Frågor & svar
Vi erbjuder
Från vänster: Daniel Nord, Lovisa Sundström, Love Chrisson, Colin Andersson, Tor Magnusson. Saknas på bilden: Robin Ekberg.

Naturvetarnas studentråd

Naturvetarnas studentråd är en plattform för engagerade naturvetarstudenter. Studentrådet engagerar sig i studentpolitik, med extra fokus på frågor som är viktiga för naturvetares utbildning och arbetsmarknad. 

Studentrådet bedriver påverkansarbete genom att bland annat föra diskussioner och samarbeten med lärosäten, kårer och studentorganisationer. Även lobbyarbete och debattartiklar är ett sätt att höras och synas inom utbildningspolitiken.

Under 2020 är Naturvetarnas Studentråds fokusfråga psykisk hälsa. De arbetar huvudsakligen med att: 

  • stärka naturvetarstudenters välmående under studietiden.
  • öka relevansen i Naturvetarnas erbjudande till studenter.
  • omvärldsbevaka och aktivt delta i samhällsdebatten.
  • arbeta för att upprätthålla det nätverk som Studentrådet skapat.
  • undersöka möjligheter att förnya formen för studentengagemang i Naturvetarna.

Studentrådets styrelse väljs på studentrådets kongress varje höst. Då beslutar delegaterna även om fokusfråga samt andra frågor som studentrådet ska arbeta med. Om du är medlem i Naturvetarna och student kan du delta som delegat eller nominera dig. 2019 års kongress var den 23-24 november.

En del av Saco studentråd

Naturvetarnas studentråd är en del av Saco studentråd, Sveriges största fackliga studentorganisation. Saco studentråd påverkar utbildnings- och arbetsmarknadspolitiken för att förbättra studenters och nyexaminerades situation. Läs mer om Saco Studentråd

 

Lovisa Sundstöm blir vice ordförande

Den 16 december 2019 utlystes val av vice ordförande i Naturvetarnas studentråd. Söndag den 8 mars avslutades valet och den som fått flest röster är Lovisa Sundström som läser Miljö och utveckling på Södertörns högskola. Lovisa blev inröstad i studentrådets styrelse vid Studentrådets kongress i november förra året, men tar nu steget in i vice ordförandeskapet.

- Det känns jätteroligt och skönt att det är klart, säger Lovisa Sundström. Hon berättar att Studentrådet under våren hade planerat att anordna seminarier om psykisk hälsa, men situationen med corona gör att de funderar ett varv till på hur detta ska ordnas, kanske med webbinarier istället. Även i Almedalen var tanken att ha en kampanj för psykisk hälsa, men framtiden får utvisa vad som händer med det.

Senast uppdaterad: