Frågor & svar
Nyheter

Nysatsning för Chefstidningen - Naturvetarna en av ägarna

Nu blir Chefstidningen Sveriges största ledarskapstidning för akademiker – ett resultat av en nysatsning som innebär ny ägare och större spridning inom Saco-förbunden.

- Det ökar värdet av denna medlemsförmån för chefer. Vi ser fram emot att utveckla tidningen tillsammans med de andra förbunden, säger Per Klingbjer, förbundsdirektör Naturvetarna.

Publicerad:

Från och med i vår kommer Akademikertjänsts dotterbolag Akademikermedia AB ta över driften av tidningen, vilket innebär att chefsmedlemmar och specialister i samtliga ägarförbund i Akademikertjänst får tidningen som en del i sitt medlemskap.

- Vi på Akademikerförbundet SSR är väldigt glada att kunna presentera den här lösningen som kommer att bredda Chefstidningens läsekrets. Vi vet att tidningen är till nytta för våra medlemmar och att den, liksom vår Chefsförening, kan medlemmarnas profession. Genom sin journalistik kan de bidra med ny kunskap, säger Lars Holmblad, förbundsdirektör på Akademikerförbundet SSR, som tidigare ägt tidningen.

Förutom medlemmar i ägarförbunden finns ett antal grupprenumerationer med andra förbund utanför ägarkretsen. Nysatsningen medför en ny digital plattform samt större upplaga på cirka 50 000 exemplar, med 8 utgåvor per år.

Ökar värdet av medlemsförmånen

- Det innebär ingen skillnad för Naturvetarnas chefsmedlemmar som fortsatt kommer få Chefstidningen precis som vanligt. Att tidningen nu växer och blir en av Sveriges största chefstidningar är däremot en positiv konsekvens av förändringen. Det ökar värdet av denna medlemsförmån för chefer. Naturvetarna ser nu fram emot att utveckla tidningen tillsammans med de andra förbunden framöver, säger Per Klingbjer, förbundsdirektör på Naturvetarna.

Produktionen av tidningen förändras inte utan ligger kvar på tidningsbolaget A4, med nuvarande chefredaktör som ansvarig utgivare.

- Vi vill inspirera våra läsare, och förhoppningsvis hjälpa dem att utvecklas som chefer. Vårt fokus ligger på att förmedla kunskap och erfarenheter från arbetsplatser och lärosäten runt om i landet, säger chefredaktör Helene Claesson Jennische.

Läs mer på Chefstidningens hemsida

I Akademikertjänst ingår, förutom Naturvetarna, Akademikerförbundet SSR, DIK, Sveriges Arbetsterapeuter, Sveriges Ingenjörer och Sveriges Farmaceuter.