Fråga oss här!
Vi erbjuder

SustaiNa – nutidens friskvård

Sömnlös natt? Fulltecknad agenda? Svårt att förändra tillvaron? Stärk din personliga hållbarhet och uppnå mer balans i vardagen med Naturvetarnas nya medlemsförmån SustaiNa.

Naturvetare liksom många andra har svårt att få ihop livspusslet där krav från arbete, fritid, familj och dig själv blir en omöjlig ekvation att lösa. I en färsk medlemsundersökning som Naturvetarna gjort uppger:

  • 50 procent att de har för lite tid för återhämtning.
  • 45 procent att de prioriterar andra framför sig själva.
  • 44 procent att de vill förändra sin livssituation men brist på energi och tid är ett hinder.

– Att förändra sin tillvaro kan vara svårt, säger Lisa Möller, karriärrådgivare på Naturvetarna och föreläsare i personlig hållbarhet. Vi har lyssnat på er medlemmar och ser en hög efterfrågan på stöd i att öka sin personliga hållbarhet. Därför erbjuder vi nu en ny medlemstjänst, SustaiNa, i samarbete med Hållbar Vardag. Det är en metod som har visat sig fungera för att skapa förändring både på jobbet och hemma.

SustaiNa är en metod som fungerar även för dig som inte är stressad, men som av andra orsaker vill skapa förändring. Om man exempelvis känner att man kört fast i gamla hjulspår ger SustaiNa inspiration till nya vanor och vägval i livet.

Här bokar du SustaiNa  
Extra reducerat pris i coronatider - om du bokar innan sista april får du 10% rabatt utöver medlemsrabatten!

Lisa Möller berättar varför Naturvetarnas erbjuder SustaiNa

Sustaina-pussel_700px.png

Varje litet steg i rätt riktning gör skillnad. Varje ny vana du skapar är en pusselbit i ditt nya hållbara liv. Kolla gärna tipsen i pusselbitarna eller ladda ner som pdf här.

 

Självtest - Hur hållbar är du? 

Med hjälp av självtestet Hållbar Vardag Index kan du mäta hur hållbar du är i din vardag, samt identifiera problemområden som du kan behöva jobba vidare med. Självtestet Hållbar Vardag Index

 

Intervju med medlem som använt SustaiNa

Miljo-Magnus_150PX.jpg

Läs om medlemmen Magnus Karlssons resa med SustaiNa från utmattning till sitt nya hållbara liv. 

 ”Min hjärna var som kidnappad” 

 

 

 

Mer om SustaiNa

Vad är tjänsten SustaiNa?

SustaiNa hjälper dig att på egen hand skapa förändringar mot en mer långsiktigt hållbar vardag, både på jobbet och hemma. Genom en femstegsmetod får du konkret stöd i att identifiera och genomföra förändringar som tar dig från ditt nuläge till önskat nyläge. Det är en metod du kan använda flera gånger. 

Till din hjälp har du en bok med övningar, en app, regelbundna mejl och en digital bank med artiklar, kunskap och fler övningar. Dessutom ingår ett personligt coachsamtal med en av Naturvetarnas karriärrådgivare som stöd på vägen. 

Förändring görs inte över en natt, därför är det viktigt med långsiktigt arbete och stöd. Tjänsten är ett abonnemang på 12 månader eller längre. Du avgör själv hur länge du vill nyttja SustaiNa. För några räcker det med ett år, men de allra flesta har stöd av tjänsten betydligt längre än så.

Namnet SustaiNa (sustain + Na) är en lekfull koppling till dess syfte att skapa mer hållbara naturvetare.

Tjänsten är utvecklad av och erbjuds i samarbete med Hållbar Vardag.

Erbjudande till dig som medlem

Som medlem i Naturvetarna får du SustaiNa för reducerat pris 109 kronor/månad. Dessutom ingår ett coachsamtal med en av Naturvetarnas karriärrådgivare utan extra kostnad. (Ordinarie pris 149 kronor/månad, marknadspris för ett coachsamtal cirka 1 200 kronor.)  

OBS! Priset är ytterligare reducerat i coronatider. Om du bokar innan sista april får du 10% rabatt utöver medlemsrabatten!

Tjänsten är ett abonnemang på 12 månader och betalas månadsvis med autogiro via Hållbar Vardag. Du tecknar dig för ett år i taget. Uppsägningstiden är 1 månad och du får en påminnelse i god tid innan. Du fortsätter med tjänsten så länge du vill. Du har reducerat pris så länge du är medlem hos Naturvetarna.

Är du berättigad till friskvårdsbidrag från din arbetsgivare? SustaiNa är avdragsgillt som friskvård.

Här kan du boka SustaiNa. 

Har du frågor om tjänsten, kontakta karriar@naturvetarna.se.

Så funkar det – steg för steg

1. Medlemskap

När du köper tjänsten blir du medlem i Sustain You och får inloggningsuppgifter som ger dig tillgång till Hållbarhetskällan där du hittar artiklar, filmer, meditationer och övningar. Du får ett välkomstmejl med tips på hur du kommer igång. 

2. Appen

Du laddar ner appen Sustain You där du direkt kan börja hålla koll på dina energinivåer. Appen kommer även bli ditt dagliga stöd för att införa nya vanor. Efter en tid har du skaffat dig en lista på etablerade vanor som blir ditt eget recept för din personliga hållbarhet.

3. Boken med 5-stegsmetoden

Du får boken Sustain You skickad till dig. I den finns en 5-stegsmetod som hjälper dig från ditt nuläge till önskat nyläge. Metoden hjälper dig att identifiera vilka förändringar du vill göra och att genomföra dessa.

4. Månadens glasögon

I Hållbarhetskällan finns Månadens glasögon. Varje månad väljer du ut ett par lämpliga “glasögon” som hjälper dig att fokusera på områden som är viktiga för ditt välmående. Glasögonen innehåller kunskap i form av fakta och tips, samt en övning som hjälper dig att implementera nya vanor i din vardag.

5. Regelbunda mejl

Du får mejl som påminnelse med stöd, uppmuntran och tips på din resa mot ett långsiktigt hållbart liv. Du får även regelbundet Sustain News i mejlen och på webben tillgång till tidigare material från Sustain News.

6. Boka coachsamtal

Du har möjlighet att boka ett personligt coachsamtal med en av Naturvetarnas karriärrådgivare som är utbildade i metoden. Du väljer själv om du vill använda samtalet till att komma igång eller som stöd senare under resans gång. Bokning gör du genom att mejla till karriar@naturvetarna.se.

7. Efter ett år

Tjänsten löper på som ett abonnemang i 12 månader för att du ska ha gott om tid att genomföra dina förändringar och följa upp ditt nyläge. Därefter väljer du om du vill fortsätta ett år till eller avsluta tjänsten. Du kommer att få en påminnelse i god tid innan dess. 

Om vår partner Hållbar Vardag

Naturvetarna har valt att samarbeta med Hållbar Vardag som har arbetat professionellt med att utveckla metoder för personlig hållbarhet i flera år. De riktar sig till individer, familjer och organisationer, med visionen om ett samhälle där alla gör medvetna val för att leva en hållbar vardag.

Läs mer om Hållbar Vardag och tjänsten Sustain You på www.sustainyou.nu

Rabatt på reflektionskort och bok

Förutom tillgång till den unika medlemstjänsten SustaiNa, har du som medlem i Naturvetarna även 25 % rabatt på Hållbar Vardags övriga produkter för personlig hållbarhet:

  • Reflektionskort 134 kr (rabatterat pris)
  • Boken Myten om många bollar i luften 109 kr (rabatterat pris)

Använd rabattkoden ”NATURVETARE” när du handlar i webbshopen på www.sustainyou.nu/butik

Senast uppdaterad: