Frågor & svar
Nyheter
Foto: Colourbox

Månadens fråga: Brukar du jobba när du vabbar?

Att jobba samtidigt som man tar hand om sitt sjuka barn blir allt vanligare. Arbetsgivaren kanske förväntar sig att du ska finnas tillgänglig, eller du kanske själv upplever att du måste leverera.  Hur fungerar det för dig att dra gränser mellan jobb och vabb?

Publicerad: Uppdaterad:

Läs mer om regler och tips kring hur du kan balansera jobb och vabb.

Kommentarer

Maria 2017-03-02

Ibland jobbar jag hemifrån när jag vabbar, håller dock detta till en mycket begränsad grad.

Doktoranden 2017-02-20

Jobbar alltid när jag vabbar, vem ska annars göra mitt arbete?

Albert 2017-02-20

Nej men så har jag nästan aldrig vabbat. Iallafall inte officiellt. Jag tillhör dem som tar semesterdag eller flex. Sedan hade jag väl inte möjlighet att jobba hemifrån iallafall så detta problem har inte kunnat uppstå.

Ulf 2017-02-20

I den mån barnen är så pass fräscha att det går att jobba hemifrån, gör jag det ! Det finns ingen annan som gör mitt jobb, konsekvensen av detta är lätt att räkna ut. Jag tar naturligtvis INTE ut ersättning från F-kassan

Susanne 2017-02-20

Jag jobbar gärna hemifrån när barnen är sjuka. Jag ser det som en förmån att arbetet är flexibelt och att det går att sköta en del hemifrån. Barnen är oftast nöjda med att titta på film och min tid ihop med barnen är bättre utnyttjad när dom är friska.

Betula 2017-02-19

Ja, det blir jobb under vabb. Det blir ibland enkel admin-arbete eller paradigm 2 grejer (dvs sånt som man borde göra men som inte alls är brådskande, exv. strategisk planering).

kemisten 2017-02-17

Jag vabbar när jag vabbar. hade kunnat jobba lite hemifrån (mail och sådant) men var finns tiden till det när man har små barn att ta hand om?!

doktorand 2017-02-17

Har ingen möjlighet att vabba men borde haft det enligt universitetets policy. bara bita ihop och försöka jobba ikapp på nätterna å ha ångest. Våran institution håller kvar i det förgångna. Verkligheten suger!

förmyckejobb 2017-02-17

Vabbar sällan utan jobbar hemifrån normalt. Är man borta 2-3dar utan att göra nåt så tar det en vecka med 12h dagar innan man är ikapp...

Frida 2017-02-17

Jag har ingen möjlighet att jobba hemifrån, så när jag vabbar så vabbar jag. Och det tycker jag känns bra. Sen försöker min man och jag att dela lika och även ta halvdagar vab, så att det ska fungera så bra som möjligt för hela familjen.

Yogalisa 2017-02-17

Endast i undantagsfall eftersom det inte är tillåtet från FK eller krävs av min arbetsgivare. Rapporterar naturligtvis den jobbade tiden och justerar med ansökt tid för VAB till FK.

Alex 2017-02-17

Jag har möjligheten att vabba och släppa jobbet när jag gör det, men då straffas det med ackumulerade uppgifter, så jag vabbar aldrig utan att jag jobbar hemifrån när mina barn är sjuka, och försöker kombinera det så got jag kan. Inte alls optimalt, men det minst dåliga alternativet för failjen iaf.

Fredrik 2017-02-17

Har väl berott på vabben karaktär. Om barnet är hemma för att förhindra smittspridning i skolan, men i övrigt varit frisk så har jag passat på att jobba när hen underhållt sig själv. Eller när barnet sovit. Men om barnet varit sjukt så har vi varit tillsammans och läst eller bara försökt få tiden att gå.

Karin 2017-02-17

Det är såvitt jag vet inte tillåtet att jobba och vabba samtidigt. Däremot finns det i mitt fall inget som hindrar att jag jobbar hemifrån samtidigt som mitt sjuka barn är hemma - och det händer att jag gör det. Då tar jag givetvis inte ut vab samtidigt. Min chef kräver inte att jag jobbar men jag vill gärna arbeta undan för inte bli alltför stressad.

Hen 2017-02-17

Ja, ja vobbar tyvärr! Jag kämpar med att kunna släppa jobbet och bara vara hemma med sjuka barn. Tyvärr är det svårt och jag blir stressad av att missa saker på jobbet. Har vabbat många gånger redan i år och blir faktiskt bättre och bättre på att släppa. Senast fick jag ställa in flera viktiga möten, men tänkte att det får lösa sig. Det gör det ju alltid. Har inget som helst krav och förväntningar från arbetsgivaren att jobba under vab, vilket är väldigt skönt.

mr. 2017-02-16

Jag vabbar aldrig. När barnen är sjuka är jag hemma. Sen tar jag igen på kvällar och helger.
Kommentera