiklar

Avtal som belönar naturvetares kompetens

Arbetsmarknaden förändras nu snabbt, bland annat i spåren på digitaliseringen. Nya former för uppdrag och anställningar växer fram i allt från små startup-bolag till globala storföretag. Läs hela ledaren från tidningen Naturvetaren på Naturvetarbloggen.

Månadens fråga: Vad gör du för att må bra till kropp och själ?

I ett allt mer pressat arbetsliv gäller det att hitta strategier för att behålla hälsan. Det kan lika mycket handla om att cykla till jobbet som att prata med sina kollegor. Nu undrar vi hur du gör för att klara stress och annat som kan påverka din hälsa negativt?

Fråga experten: Lön på sommarjobbet

Fråga: Jag ska sommarjobba för andra året på ett företag. Är jag nu berättigad till högre lön?

DUELLEN: Borde tillväxten i skogen öka?

En aktuell fråga är om skogen kommer att räcka när vi tar steget in i bioekonomin. Skogsindustrierna menar att skogen har en outnyttjad potential, medan WWF tycker att ett intensifierat skogsbruk inte frälser oss från klimatkrisen.

Många företagare oroar sig för pension

Kunskapsnivån hos egna företagare är låg – en femtedel uppger att de har låg eller ingen kunskap om hur de tjänar in pengar till pensionen. Samtidigt tar färre än hälften ut en marknadsmässig lön, enligt en färsk undersökning från Pensionsmyndigheten.

Årets dietist gör måltiden aptitlig och hållbar

Maten är en del av måltiden, men lika viktigt är sällskapet, samtalet och rummet, menar Cecilia Svanberg. I Växjö kommun har hon fått med omsorgspersonalen på noterna.

Ha en plan för bättre hälsa på jobbet

Se arbetsplatsen som en arena för hälsa, där alla har ett ansvar. Docenten Per Gärdsell menar att arbetsgivarna borde ha en strategi för att medarbetarna ska må bra, vilket även varje individ borde ha.

Naturvetarna kritiska till konstgjord andning inom vården i vårpropositionen

I måndags släpptes regeringens vårändringsbudget. Naturvetarna anser att det är positivt med satsningar inom arbetsmiljöområdet och på grön omställning. Däremot har regeringen fel grepp när det gäller vården.

Manifestation för vetenskap

Lördag 14 april var det March for Science, en manifestation för vetenskapen. Samtidigt startade #Hurvetdudet, en kampanj för att öka kunskapen bland svenska politiker och allmänhet om vikten av forskningsbaserad kunskap som beslutsunderlag. Naturvetarna är en av deltagarna i #hurvetdudet.

Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies