Frågor & svar
Nyheter
Närbild på kvinna som håller i en mobiltelefon.

Karins tjänst försvann – då ringde hon Naturvetarna

Vem som helst kan bli av med jobbet. Det hände Karin som direkt ringde Naturvetarna som hjälpte henne att få en uppgörelse som hon kan vara nöjd med.

Publicerad:

När Karin, som egentligen heter något annat, kom tillbaka från semestern möttes hon av ett besked hon inte ville ha. I den nya omorganisationen fanns inte hennes chefstjänst kvar.

– Arbetsgivaren ville att jag skulle bestämma mig snabbt, 14 dagar hade jag på mig att avsluta anställningen. Det kändes inte så bra och stred mot reglerna i LAS. Jag hade varit med sedan starten och var bland de först anställda i startup-bolaget.

 

Fick bättre avtal med hjälp av Naturetarna

Hon slängde sig på telefonen till Naturvetarna och fick hjälp direkt.

– Så skönt att Naturvetarna finns när man behöver facket. Jag fick de bästa råden i den situation jag var. Det handlade bland annat om uppsägningsavtalet, där vissa skrivningar som skulle kunna vara till nackdel för mig togs bort.

Ännu en fördel som Karin framhåller är att hon kunde bolla arbetsgivarens avtalsförslag med Naturvetarnas ombudsman Daniel Wallin.

– Utan den hjälpen hade avtalet blivit sämre. Det fina var att jag under resans gång kunde ringa och mejla Daniel närapå när jag ville, och fick snabb respons.

Resultatet blev ett avtal som hon kunde vara nöjd med, och som arbetsgivaren godtog.

– I stället för en månads uppsägningstid, enligt avtalet, fick jag dubbla tiden utan att behöva arbeta.

 

Palle Liljebäck

chefredaktör