Fråga oss här!
Vi erbjuder

Chefsfredag i Stockholm

Exklusivt för dig som är chef och medlem i Naturvetarna! Välkommen på spännande fredagsmingel med nätverkande, seminarium, god dryck och tilltugg. Chefsfredagarna anordnas av Svensk Chefsförening och Insight Consulting.

  • Startar: 2019-02-15 14:00
  • Slutar: 2019-02-15 16:30
  • Plats: Stockholm
  • Lokal: Scandic Anglais, Humlegårdsgatan 23

Ledarutveckling med Shibbolet

Välkommen att lära dig mer om hur ledare kan påverkas att våga ta ställning och ansvar, som leder till minskad stress och mental ohälsa bland medarbetarna.

Shibbolet är en föreställning där deltagarna får lyssna på starka texter och musik som skapar närvaro och reflektion. Utgångspunkten i Julia Romanowskas Schibboletstudie var två forskningsfrågor:
- Kan man påverka ledare i en riktning som gör dem mer benägna att ta ansvar och våga ta ställning?
- Kan en sådan förändring leda till en minskad stress och mental ohälsa bland medarbetare?

Vid studien jämfördes effekten för deltagarnas med en kontrollgrupp som genomgått konventionell ledarskapsutbildning hos Försvarsmakten. Utbildningarna hade samma mål och löpte över ett år. Såväl kursdeltagares som medarbetares psykiska hälsa och förmåga till stresshantering bedömdes.

Resultatets visade att Schibboletgruppen hade betydligt lägre mental belastning och stressnivå, vilket också gällde deras medarbetare. Självkänslan stärktes och förmågan att hantera konflikter förbättrades. Tyngdpunkten i ledarskapet försköts från utövande av makt till ökat ansvarstagande och mod att ta ställning. Samtliga dessa effekter har visat sig öka över tid snarare än att "klinga av". Mätningarna i kontrollgruppen visade på en motsatt utveckling.

Om föreläsaren

Julia Romanowska är musikpedagog och har spelat i bl a Kungliga Filharmonikerna och Radions Symfoniorkester. Hon är också forskare och disputerade 2014 på Karolinska Institutet med en avhandling om ledarutveckling genom ord och musik – det hon kallar shibbolet.

Anmälan

Anmäl dig på denna länk senast 24 januari. Antalet platser är begränsat. 

Om du twittrar, använd gärna #Chefsfredag.

Om du har frågor, välkommen att kontakta chef@naturvetarna.se

Om Chefsfredag

Chefsfredag är en kostnadsfri medlemsförmån för dig som är chef och medlem i Naturvetarna. Att fylla på med inspiration och kunskap samt utöka ditt nätverk är värdefullt. Chefsfredag är ett samarbete mellan Naturvetarna, Sveriges ArbetsterapeuterSvensk ChefsföreningDIKFysioterapeuterna och Insight Consulting.

Dela sida
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies