Fråga oss här!
Vi erbjuder

Facket i världen

Välkommen på detta lunchseminarium för förtroendevalda. Hur viktigt är det globala fackliga arbetet och spelar det någon roll för länders utveckling? Detta och mycket mer pratar vi om på detta lunchseminarium med Union to Union.

  • Startar: 2018-12-12 11:30
  • Slutar: 2018-12-12 13:00
  • Plats: Stockholm
  • Lokal: Saco, Lilla Nygatan 14

Facket i världen 

Saco är sedan 2015 medlem i Union to Union, en organisation som tillsammans med svenska fackförbund driver över 100 utvecklingsprojekt internationellt. Det innebär att Sacoförbunden är med och bidrar till att stärka facklig organisering och bättre arbetsvillkor i låg- och medelinkomstländer.

Men varför är det globala fackliga arbetet viktigt och hur går det egentligen till? Anna Nylander från Union to Union berättar om globala utmaningar och situationen för fackligt aktiva i stora delar av världen, där hot, mord och godtyckliga arresteringar inte är ovanliga.

Ett av de Sacoförbund som har flera projekt i samarbete med Union to Union är Akademikerförbundet SSR. Deras internationella sekreterare Maria Östberg-Svanelid berättar hur de jobbar, varför de tycker att det är viktigt med ett internationellt arbete och hur man kommer igång.

Anmälan görs via denna länk senast 7 december.

En matig lunchwrap serveras från kl. 11.30 och själva seminariet börjar kl. 12.00.

För dig som inte kan delta finns möjlighet att följa seminariet live på www.saco.se/fortroendevald. Seminariet kommer också läggas upp i redigerad form på www.saco.se/fortroendevald/filmer/ någon vecka efter seminariet. Du behöver inte anmäla dig för detta!

Dela sida
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies