Frågor & svar
Nyheter
Studentrådets nya styrelse, Lovisa Wilhelmsson, Hanna Wrannvik, Theres Lundahl, Simone Berg och Felicia Heiligers (infälld)

Theres Lundahl fortsätter som ordförande

Att förbereda studenterna för arbetslivet är den viktigaste frågan för Naturvetarnas studentråd under kommande år. Den nya jobblistan visar vägen till arbetsmarknaden.

Publicerad:

Theres Lundahl är sprudlande glad efter att ha blivit omvald som ordförande för Naturvetarnas studentråd för tredje året i rad.

– Jag tackar för förtroendet, nu är det full fart framåt som gäller. Vi har en bra mix i styrelsen med två erfarna och tre nyvalda ledamöter.

Egna varumärket

Arbetslivsanknytning kommer att vara en fortsatt fokusfråga. Hennes svar på frågan om varför kontakter med arbetslivet är så viktigt kommer blixtsnabbt.

– Det handlar om att förbereda sig för arbetslivet på bästa sätt. I det ligger bland annat att nätverka, omvärldsbevaka och att utveckla sitt eget varumärke.

Jobblista  

De som gör det menar hon kommer att ligga steget före och ökar sina chanser att få jobb direkt efter examen. Att alla studenter är så väl förberedda är studentrådets mål.

– Vi vill bygga en brygga mellan studenter och arbetsliv, och göra studenterna mer medvetna om vad som väntar efter examen. Därför har vi gjort en jobblista, som visar vilka arbeten som olika utbildningar i naturvetenskap kan leda till.

Social ohälsa

Sedan tidigare har de en checklista för arbetslivsanknytning, som har rönt viss uppmärksamhet. Inte minst har många studenter blivit medvetna om betydelsen av praktik, möten med näringslivet och annat som ökar kontaktytorna med arbetslivet.

Finns det andra frågor på agendan?

– Social ohälsa kan även studenter drabbas av. Den frågan kan vi komma att lyfta i den nya styrelsen, säger Theres Lundahl.

 

Här är styrelsen för Naturvetarnas studentråd:

Ordförande: Theres Lundahl (omval), studerar miljövetenskap på Lunds universitet.

Vice ordförande: Simone Berg (nyval), studerar till djursjukskötare på SLU Uppsala.

Ledamöter:

Hanna Wrannvik (nyval), dietiststuderande i Umeå.

Lovisa Wilhelmsson (nyval), studerar till nutritionist vid Stockholms universitet.

Felicia Heiligers (nyval), studerar miljö- och utveckling på Södertörns högskola.

Palle Liljebäck

chefredaktör

Kommentarer

Kommentera