Frågor & svar
Nyheter

Social distansering behöver inte vara osocialt

Allt sker inte som vanligt, men med den moderna tekniken så kan vi allt enklare hålla kontakten med människor trots avstånd. Låt oss ta tillvara på det.

Publicerad:

Det säger sig självt att vardagen inte ser ut så som den normalt sett brukar se ut just nu. Mycket mer tid spenderas hemma på kammaren och mindre tid spenderas på att träffa sina nära och kära.

När vardagspusslet istället orienteras mot hemmet kan det resultera i en massa extra tid som blir över. Då är det ju trevligt att vi har turen att leva i dagens moderna värld!

Visst, det kan med enkelhet resultera i att många timmar läggs på att titta på Netflix senaste sortiment, men med det följer också att det är allt enklare att hålla kontakten med de nära och kära!

Även om jag upplever att man träffar folk mindre nu känner jag trots det att jag kommit folk närmare. Jag skriver mycket mer med folk och man har fler telefonsamtal än tidigare.

Dessutom är konversationerna mycket mindre ytliga än vad de tidigare har kunnat vara. Man pratar mer om hur man mår och hur man klarar av tillvaron är i dessa tider. När jag ringer min mormor hemma i Sörmland kan jag för en stund känna att jag är där med dem, även om jag inte kan ta mig dit.

Jag hoppas att vi försöker fortsätta med detta, även när allt är över. Låt oss inte falla tillbaka i gamla mönster. Se till så att denna kris medför något positivt!

Mitt budskap till er är att ta tillvara på detta! Se till att detta inte går över när krisen är över. Var inte rädd för att höra av sig till era nära och kära. Skriv och fråga hur din vän mår, ring din mormor och facetimea din mor!

Text: Colin Andersson, ledamot i Naturvetarnas studentråds styrelse

Kommentarer

Kommentera