Fråga oss här!
Vi erbjuder

Skapa personlig hållbarhet med SustaiNa

Vill du förändra tillvaron men behöver stöd? Stärk din personliga hållbarhet och uppnå mer balans i vardagen med Naturvetarnas medlemsförmån SustaiNa.

Naturvetarna ser en hög efterfrågan på stöd i att öka sin personliga hållbarhet. Vi arbetar för att du ska må bra och vara långsiktigt hållbar i din karriär. Hållbarhet handlar om balans i hela vardagen, inte bara på jobbet. Därför erbjuder vi nu tjänsten SustaiNa, i samarbete med Hållbar Vardag.

SustaiNa är en metod som fungerar för dig som är stressad eller av andra orsaker vill skapa förändring både på jobbet och hemma. Om man exempelvis känner att man kört fast i gamla hjulspår ger SustaiNa inspiration till nya vanor och vägval i livet.

Vad är SustaiNa?

SustaiNa hjälper dig att på egen hand skapa förändringar mot en mer långsiktigt hållbar vardag, både på jobbet och hemma.

Genom en femstegsmetod får du konkret stöd i att identifiera och genomföra förändringar som tar dig från ditt nuläge till önskat nyläge. Det är en metod du kan använda flera gånger.

Till din hjälp har du:

  • en bok med övningar - se exempel på övning från boken här (pdf)
  • en app
  • regelbundna mejl
  • en digital bank med artiklar, kunskap och fler övningar
  • inbjudan till 10 webinarier à två timmar under ett år där du får nätverka med andra sustainare
  • ett personligt coachsamtal med en av Naturvetarnas karriärrådgivare som stöd på vägen

Förändring görs inte över en natt, därför är det viktigt med långsiktigt arbete och stöd. Tjänsten är ett abonnemang på 12 månader eller längre. Du avgör själv hur länge du vill nyttja SustaiNa. För några räcker det med ett år, men de allra flesta har stöd av tjänsten betydligt längre än så.

Tjänsten är utvecklad av och erbjuds i samarbete med Hållbar Vardag. 

Erbjudande till dig som är medlem

Som medlem i Naturvetarna får du SustaiNa för reducerat pris 109 kronor/månad (ordinarie pris 149 kronor/månad).

I tjänsten ingår ett coachsamtal med en av Naturvetarnas karriärrådgivare utan extra kostnad (marknadspris för ett coachsamtal cirka 1 200 kronor).

Tjänsten är ett abonnemang på 12 månader och betalas månadsvis med autogiro via Hållbar Vardag. Du tecknar dig för ett år i taget. Uppsägningstiden är 1 månad och du får en påminnelse i god tid innan. Du fortsätter med tjänsten så länge du vill. Du har reducerat pris så länge du är medlem hos Naturvetarna.

Är du berättigad till friskvårdsbidrag från din arbetsgivare? SustaiNa är avdragsgillt som friskvård.

Boka SustaiNa här  

Du måste logga in med mobilt BankID när du klickat på länken. 

Mer information

Så funkar det – steg för steg

1. Medlemskap

När du köper tjänsten blir du medlem i Sustain You och får inloggningsuppgifter som ger dig tillgång till Hållbarhetskällan där du hittar artiklar, filmer, meditationer och övningar. Du får ett välkomstmejl med tips på hur du kommer igång. 

2. Appen

Du laddar ner appen Sustain You där du direkt kan börja hålla koll på dina energinivåer. Appen kommer även bli ditt dagliga stöd för att införa nya vanor. Efter en tid har du skaffat dig en lista på etablerade vanor som blir ditt eget recept för din personliga hållbarhet.

3. Boken med 5-stegsmetoden

Du får boken Sustain You skickad till dig. I den finns en 5-stegsmetod som hjälper dig från ditt nuläge till önskat nyläge. Metoden hjälper dig att identifiera vilka förändringar du vill göra och att genomföra dessa. Se exempel på övning från boken här.

4. Månadens glasögon

I Hållbarhetskällan finns Månadens glasögon. Varje månad väljer du ut ett par lämpliga “glasögon” som hjälper dig att fokusera på områden som är viktiga för ditt välmående. Glasögonen innehåller kunskap i form av fakta och tips, samt en övning som hjälper dig att implementera nya vanor i din vardag.

5. Regelbunda mejl

Du får mejl som påminnelse med stöd, uppmuntran och tips på din resa mot ett långsiktigt hållbart liv. Du får även regelbundet Sustain News i mejlen och tillgång på webben till tidigare material från Sustain News.

6. Inbjudan till webbinar

Du får inbjudan till 10 webbinarier, nästan ett varje månad. Här får du under två timmar stöd, tips och kunskaper, samt möjlighet att utbyta erfarenheter tillsammans med andra som gör samma förändringsresa som du. Kan du inte delta live, så kan du ta del av webinariet i efterhand.

7. Boka coachsamtal

Du har möjlighet att boka ett personligt coachsamtal med en av Naturvetarnas karriärrådgivare som är utbildade i metoden. Du väljer själv om du vill använda samtalet till att komma igång eller som stöd senare under resans gång. Bokning gör du genom att mejla till karriar@naturvetarna.se.

8. Efter ett år

Tjänsten löper på som ett abonnemang i 12 månader för att du ska ha gott om tid att genomföra dina förändringar och följa upp ditt nyläge. Därefter väljer du om du vill fortsätta ett år till eller avsluta tjänsten. Du kommer att få en påminnelse i god tid innan dess. 

Tips för ett mer hållbart liv

Varje litet steg i rätt riktning gör skillnad. Varje ny vana du skapar är en pusselbit i ditt nya hållbara liv. Hur hållbar är du? Testa ditt Hållbar Vardag Index här.

Kolla också tipsen i pusselbitarna eller ladda ner bilden som pdf här.

Sustaina-pussel_700px.png

Så blir du en mer hållbar naturvetare

"Många har ett aktivitetsöverskott i sina liv. Man behöver helt enkelt hjälp att prioritera och välja bort saker. Här är SustaiNa en bra metod som kan frigöra tid till det du mår bra av".

Läs "Så blir du en mer hållbar naturvetare".

Om vår partner Hållbar Vardag

Naturvetarna har valt att samarbeta med Hållbar Vardag som har arbetat professionellt med att utveckla metoder för personlig hållbarhet i flera år. De riktar sig till individer, familjer och organisationer, med visionen om ett samhälle där alla gör medvetna val för att leva en hållbar vardag.

Läs mer om Hållbar Vardag och tjänsten Sustain You på www.sustainyou.nu

Rabatt på reflektionskort och bok

Förutom tillgång till den unika medlemstjänsten SustaiNa, har du som medlem i Naturvetarna även 25 % rabatt på Hållbar Vardags övriga produkter för personlig hållbarhet:

  • Reflektionskort 134 kr (rabatterat pris)
  • Boken Myten om många bollar i luften 109 kr (rabatterat pris)

Använd rabattkoden ”NATURVETARE” när du handlar i webbshopen på www.sustainyou.nu/butik

Senast uppdaterad: