Frågor & svar
Nyheter

Naturvetarna söker ny förbundsdirektör

Naturvetarna söker en ny förbundsdirektör som vill vara med och driva vår vision: naturvetare skapar världens framtid.

Publicerad:

Naturvetarna är fackförbundet för akademiker inom naturvetenskap. Vi erbjuder individuell service för framgång i arbetslivet och företräder naturvetare, så att deras kompetens används för egna och omvärldens utmaningar. Naturvetarna är partipolitiskt obundet och en del av Saco. Antalet medlemmar är omkring 32 000 och de är verksamma inom life science, jord, skog och miljö, de fysiska vetenskaperna, matematik, data, hälsa och sjukvård.
Förbundskansliet består av cirka 50 medarbetare.

Vi söker nu en förbundsdirektör som vill vara med och göra Naturvetarnas röst hörd i samhällsdebatten. Vi tror att vår tids globala utmaningar kräver naturvetare. Om du är en driven ledare, som är duktig på att skapa engagemang och vill vara med och utveckla en växande framtidsorganisation, då kan det här vara uppdraget för dig!

Naturvetarna är ett fackförbund som växer och vi ser att det finns en stor potential att växa ytterligare. Som förbundsdirektör har du det övergripande ansvaret för att leda, vidareutveckla och följa upp kansliets verksamhet mot fastställda mål. 

I arbetet som förbundsdirektör bidrar du till att skapa en tydlig struktur och en kultur som främjar utveckling och ständiga förbättringar genom ett chefs- och ledarskap som ger handlingsutrymme, stimulans och återkoppling. Långsiktigt kommer du vara delaktig i att lägga upp en strategi för att utveckla Naturvetarnas positionering inom den fackliga sfären. 

Det är också viktigt att du, tillsammans med dina medarbetare och styrelsen, långsiktigt arbetar för att stärka Naturvetarnas varumärke och lyfta bilden av naturvetarens roll i samhällsutvecklingen för att skapa attraktionskraft för yrken och utbildningar inom de naturvetenskapliga områdena. 

Kvalifikationskrav

· Akademisk examen.
· Gedigen chefs- och ledarerfarenhet med goda resultat. 
· Erfarenhet av samverkan med organisationer inom ideell, offentlig och privat sektor
· Erfarenhet av ledningsgruppsarbete.
· Erfarenhet av arbete från idéburen/medlemsorganisation.

För att lyckas i uppdraget är du trygg och tydlig i ditt ledarskap. Du är lyhörd, bra på att samarbeta och skapa goda relationer, både internt och externt. Rollen kräver att du är ansvarstagande, saklig och handlingskraftig i ditt arbete. Genom din kommunikativa förmåga inspirerar du andra till dialog och delaktighet. Du är givetvis insatt i samhällsdebatten och intresserad av forskningspolitiska frågor. Har du erfarenhet av att ha varit chef över chefer, av att leda förändrings- och utvecklingsarbete samt från arbete inom arbetstagarorganisation, politisk- eller arbetsgivarorganisation ser vi det som meriterande.

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Anställningen är en tillsvidaretjänst på heltid. 

Naturvetarna strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder ett meningsfullt arbete och många kunniga kollegor som vill bidra till ett viktigt samhällsuppdrag. 
Mer information om vår verksamhet och värdegrund hittar du på vår webbplats.

INTRESSEANMÄLAN
I rekryteringen samarbetar Naturvetarna med SOURCE Executive Recruitment. Din intresseanmälan gör du via SOURCE webbplats, http://www.source-executive.se Sista ansökningsdagen är den 18 december 2016. 
Välkommen med din intresseanmälan!

Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Björn Torstensson, 070-786 00 70, bjorn.torstensson@source-executive.se eller researcher Bianca Gideback, 0708-11 03 64, bianca.gideback@source-executive.se 

Kommentarer

Kommentera