Frågor & svar
Nyheter
Bild på syltburkar

Har du tips på hållbara julklappar?

Även om en stor del av julhandeln flyttar över till nätet i år så är den inte alltid hållbar. Nu undrar vi om du har förslag på miljömässigt hållbara julklappar, som kan glädja julfirare i vintermörkret.

Publicerad:

Svara genom att klicka på "kommentera" nedan.

Kommentarer

Susanne Welin-Berger 2020-12-18

Delta i tryffeljakt eller äta en tryffelmiddag eller både och. Ge bort andra närproducerade upplevelser som man kan uppleva tillsammans.

Anna G 2020-12-18

Vi brukar ge varandra upplevelser, att göra en aktivitet tillsammans längre fram, som en kan längta till. Konsert, vandring, äventyrsbad mm. I år blev det svårare med inomhusaktiviteter pga pandemin. Vi åkte till en KRAV-gård i närheten och köpte direkt av dem till våra föräldrar. Sådant som går åt.

Anna Stjernström 2020-12-18

Leksaker till framför allt yngre barn är faktiskt bättre att köpa begagnat, särskilt de av plast som då har hunnit "läcka ur" sig en del farliga ämnen (om man nu inte vill skippa plasten helt, förstås). Själv köpte jag nyss en helt drös med pärlplattor för en spottstyver när ett par föräldrar i en Facebook-grupp bestämde sig för att städa i röran hemma. Annars är en donation till någon organisation med verksamhet som ligger mottagaren varmt om hjärtat en bra idé. Giving People hjälper familjer här i Sverige som kämpar med ekonomin - att skänka pengar hit gör att fler barn faktiskt kan få äta julmat och få en julklapp. Annars är ju Röda Korset, UNHCR, Läkare utan gränser, PLAN och Rädda Barnen väletablerade och kontrollerade verksamheter. God jul! :)

Bläsy 2020-12-18

Recepten som "någon" vill ha. Gammelmormors specialsill, farmors tårtbotten, din egen goda pastarätt, specialtipset för att få brödet perfekt mm, allt finns inte på nätet! Fixa en skrivbok, (eller pärm så kan du sätta in fler) skriv ner alla recepten, rita nåt "i kanten"
Kommentera