Vi erbjuder

Därför ska du vara medlem

Ditt liv som naturvetare börjar här. Vi är expert på din utbildning och framtida karriär. Som studentmedlem får du därför råd och stöd som förbereder dig inför ditt drömjobb. Gör som 2000 andra studenter och börja preppa din karriär med oss!

Ta kommandot över din framtida karriär

Som student kan du förbereda dig och göra det mesta av ditt framtida arbetsliv redan nu. För att förbereda dig inför första jobbet kan du bland annat boka LinkedIn-, intervju och CV-coachning med våra karriärrådgivare som är experter på naturvetares kompetens och arbetsmarknad. 

Du får också möjligheten att engagera dig i naturvetares frågor, till exempel i studentrådets styrelse eller som studentmarknadsförare. Det ger dig värdefulla erfarenheter inför framtiden. 

Kunskap och inspiration om din framtida karriär får du genom vår arbetsmarknadsinformation om var naturvetare jobbar, där du får koll på till exempel vanliga arbetsgivare, lönestatistik och arbetsområden, samt genom att läsa medlemstidningen Naturvetaren. Du får också tidningen Forskning & Framsteg kostnadsfritt.  

 

Rätt lön för din kompetens

Vi har Sveriges bästa lönestatistik för naturvetare i verktyget Saco lönesök. Om du ska på arbetsintervju och ska löneförhandla kan du boka coachning i lönesamtal med en av våra rådgivare. De ger dig tips på hur du ska lägga upp argumenten i förhandlingen för att du ska känna dig trygg och påläst inför förhandlingen. 

 

Trygghet, råd och stöd

Vi ger dig stöd när du behöver det, oavsett om det handlar om arbetsvillkor när du jobbar extra eller inför ditt första jobb efter examen. Dessutom förhandlar vi fram förmåner som tryggar dig under studietiden. Som studentmedlem får du: 

Gå även med i Akademikernas a-kassa ett år innan du planerar ta examen. Då kan du ansöka om ersättning om du skulle bli arbetslös efter studierna. 

 

Bra arbetsvillkor

Vi arbetar för att du ska ha goda arbetsvillkor när du börjar jobba. Det gör vi genom att förhandla fram förmånliga kollektivavtal. Kollektivavtal = goda arbetsvillkor, trygghet och förmåner. När du är med i ett fackförbund stödjer du vårt arbete. Ju fler medlemmar vi har, desto mer kan vi påverka naturvetares arbetsvillkor.

Kollektivavtalen innehåller villkor som inte finns lagstadgade. Till exempel möjlighet att påverka din lön genom det årliga lönesamtalet. De ger dig extra förmåner om du skulle bli sjuk eller förälder. Dessutom innebär det att du får tjänstepension som blir viktigt längre fram i livet. 

Om du arbetar på en arbetsplats med kollektivavtal har du också möjlighet att påverka på din arbetsplats som förtroendevald.  

Senast uppdaterad: