Frågor & svar
Nyheter
Illustration av kvinna som dagdrömmer

Månadens fråga: Hur håller du humöret uppe i pandemin?

En del trivs med att jobba hemma, medan andra mår dåligt och längtar efter socialt umgänge. Nu undrar vi hur du gör för att hålla energinivån uppe, må bra och prestera på topp.

Publicerad:

Besvara gärna frågan här nedan. 

Kommentarer

Ellen 2021-03-03

Ska äntligen hinna ta ut lite semesterdagar från förra året genom att bara jobba förmiddagar under mars. Eftermiddagarna hoppas jag kunna spendera i trädgården, där många projekt väntar.

Bernadette 2021-02-26

Jag tycker om hemarbete ca 1-2x/vecka. Då blir det även högre produktivitet. En hel vecka hemarbete är dock svårt då jag bor själv och då känner man sig lite avskild.

Hanna 2021-02-26

Lunchar tillsammans med maken, som också jobbar hemma. Promenader/skidturer och har köpt en kaffemaskin hem som gör gott kaffe.

Sofia 2021-02-26

Startar morgonen med hundpromenad. Ringer kollegor och stämmer av via teams. Jobbar aktivt med att tänka i större perspektiv och boosta mig själv och kollegor att vi klarar detta och att det kommer bättre tider!

Annika 2021-02-26

Promenerar mycket mer än jag annars gör - ensam, med min man eller med vänner. Lyssnar på ljudbok på promenaderna då jag inte har sällskap. Lagar god mat och dricker gott vin.

Helena Sylvan 2021-02-21

Bästa sättet att hålla humöret uppe är att se fördelarna med all extratid och använda den till det jag njuter av! Läsa böcker, träna, vara ute i naturen och uppleva lokala guldkorn och vara med familjen!

Trädgårdsingenjören 2021-02-21

Jag gör som vanligt, försöker att bemöta andra med ett glatt humör. Det smittar av sig ! :)...... Jag jobbar delvis hemifrån ocg delvis ute i terränglådan, med distans till mina medarbetare.. Det passar mig utmärkt.

Isa 2021-02-21

Går och köper finkaffe på lunchpromenaden!

Anna 2021-02-21

Arrangerar cirkelträning/tabata/crossfit utomhus på lunchen för mig själv och grannarna i radhusområdet. Kör 2-3 ggr/v ca 40 min. Socialt (med avstånd), frisk luft, träning, solljus. Sån boost för hemarbetet!

Andrea 2021-02-21

Daglig morgonpromenad, digitala fikapauser med kollegor då och då.

Viveca 2021-02-21

Jag nätverkar på LinkedIn, går ut långa promenader och handarbetar (håller på och virkar en filt)!

Carina 2021-02-21

Små korta digitala möten med kollegor lyfter, behöver inte vara jobbrelaterat utan småsnack. Och sen mycket utevistelse...

Mattias 2021-02-21

Har sett till att jag har en bra arbetsmiljö vid hemmakontoret med bra arbetsstation. Insåg väldigt tidigt att en dålig arbetsställning påverkar ergonomin snabbt. Vi har också digitala fikamöten varje dag som är frivilliga vilket är ett bra sätt att få naturlig tid med sina kollegor.

Maria 2021-02-21

Mer tid för egna intressen istället för stress och resa till och från arbetet. Tar flera korta pauser istället för en längre fikapaus. Känns bra att jobba hemifrån, det ger mig energi. Inget behov av att träffa kollegorna dagligen, de flesta möten fungerar att ha digitalt, men enstaka möten per vecka med arbetsgrupperna vore bra.

Nima 2021-02-21

Stretcha 5 min mellan telefonmöten, ha fruktskål och vattenkanna (då det lätt blir för mkt kaffe annars), och Lunchpromenad. Den sista är verkligen livlina för att hålla humöret och orken uppe.

Hanna 2021-02-21

Jag trivs bra med hemarbete och det ger mig mer fritid eftersom jag slipper köra fram och tillbaka till jobbet. Jag är ute i naturen mycket och tränar mer än tidigare. Dessutom tar jag alltid en lunchpromenad.

Hanna 2021-02-21

Jag trivs bra med hemarbete och det ger mig mer fritid eftersom jag slipper köra fram och tillbaka till jobbet. Jag är ute i naturen mycket och tränar mer än tidigare. Dessutom tar jag alltid en lunchpromenad.

Anna 2021-02-21

Utomhusutflykter kvällstid med vänner (skidåkning, snöskor, skridskor)

Carin 2021-02-21

Teamfika, lunchpromenad med grannar och umgås med familj och vänner utomhus.

Isabelle 2021-02-21

Njuter av solljuset ute, tar ut lite flex och går långpromenader i skogen, småpratar med maken under dagen som också jobbar hemma, har digitala möten ute på altanen/trappan med filtar och varm dricka

Cissi 2021-02-21

Försöker ta mig ut i dagsljus varje dag, Sofiagympa på kvällen, tar mig in till jobbet en dag i veckan för provsortering mm. Det blir veckans höjdpunkt. Gillar INTE hemarbete. Allt blir så enahanda och liten skillnad på vecka och helg.

Monica 2021-02-21

Musik och kortare promenader. Extra gott fikabröd

Anja 2021-02-21

Jag tränar med Sofia, passar på att njuta av dagsljuset på lunchen, gärna på skidor och har tid och ork för mer träning på kvällen. Ringer ofta upp en kollega för en kort pratstund istället för att skicka en snabb jobb-fråga på chatten. Extremt avstressad och produktiv på jobbet!

MJ 2021-02-21

Har ändrat mina rutiner tack vare att jag slipper pendla. Tränar i stort sett dagligen och har mer kvalitetstid med familjen. Fritiden består av mycket utevistelse med familj och vänner där man kan hålla social distans.

Kristina 2021-02-21

Hundpromenader flera gånger om dagen. Jag får frisk luft, ljus, motion och glädje. Det hjälper också till att hålla rutinerna - morgonens hundpromenad signalerar att jag "går till jobbet".

Trädgårdsingenjören 2021-02-26

Jag gör som vanligt, försöker att bemöta andra med ett glatt humör. Det smittar av sig ! :)...... Jag jobbar delvis hemifrån ocg delvis ute i terränglådan, med distans till mina medarbetare.. Det passar mig utmärkt.

Karin 2021-02-19

- Hemmagympa med Sofia - Stegtävling på jobbet - Teamsfika - bra arbetsmiljö hemma (pall, höj/sänkbar skiva, stor skärm)

Empan 2021-02-19

Tränar mer, bättre fysik än någonsin. Nu träffar jag mina barn redan vid 14. Jag jobbar men är ändå närvarande. Därför inga problem att ge sig ut på löptur efter jobb, innan mat. Till skillnad från när jag kom hem sent från kontoret, då jag behövde prata med barnen och vara fysiskt närvarande. Den fysiska formtoppen är också bra för jobbprestationen och kärleksrelationen.

Maria 2021-02-19

Tar en daglig lunchpromenad

KL 2021-02-19

Försöker njuta av att det är lite lättare att ta sig ut på lunchen när man sitter utan sällskap på hemmakontoret. Bäst är när jag kan ta en tur på skidor i solen men ibland hinner jag bara tio minuters promenad pga inplanerade möten. Men att få lite dagsljus gör stor skillnad för humöret och orken

Helena Sylvan 2021-02-19

Bästa sättet att hålla humöret uppe är att se fördelarna med all extratid och använda den till det jag njuter av! Läsa böcker, träna, vara ute i naturen och uppleva lokala guldkorn och vara med familjen!

Skogsmullen 2021-02-19

Jag trivs med att jobba hemma och får mer gjort då. Dock börjar jag bli lite less nu. Lampa som påminner om solsken i kombination med D-vitamintillskott och långa lunchpromenader hjälper humöret!

Anna 2021-02-19

Jag läser en kurs extra, läser böcker o motionerar ibland sitter jag bara och tittar på akvariefiskarna och tänker

Joel 2021-02-19

Löpning och romantik! Ej nödvändigtvis kombinerat.
Kommentera