Vi erbjuder
Naturvetarnas studentråd. Cecilia Ossmyr, Gabriel Granback, Lovisa Wilhelmsson (ordförande), Monique Ion och Christina Ho.

Naturvetarnas studentråd

Naturvetarnas studentråd är en plattform för engagerade naturvetarstudenter. Studentrådet engagerar sig i studentpolitik, med extra fokus på frågor som är viktiga för naturvetares utbildning och arbetsmarknad.

Studentrådet bedriver påverkansarbete genom att bland annat föra diskussioner och samarbeten med lärosäten, kårer och studentorganisationer. Även lobbyarbete och debattartiklar är ett sätt att höras och synas inom utbildningspolitiken.

Vill du engagera dig i studentrådets styrelse?

Då kan du nominera dig själv eller någon annan student till Naturvetarnas studentråds styrelse. Det är ett roligt, utvecklande och meriterande uppdrag! Skriv några rader om dig själv med en motivering om varför just du bör företräda landets naturvetarstudenter.  Skicka nomineringen till Björn Jensen från valberedningen, bjorn-jensen@hotmail.com. Styrelsen väljs sedan av deltagarna på kongressen i höst 2018. 

Studentrådets kongress

Varje höst arrangeras Studentrådets kongress som stakar ut riktningen för det kommande året. Där utses en ny styrelse och man beslutar om fokusfråga samt andra frågor som studentrådet ska arbeta med. Är du student och medlem i Naturvetarna kan du delta på kongressen som delegat. Kongressen är ett bra tillfälle att nätverka och träffa naturvetarstudenter från hela landet.

Vilka frågor som Naturvetarnas studentråd ska driva beslutas genom att man röstar på propositioner och motioner. Propositioner är förslag från styrelsen och motioner är förslag från studentmedlemmar.

Vill du vara med och påverka frågor som rör din och andra studenters utbildningar? Då kan ett uppdrag inom Naturvetarnas Studentråds styrelse vara något för dig. Förutom en klockren merit till ditt CV får du utbildning i kommunikation, ett stort nätverk, erfarenhet av projektledning och en rolig erfarenhet.

Studentrådets kongress 2017 var den 21-22 oktober. Läs mer här. 

Nästa kongress är den 24-25 november 2018.

Våra fokusfrågor

Att förbereda studenterna för arbetslivet och öka kontaktytorna till arbetsmarknaden är en fokusfråga för Naturvetarnas studentråd. Psykisk hälsa kommer man också att arbeta med under 2018.

En del av Saco studentråd

Naturvetarnas studentråd är en del av Saco studentråd, Sveriges största fackliga studentorganisation. Saco studentråd påverkar utbildnings- och arbetsmarknadspolitiken för att förbättra studenters och nyexaminerades situation. Läs mer om Saco Studentråd

Senast uppdaterad:
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies