Fråga oss här!
Vi erbjuder
Från vänster: Daniel Nord, Lovisa Sundström, Love Chrisson, Colin Andersson, Tor Magnusson. Saknas på bilden: Robin Davidsson.

Naturvetarnas studentråd

Naturvetarnas studentråd är en plattform för engagerade naturvetarstudenter. Studentrådet engagerar sig i studentpolitik, med extra fokus på frågor som är viktiga för naturvetares utbildning och arbetsmarknad. 

Studentrådet bedriver påverkansarbete genom att bland annat föra diskussioner och samarbeten med lärosäten, kårer och studentorganisationer. Även lobbyarbete och debattartiklar är ett sätt att höras och synas inom utbildningspolitiken.

Naturvetarnas studentråd arbeta under 2019 med: 

  • att stärka naturvetarstudenters välmående under studietiden.
  • att stärka arbetslivsanknytningen på naturvetenskapliga utbildningar.
  • att bevaka och vara aktiv i samhällsdebatten.
  • att arbeta för en hållbar utveckling av Naturvetarnas Studentråd och upprätthålla det nätverk som Studentrådet skapat.

Studentrådets styrelse väljs på studentrådets kongress varje höst. Då beslutar delegaterna även om fokusfråga samt andra frågor som studentrådet ska arbeta med. Om du är medlem i Naturvetarna och student kan du delta som delegat eller nominera dig. 2019 års kongress var den 23-24 november.

En del av Saco studentråd

Naturvetarnas studentråd är en del av Saco studentråd, Sveriges största fackliga studentorganisation. Saco studentråd påverkar utbildnings- och arbetsmarknadspolitiken för att förbättra studenters och nyexaminerades situation. Läs mer om Saco Studentråd

Senast uppdaterad:
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies