Fråga oss här!
Vi erbjuder

Chefsfredag i Göteborg

Exklusivt för dig som är chef och medlem i Naturvetarna! Välkommen på spännande fredagsmingel med nätverkande, seminarium, god dryck och tilltugg. Chefsfredagarna anordnas av Svensk Chefsförening och Insight Consulting.

  • Startar: 2020-02-28 14:00
  • Slutar: 2020-02-28 16:30
  • Plats: Göteborg
  • Lokal: Scandic Crown, Polhemsplatsen 3

Vad innebär AI för chefen?

Välkommen till en tankeväckande föreläsning om digitalisering och AI, vad som händer och vad det betyder för dig som chef.

Chefer är positiva till digitalisering och många har stora förväntningar på vad ny teknik kan innebära för verksamheterna, inte minst i effektiviseringar och minskad administration. Men en del är också oroliga för att nya modeller och robotar kan minska utrymmet för professionellt arbete. Hur arbetar vi sida vid sida med robotar inom HR, socialt arbete eller som chefer?

Vi är mitt uppe i digitaliseringen och det kommer nya funktioner i snabb takt. Det kan skapa stress och oro, ibland också merarbete i en redan pressad organisation. Särskilt om digitaliseringen inte är svar på de problem som finns eller fungerar smidigt med inloggningar och övrig verksamhet.

Vad vet vi om vad AI klarar av idag – är det en smart eller fortfarande ganska outvecklad teknik? Vad innebär tekniken? Hur ser utvecklingen ut och hur sprids digitalisering och AI inom olika områden? Vilka effekter kan det få? Hur gör vi för att ersätta rätt uppgifter med bra teknik och få mer tid för människor unika förmågor?

Föreläsare är Pontus Strimling. Han hämtar exempel ur sin forskning och beskriver utvecklingen av AI och mötet mellan teknik, experter, användare och samhälle med konkreta fallbeskrivningar.

Om föreläsaren

Pontus Strimling är forskningsledare på Institutet för Framtidsstudier och biträdande föreståndare för Centrum för evolutionär kulturforskning. Han arbetar just nu med frågor om hur AI påverkar samhället, våra värderingar och normer.

Anmälan

Anmäl dig via denna länk senast 6 februari. Antalet platser är begränsat. 

Om du twittrar, använd gärna #Chefsfredag.

Om du har frågor, välkommen att kontakta chef@naturvetarna.se

Om Chefsfredag

Chefsfredag är en kostnadsfri medlemsförmån för dig som är chef och medlem i Naturvetarna. Att fylla på med inspiration och kunskap samt utöka ditt nätverk är värdefullt. Chefsfredag arrangeras i samarbete mellan NaturvetarnaDIKFysioterapeuternaInsight ConsultingSveriges Arbetsterapeuter och Svensk Chefsförening (Akademikerförbundet SSR).

Dela sida