Frågor & svar
Nyheter

Sveriges första gravidförsäkring för pappor lanseras

Föräldrar borde ha rätt att ta lika stort ansvar för sina barn. När ett barn är fött kan alla föräldrar teckna en barnförsäkring, men innan barnet har kommit till världen är gravidförsäkringen exklusiv för mödrar. Nu lanserar Akademikerförsäkring Sveriges första gravidförsäkring som inkluderar och kan tecknas av pappa/partner till medlemmar i Naturvetarna.

 

Publicerad: Uppdaterad:

Akademikerförsäkrings nya gravidförsäkring kan tecknas både av mamman och hennes partner, och ger ett skydd under graviditet och förlossning. Gravidförsäkringen gäller från graviditetsvecka 22, men kan tecknas när som helst under graviditeten.

– Det är en självklarhet att båda föräldrar ska kunna ta ansvar för sitt föräldraskap, även under graviditeten. Därför inkluderar vi nu pappa/partner i vår nya gravidförsäkring, säger Anders Gillstedt, produktansvarig och upphovsman till den nya gravidförsäkringen på Akademikerförsäkring.

Likt övriga gravidförsäkringar på marknaden finns både en helt kostnadsfri variant samt en utökad mot en extra kostnad som exempelvis också täcker komplikationer vid förlossningen samt krishjälp för pappa/partner om hen drabbas av förlossningsdepression (vilket 3-5 procent av alla pappor/partners i Sverige får).

Försäkringen är framtagen tillsammans med Moderna Försäkringar.

Teckna din gravidförsäkring nu på: www.akademikerforsakring.se/gravid

Fakta om Akademikerförsäkring

Akademikerförsäkring är försäkringsförmedlare och ägs av Sacoförbunden: Sveriges Ingenjörer, Akademikerförbundet SSR, Naturvetarna, DIK, Sveriges Arbetsterapeuter och Sveriges Farmaceuter. Totalt handlar det om över 280.000 medlemmar. Läs mer påwww.akademikerforsakring.se