Vi erbjuder

Naturvetarnas studentråd

Naturvetarnas studentråd engagerar sig i studentpolitik, med extra fokus på frågor som är viktiga för naturvetares utbildning och arbetsmarknad. Arbetslivsanknytning är årets fokusfråga.

Naturvetarnas studentråd är en plattform för engagerade naturvetarstudenter. Vi jobbar med att lyfta viktiga frågor för naturvetarstudenter i den allmänna debatten. Studentrådet bedriver påverkansarbete genom att bland annat föra diskussioner och samarbeten med lärosäten, kårer och studentorganisationer. Även lobbyarbete och debattartiklar är ett sätt att höras och synas inom utbildningspolitiken.

Engagera dig i Studentrådet

Kontakta oss genom att mejla ordförande Theres Lundahl om du har tankar och idéer om vad studentrådets styrelse kan göra.

Studentrådets valberedning

Studentrådets kongress

Varje höst arrangeras Studentrådets kongress som stakar ut riktningen för det kommande året. Där utses en ny styrelse och man beslutar om fokusfråga samt andra frågor som studentrådet ska arbeta med. Är du student och medlem i Naturvetarna kan du delta på kongressen som delegat. Kongressen är ett bra tillfälle att nätverka och träffa naturvetarstudenter från hela landet.

Vilka frågor som Naturvetarnas studentråd ska driva beslutas genom att man röstar på propositioner och motioner. Propositioner är förslag från styrelsen och motioner är förslag från studentmedlemmar.

Vill du vara med och påverka frågor som rör din och andra studenters utbildningar? Då kan ett uppdrag inom Naturvetarnas Studentråds styrelse vara något för dig. Förutom en klockren merit till ditt CV får du utbildning i kommunikation, ett stort nätverk, erfarenhet av projektledning och en rolig erfarenhet.

Studentrådets kongress 2017 är den 21-22 oktober. Läs mer här

Fokus på arbetslivsanknytning

Naturvetarnas studentråds fokusfråga i år är arbetslivsanknytning. Vi vet att naturvetare som är väl förberedda för arbetslivet får mer relevanta och kvalificerade arbeten efter studierna. Vi arbetar för att naturvetarstudenter ska få de verktyg de behöver för att hitta sin karriärväg, redan under sin studietid.

Saco studentråd

Naturvetarnas studentråd är en del av Saco studentråd, Sveriges största fackliga studentorganisation. Saco studentråd påverkar utbildnings- och arbetsmarknadspolitiken för att förbättra studenters och nyexaminerades situation. Läs mer om Saco Studentråd

Senast uppdaterad: