Frågor & svar
Nyheter
Foto: Colourbox

Hitta rätt försäkring för ditt företag

Den som har ett eget företag eller ska starta ett måste alltid se företagets behov av försäkringsskydd. Frågan är därför inte om företaget ska ha en företagsförsäkring utan vad denna ska innehålla.

Publicerad:

Det finns många olika slags företagsförsäkringar och paketlösningar som behövs för det specifika företaget. Försäkringar varierar också mycket beroende på företagets verksamhet. Det är onödigt att försäkra sig mot risker som inte belastar företaget.

För att hitta en bra försäkringslösning till ditt företag är det viktigt att göra en ordentlig analys av marknaden för detta. På så vis får du information om vilka risker den specifika verksamheten medför och flera prisförslag att ta ställning till. 

Några exempel på försäkringar som dig som ska starta eget företag definitivt bör titta närmare på är:

  • Ansvarsförsäkring: detta är en försäkring mot att företaget blir tvunget att betala skadestånd under vissa förhållanden
  • Egendomsförsäkring; försäkring av företagets egendomar
  • Personalförsäkringar: försäkring av företagets personal 

Samtliga större försäkringsbolag erbjuder företagsförsäkringar. Större banker kan även stå till tjänst med specifika försäkringar avseende det egna företagets verksamhet. Naturvetarna har samarbeten med Danske Bank, Trygg-Hansa och AkademikerFörsäkring.