Frågor & svar
Nyheter

Nya på Naturvetarna

Vi välkomnar två nya medarebtare på Naturvetarna.

Publicerad: Uppdaterad:

Maja vikarierar för Erik

När Erik Allard är pappaledig tar Maja Reizenstein över ansvaret för medlemmarna på universitet och högskolor.

Hon är van vid fackliga förhandlingar, främst från hennes tid som ordförande för Saco-föreningen på Fiskeriverket. Senast var hon ledamot i Saco-föreningen på SLU, som för två och ett halvt år sedan tog över forskningen från Fiskeriverket.

– Spännande och jätteroligt att kunna fokusera helt på fackliga frågor och ge service till medlemmarna. Samtidigt inser jag att det är mycket att lära, vilket är en utmaning.

Hon kommer också att sitta i jouren och svara på frågor från alla medlemmar, alltså även privatanställda och de som jobbar i kommuner och landsting.

Arbetet med nationell miljöövervakning, vad gäller insjöfisk, vid SLU är hon tjänstledig från under ett halvår. I botten är Maja Reizenstein biolog/ekolog.

Vad gör du en ledig dag?

– Jag är med familjen och min sjuåriga dotter, och huset som vi renoverar tar en del tid. Att baka bröd är en passion.

 

Elias ska göra det självklart att vara med

Elias Tony är en person som många naturvetare kommer att möta. Som nyanställd på Naturvetarna ska han marknadsföra förbundet, både bland befintliga och blivande medlemmar.

– Det känns jätteroligt och utmanande att göra förbundet ännu mer attraktivt. I ett första skede ska jag bygga relationer och fånga in synpunkter från medlemmarna.

Som nybakad civilekonom, inriktning marknadsföring, är han som klippt och skuren för jobbet. Han har också ett förflutet som ledamot i Saco studentråd, vilket gör att han har bra koll på studentfackliga frågor.

– Mitt mål är att det ska vara självklart att vara med i Naturvetarna. Jag vill skapa en sådan kultur. Den bygger på både känsla och förnuft, som att vi ger bra facklig service, tidning och inkomstförsäkring.

Nu närmast ska Elias Tony åka runt i landet och träffa studenter på universiteten.

– Min roll är att inspirera naturvetare att engagera sig i Naturvetarna. Jag lovar att det ger mycket tillbaka utöver att det är roligt att träffa andra naturvetare.

Hur spenderar du en ledig kväll?

– Jag umgås med vänner. Sällskapet är viktigare än vad vi gör. Försöker också hinna med att träna.

Kontaktuppgifter till kanslipersonal

Kommentarer

Kommentera