Frågor & svar
Nyheter

Månadens fråga: Hur bidrar du till stämningen på jobbet?

Det är lätt att skylla på andra när arbetsklimatet är dåligt. Men alla har ett ansvar för den goda stämningen. Nu undrar vi vad du gör för trivseln på jobbet.

Publicerad: Uppdaterad:

Läs expertens tips för bättre stämning på jobbet.

Palle Liljebäck

chefredaktör

Kommentarer

Karin 2015-09-28

Jag och några kollegor brukar göra plankan tillsammans. Innan fikarasten ligger vi på golvet en minut. Starkare bål och många glada skratt har det blivit i kontorslandskapet!

Martina 2015-09-28

Jag har med min hund som alltid höjer stämningen :)

Lena 2015-09-26

Det är svårt att avgränsa "prata illa" från att vara sanningssägare. Det kan uppfattas som att man "pratar illa" om kollegor som gör stora fel, när man svarar på chefens fråga om vem som ligger bakom felen. Att själv ta på sig skulden för ett fel någon annan har begått kommer inte heller att leda till ett bättre arbetsklimat. Och att arbeta som en grupp betyder inte att gruppens medlemmar ska ta på sig fel gemensamt, om det är uppenbart att en person är ansvarig. När lönesättningen sker är du ändå ensam. Om "prata illa" om någon handlar om negativa påståenden om folks kläder, utseende, intelligens mm så ska man självklart inte göra det! Och epitetet "gnäll" på klagande sätts väl av den som inte förstår, inte bryr sig eller inte gör något för att ta bort det som det gnälls/klagas på. Kanske bör den klagande istället för "Sluta gnäll" få höra något positivt.

Alex 2015-09-26

Jag brukar försöka hålla ett glatt humör i alla lägen, oavsett om jag har det struligt i privatlivet eller om det blir stressigt på jobbet. Det är så lätt att man drar ner andra om man själv är för öppen med sina negativa känslor.

Jan 2015-09-25

Hej, Mycket bottnar i att saker som påpekats inte fungerar, blir aldrig tagna på allvar och åtgärdade. Då har man två val. - Fixa ändå med workarounds - Fortsätta gnälla I första fallet stödjer man dåligt bettende och bli osynlig gjord, typ det funkar ju bra ändå I andra fallet blir man gnälltypen Det är som många medier vill ha synpunkter. De sätter ut sina mail adresser, typ SR, DN, Aftonbladet etc men reportrana svarar aldrig. Hur tänker de? Tror de folk fortsätter och ge synpunkter då? Nej man tror bara det är ngt som ska se bra ut och sen skiter man i det. MVh Jan

go kollega 2015-09-25

Jag frågar kollegorna när jag behöver experthjälp, vi är bra på olika saker. Jag brukar samtidigt passa på att berömma dem.

JD 2015-09-24

Vi har en väldigt liten grupp med mycket bra arbetsklimat. Vi boostar det ytterligare med att spela kort/brädspel 30 min varannan vecka, alla är med, även chefen. Dessutom har alla spetskompetenser som de andra har nytta av och alla kan därför hjälpa alla.
Kommentera