Frågor & svar
Nyheter
Det lönar sig att samla alla försäkringar under samma paraply. Foto: Colourbox

När du vill ha tid över till annat

Visste du att du får 20 procent rabatt om du samlar dina sakförsäkringar hos Akademikerförsäkring? De förhandlar fram goda villkor för naturvetare och står på din sida om det uppstår problem.

Publicerad:

Gillar du att lusläsa försäkringsvillkor? Eller är du som de flesta och tycker att det är viktigt att vara försäkrad, men inget du vill lägga tid på.

Då passar de försäkringar som Naturvetarna erbjuder sina medlemmar genom Akademikerförsäkring perfekt.

– Vi gör jobbet åt dig och du slipper jämföra villkoren mellan olika försäkringsbolag. Vi gör det enkelt för dig att välja, säger Cecilia Fochsen, produktansvarig på Akademikerförsäkring, som ägs av Naturvetarna och fem andra Saco-förbund.

Hitta lösningar

Med totalt en kvarts miljon medlemmar är det möjligt att förhandla fram bättre villkor och lägre premier.

– Som medlem i Naturvetarna ska man känna sig trygg med att vi hittar bästa lösningen för dig och din familj, säger hon övertygande.

Om jag inte blir nöjd då?

– Då kan du vända dig till oss, om du till exempel får avslag på en skadeanmälan eller om du är missnöjd med en behandling. Vi står på medlemmens sida i den typen av ärenden.

Inget hälsokrav

Men varför ska jag välja er gruppförsäkring för liv och olycksfall?

– De allra flesta får bättre villkor och lägre premier med en gruppförsäkring jämfört med att teckna den individuellt. Försäkringen gäller dygnet runt, även på din fritid.

Ännu en fördel med Akademikerförsäkring är att det ofta inte krävs någon hälsodeklaration.

– I de flesta fall räcker det med att vara fullt arbetsför. För livförsäkringen gäller det upp till vissa belopp.

Plocka ut godbitar

Erbjudandet kan liknas vid ett smörgåsbord där man kan plocka ut godbitarna och det som passar en själv.

– Inte minst ska man vara rätt försäkrad, och inte ha mer än man behöver.

Hur gör jag för att veta det?

– Anmäl på webben och boka tid för kostnadsfri rådgivning.

Får jag några rabatter?

– Medlemsrabatten är 5 procent för den första sakförsäkringen. Samlar du fler sakförsäkringar hos oss får du 20 procent rabatt på dessa.

Skandia tar över 1 januari. Då förbättras de försäkringar som du har genom Akademikerförsäkring. Efter en upphandling flyttas de automatiskt över till Skandia. En nyhet är att alla som har någon försäkring här får tillgång till ett samtalsstöd med ekonom, jurist eller psykolog utan extra kostnad.

Försäkringar för dig:

 • Liv - Du kan själv välja belopp utifrån dina behov. Premien beror på din ålder och belopp.
 • Olycksfall - Kan köpas utan hälsokrav och gäller dygnet runt.
 • Sjukvård - Du får snabb tillgång till privat vård och slipper stå i kö. Dåligt samvete behöver du inte ha eftersom det frigör plats i den reguljära vården.
 • Sjuk och olycksfall - En utökad olycksfallsförsäkring som även omfattar medicinsk invaliditet och dödsfall till följd av sjukdom.
 • Sjukförsäkring - Täcker den del som varken Försäkringskassan eller kollektivavtalet ersätter vid en längre sjukskrivning (mer än 90 dagar). Särskilt viktig för den som inte omfattas av kollektivavtal.
 • Diagnosförsäkring - Om du skulle drabbas av allvarlig sjukdom, som cancer eller stroke, får du en engångsersättning som du kan använda som du vill.
 • Gravid- och barnförsäkring - Gäller under graviditeten och övergår sedan till en barnförsäkring. Här krävs dock en hälsodeklaration för att få teckna en försäkring.
 • Sakförsäkringar - Hem, bil och husdjur. Reseförsäkring ingår i hemförsäkringen. En hemförsäkring anpassad för studenter finns också.
 • Företagarförsäkring - Skräddarsydd för små företag med en årsomsättning upp till 10 miljoner.
 • Special för nya medlemmar - Nya yrkesverksamma medlemmar får liv- och olycksfallsförsäkringen på prov utan kostnad under tre månader. Sedan får de ta ställning till om de vill fortsätta att ha den.
 • För dig som studerar - Liv- och olycksfallsförsäkringen ingår i medlemskapet för studenter upp till 40 år och gäller dygnet runt, även på fritiden.
Palle Liljebäck

chefredaktör

Kommentarer

Kommentera