Frågor & svar
Nyheter

Akademikerförsäkring byter försäkringsgivare

Denna vecka får du som är kund hos Akademikerförsäkring information om bytet av deras försäkringsgivare och om de försäkringar som du har.

Publicerad: Uppdaterad:

Den 1 januari byter Akademikerförsäkring försäkringsgivare från Movestic till Skandia. Då blir försäkringserbjudandet väsentligt bättre till både villkor och pris.

Alla personförsäkringar du redan har genom ditt medlemskap hos oss flyttas över till Skandia utan att du behöver göra något. Du får då också tillgång till ett förmånligt upplägg för att förebygga ohälsa och sjukskrivning, exempelvis samtalsstöd med ekonom, jurist eller psykolog.

Denna vecka får du som är kund information i brevlådan om flytten, samt ett försäkringsbesked som visar vilka försäkringar du har och vad respektive försäkring kostar.

Uppdatering av informationen: Det nya erbjudandet innebär dock en försämring av villkoren för vissa medlemmar som är 60 år och äldre och har en livförsäkring. De som berörs av detta har fått individuell information om de nya villkoren.

Läs informationen du får från Akademikerförsäkring och vänd dig direkt till dem om du har frågor på 0771-111 999 eller läs mer på www.akademikerforsakring.se/2019