Frågor & svar
Nyheter
Nikita föreläser om psykisk hälsa och är ansvarig för våra studentmarknadsförare ute i landet. Foto: Omid Amin

Nikita tipsar – Skapa sommarminnen hemma

Har dina planer för sommaren ställts in? Inga problem, det finns så mycket du kan göra på hemmaplan. Vem vet kanske upptäcker du något nytt i ditt område eller hos dig själv?

Publicerad: Uppdaterad:

1. Ät ute

Man behöver inte äta på en dyr restaurang för att sätta guldkant på dagen. Att unna sig en god bit mat ger ändå lite semesterkänsla. Varför inte prova olika matkulturer så är det som att du reser jorden runt på samma gång? Vi vet ju också alla om att maten blir så mycket godare när man äter den ute, så varför inte packa picknickkorgen och ge dig ut?

2. Staycation aka Hemester

När var senaste gången du semestrade i din egen stad? Kan du dess historia och har du utnyttjat de hotell som ligger nära? Om inte, så prova. Det finns inget bättre än att bli nykär i sin egen stad. Du kan också prova att sova under bar himmel, tälta i närområdet eller varför i skogen som ligger intill? Att ta fram barnet i sig kan ge nya upplevelser som vuxen.

3. Sommaraktiviteter

Önskar du att du kunde guppa fram på vågorna och drömma dig bort till Saltkråkan? Du kan göra det genom att låna eller hyra en kanot eller kajak. Varför inte passa på att samtidigt fiska middagen till kvällen? Önskar du något mer fartfyllt kan du dra ihop ett gäng kompisar och köra Discgolf eller brännbollsturnering. När det gäller att komma på aktiviteter är det bara fantasin som sätter gränser.

4. Omfamna skogen

Njut av fågelkvitter och tystnaden. I skogen finns det mycket att hämta för både kropp och själ. Passa på att plocka lite bär som du kan göra sylt eller paj på. Unna dig ett skogsspa eller krama ett träd. Forskning visar att vårt immunförsvar stärks, blodtrycket sjunker och att skogen lindrar ångest och stress. Är du någon som gillar utmaningar och att tävla? Dra ihop ett gäng och gör ett art-bingo eller frågequiz: ex Hur många småkryp finns det i skogen? Eller; Vilka småkryp och växter går att äta om du gått vilse i skogen?

5. Loppisturné

Känns som att var och varannan person numera har funnit kärleken till loppis. Varför inte kombinera en shoppingtur med en utflykt i sommar? Du kan också passa på att rensa i källaren och anordna en egen loppis. Bra för plånboken och bra för miljön.

Nikita Zeiloth

Journalist & digital innehållsproducent

Kommentarer

Kommentera