Vi erbjuder

Chefsfredag i Uppsala

Exklusivt för dig som är chef och medlem i Naturvetarna! Välkommen på spännande fredagsmingel med nätverkande, seminarium, god dryck och tilltugg. Chefsfredagarna anordnas av Svensk Chefsförening och Insight Consulting.

  • Startar: 2017-10-13 14:00
  • Slutar: 2017-10-13 16:30
  • Plats: Uppsala
  • Lokal: Scandic Uplandia, Dragarbrunnsgatan 32

Hållbart ledarskap i ett föränderligt arbetsliv

Det moderna arbetslivet kännetecknas av hög förändringshastighet, komplexitet och snabb teknologisk utveckling, ofta i kombination med ökade kostnader och minskande resurser inom många organisationer. Dessa villkor innebär en kombination av osäkra och oförutsägbara förhållanden vilket skapar stress för både ledare och medarbetare.

Mot bakgrund av denna utveckling framstår rollen som ledare i dagens arbetsliv som allt mer betydelsefull, samtidigt visar undersökningar att stressen bland chefer ökar och att omsättningen bland svenska chefer är hög.

Det ställer frågor kring hur villkoren i ett föränderligt arbetsliv ser ut för ledare och hur de upplever sitt eget ledarskap utifrån ett hållbarhetsperspektiv, att som ledare hålla på sikt, dvs. förutsättningar för att kunna, orka, och vilja vara ledare.


Föredraget fokuserar på frågeställningar som:
  • Hur ser ledares egna villkor ut, vilka krav och förväntningar behöver de leva upp till i sin roll?
  • Hur ser deras förutsättningar och behov ut för att kunna, orka, och vilja leda i ett föränderligt arbetsliv?
  • Vilka faktorer, på individ/arbetsplats/organisationsnivå hjälper – stjälper ledare att hålla i sin roll? Vad är viktigt, och varför?

Om föreläsaren

Christin Mellner, fil. dr. och forskare i arbets- och organisationspsykologi vid Psykologiska institutionen, Stockholms Universitet ger här ett föredrag baserat på resultaten från forskningsprojektet Hållbart ledarskap i ett föränderligt arbetsliv (2014 – 2017).

Anmäl dig

Anmäl dig på denna länk senast den 5 oktober. Antalet platser är begränsat.

Om du twittrar, använd gärna #Chefsfredag.

Om du har frågor, välkommen att kontakta chef@naturvetarna.se

Om Chefsfredag

Chefsfredag är en kostnadsfri medlemsförmån för dig som är chef och medlem i Naturvetarna. Att fylla på med inspiration och kunskap samt utöka ditt nätverk är värdefullt. Chefsfredag är ett samarbete mellan Naturvetarna, Sveriges ArbetsterapeuterSvensk ChefsföreningFysioterapeuterna och Insight Consulting.

Dela sida
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies