Vi erbjuder
1

Tidning och nyheter

Du som är medlem i Naturvetarna får tidningen Naturvetaren sex gånger per år. Den innehåller djuplodande och inspirerande reportage, samt aktuellt om naturvetares utbildning, arbetsmarknad och karriär. Fokus ligger på forskning, bransch, karriär, vetenskap och ledarskap. 

På denna sida hittar du alla publicerade nyheter från Naturvetarna. 

Vill du annonsera i tidningen, klicka här.

Vill du kontakta redaktionen, mejla redaktion@naturvetarna.se.

Filtrera artiklar

2796 artiklar

Kongressen stakade ut vägen till en hållbar framtid

Framtidens utmaningar stod i fokus på Naturvetarnas kongress, som ägde rum förra helgen. Här är några av de beslut som ska få förbundet att växa och bli en ännu starkare företrädare för alla naturvetare i Sverige.

Nytt löneavtal för distriktsveterinärer

Efter segslitna förhandlingar med arbetsgivaren har landets distriktsveterinärer fått ett nytt löneavtal. Det börjar gälla den 1 december och ger en ny fast lön under dagtid.

Duellen: Kan mat hämma inflammationer?

Antiinflammatorisk kost är på mångas läppar. Många vittnar om fördelar med den kosten. Men finns det verkligen mat som hämmar inflammationer? En dietist och en professor kommer till olika slutsatser.

Navigera rätt i karriären med en person- eller karriärprofilanalys

Lär känna dina drivkrafter, styrkor och ditt beteende lite bättre. Med en person- eller karriärprofilanalys får du bättre självkännedom och stöd i karriären. Vi förklarar vilken analys du kan använda dig av i vilken situation.

Månadens fråga: Hur klarar du höstmörkret?

Brist på ljus påverkar oss fysiologiskt och många blir hängiga. Men det finns saker man kan göra för att må bra även under den mörka årstiden. Nu undrar vi vad du gör att hålla humöret upp?

”Kul, intressant och väldigt lärorikt!”

Så säger Felicia Heiligers om Naturvetarnas kongress som hon deltog på 9-10 november. Dagarna inleddes med Jan Eliasson, diplomat och politiker som har arbetat över hela världen.

Ljus och bra mat piggar upp

En ljusdusch på morgonen, fysisk aktivitet och hälsosam mat med D-vitamin är fina fisken för den som vill hålla humöret uppe i novembermörkret.

Erik Petré blir ny ordförande i Naturvetarna

Den nya förbundsstyrelsen i Naturvetarna har beslutats vid förbundets kongress. Ny förbundsordförande är Erik Petré, VD i skogsförvaltningsbolaget Häradskog.

Naturvetare löser globala problem

Vad har vatten, solel, tropiska väderprognoser och antibiotikaresistens gemensamt? Allt går att lösa med innovation, entreprenörskap och politisk påverkan. På Naturvetarnas kongress visade fyra naturvetare hur det kan gå till.

Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies