Vi erbjuder

Utbildning i konflikthantering

Partsrådet välkomnar dig som är arbetsmiljöansvarig eller skyddsombud till en utbildningsdag om konflikthantering. 

  • Startar: 2018-04-25 10:00
  • Slutar: 2018-04-25 16:30
  • Plats: Stockholm
  • Lokal: Lundqvist & Lindqvist, Klarabergsviadukten 90

Hur förhindrar man att konflikter uppstår? Och hur agerar man om en konflikt väl uppstår? Hur får man ett ordentligt avslut på en konflikt? Utbildningen utgår från en närmare granskning av vad konflikter är och vilka reaktioner och drivkrafter som uppstår i konfliktsituationer. Arbetsplatskonflikter har oftast rötter på tre olika nivåer: hos individer, i relationer och i system/organisationer.

Under utbildningsdagen får deltagarna:

  • ta del av den så kallade ABC-modellen, för att sortera konflikter i olika beståndsdelar
  • en översikt över redskap för att förstå vad konflikter handlar om – och för att kunna hantera och förebygga dem arbeta med ett konkret konfliktfall
  • en översikt över de olika redskap och strategier som finns för hantering av konflikter på hemmaplan.

Korta föreläsningar varvas med gruppövningar och diskussioner. 

Partsrådet bjuder på utbildningsdagen och på lunch/kaffe men står inte för logi- och resekostnader.

Om föreläsaren: Thomas Jordan är docent, forskare och lektor vid Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap, Göteborgs universitet. Thomas Jordan har forskat och undervisat om konflikthantering, kommunikation, samarbetskulturer och vuxenutveckling sedan 1990-talet och är bland annat författare till webbplatsen Arbetsplatskonflikt (socav.gu.se/samverkan/arbetsplatskonflikt).

Läs mer och anmäl dig här

Om Partsrådet

Partsrådet är en ideell organisation som består av arbetsgivare och fack på central nivå inom staten. Tillsammans tillhandahåller vi verktyg för ett bättre arbetsliv, bättre lönebildning, bättre arbetsmiljö, bättre samverkan och bättre utveckling på statliga arbetsplatser.

Dela sida
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies