Vi erbjuder
Naturvetarnas studentråd. Cecilia Ossmyr, Gabriel Granback, Lovisa Wilhelmsson (ordförande), Monique Ion och Christina Ho.

Naturvetarnas studentråd

Naturvetarnas studentråd är en plattform för engagerade naturvetarstudenter. Studentrådet engagerar sig i studentpolitik, med extra fokus på frågor som är viktiga för naturvetares utbildning och arbetsmarknad.

Studentrådet bedriver påverkansarbete genom att bland annat föra diskussioner och samarbeten med lärosäten, kårer och studentorganisationer. Även lobbyarbete och debattartiklar är ett sätt att höras och synas inom utbildningspolitiken.

Fokusfrågor

Att förbereda studenterna för arbetslivet och öka kontaktytorna till arbetsmarknaden är en fokusfråga för Naturvetarnas studentråd. Psykisk hälsa kommer man också att arbeta med under det kommande året.

Studentrådets kongress

Varje höst arrangeras Studentrådets kongress som stakar ut riktningen för det kommande året. Där utses en ny styrelse och man beslutar om fokusfråga samt andra frågor som studentrådet ska arbeta med. Är du student och medlem i Naturvetarna kan du delta på kongressen som delegat. Kongressen är ett bra tillfälle att nätverka och träffa naturvetarstudenter från hela landet.

Vilka frågor som Naturvetarnas studentråd ska driva beslutas genom att man röstar på propositioner och motioner. Propositioner är förslag från styrelsen och motioner är förslag från studentmedlemmar.

Vill du vara med och påverka frågor som rör din och andra studenters utbildningar? Då kan ett uppdrag inom Naturvetarnas Studentråds styrelse vara något för dig. Förutom en klockren merit till ditt CV får du utbildning i kommunikation, ett stort nätverk, erfarenhet av projektledning och en rolig erfarenhet.

Studentrådets kongress 2017 var den 21-22 oktober. Läs mer här. 

Saco studentråd

Naturvetarnas studentråd är en del av Saco studentråd, Sveriges största fackliga studentorganisation. Saco studentråd påverkar utbildnings- och arbetsmarknadspolitiken för att förbättra studenters och nyexaminerades situation. Läs mer om Saco Studentråd

Senast uppdaterad:
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies