Frågor & svar
Nyheter

Vi söker en IT-ansvarig

Vill du axla en nyckelroll som IT-ansvarig hos Naturvetarna? Har du dessutom erfarenhet av rollen som systemägare och/eller förvaltning? Här erbjuds du en ny roll där du driver frågor kring Naturvetarnas IT-utveckling.

Publicerad: Uppdaterad:

Om Naturvetarna

Naturvetarna är fackförbundet för akademiker inom naturvetenskap. Visionen är att naturvetare skapar världens framtid. Naturvetarna coachar, företräder och stöttar sina medlemmar genom hela deras karriär, oavsett i vilken sektor de jobbar, om de är anställda, arbetssökande, studenter, doktorander, chefer eller företagare. Naturvetarna är ett av de 22 fackförbund som ingår i Saco, Sveriges akademiker, och är partipolitiskt obundna.

Arbetsuppgifter

Rollen som IT-ansvarig är en ny roll hos Naturvetarna vilket innebär att du har utrymme att forma rollen utefter verksamhetens behov och mål. Dina främsta ansvarsområden är förvaltning samt systemägandeskap, men du agerar också till viss del IT-support internt. Du initierar och driver utvecklingen av IT-system och analyserar vilka beslut som bör tas för att organisationens IT hantering ska vara så effektiv som möjligt. Vidare driver du projekt vars syfte är att Naturvetarna ska bli allt mer digitala i sin kontakt med deras medlemmar. Du bereder underlag för strategiska IT-beslut åt förbundsledningen samt ansvarar för att samordna och organisera samt förbättra arbetet med det dagliga IT-stödet tillsammans med Naturvetarnas externa leverantörer. Vidare stödjer och kvalitetssäkrar du verksamhetens informationssäkerhet, IT-säkerhetsfrågor samt tar fram underlag för strategiska beslut inom IT.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
  • Akademisk utbildning inom systemvetenskap eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
  • Tidigare erfarenhet av en roll som systemägare eller systemförvaltare.
  • Förståelse för verksamhetsprocesser och hur IT-system kan användas för att effektivisera och öka kvaliteten i verksamheten.
  • God kunskap i Microsoft Office.
  • Flytande i svenska och engelska i tal och skrift.

För att trivas i rollen är du en strukturerad person som tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter och trivs att arbeta självgående och driva ditt eget arbete framåt. Du är initiativtagande och ser möjligheter till förbättring samt initierar på eget bevåg lösningar. Då du i rollen har flera kontaktytor både internt och externt har du enkelt för att samarbeta samt är kommunikativ och har en god social förmåga.

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start omgående med hänsyn till uppsägningstid.
Plats: Nacka
Lön: Enligt överenskommelse

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Anna Centerdal - tf chef för avdelningen Verksamhetsstöd
Anna.Centerdal@naturvetarna.se
08-466 24 07

Anette Andsten - facklig representant och ordförande i Akademikerföreningen Naturvetarna
Anette.Andsten@naturvetarna.se
08-466 24 27