Frågor & svar
Nyheter

Ninwa och Erika stöttar på väg ut i arbetslivet

Ninwa Jokilaakso och Erika Lindbom är Naturvetarnas nya studentombudsmän. De har koll på din arbetsmarknad och samtidigt den egna studietiden i färskt minne.
Publicerad:

Ninwa Jokilaakso
Ålder: 31 år
Utbildning: Konsultutbildning inom personalrekrytering, snart kandidat i cellbiologi.
Tidigare jobb: Rekryteringskonsult och labbkoordinator.
Trivs bäst: När jag har mycket att göra!
Brinner för: Människor! Att samtala och diskutera.
Senaste bok: Nalle Puh – asgarvade!
Fritid: Nintendonörd.

Därför är jag studentombudsman: Jag vet hur det är att vara naturvetarstudent. Ofta får man höra att man kan bli vad som helst. Vad betyder det? Hur ska man lägga upp studierna för att få ett jobb när man är klar? Nu vet jag hur arbetsmarknaden ser ut och vill gärna hjälpa andra att hitta rätt.

Därför ska studenter vara med i Naturvetarna: Naturvetarna är en hjälp på väg ut i yrkeslivet. Du håller dig uppdaterad kring vad som händer på arbetsmarknaden och får tillgång till bland annat cv-coachning och karriärrådgivning. Har du frågor om anställning och arbetsvillkor, så kan du vända dig till Naturvetarnas medlemsjour.

 

Erika Lindbom
Ålder: 24 år
Utbildning: Magister i biomedicin, journalistikkurser
Tidigare jobb: Frilansjournalist och forskningsassistent.
Går igång på: Jag tycker om att se resultat på det jag gör. När jag når ett mål, blir jag peppad.
Senaste bok: Frankenstein – en klassiker, men ingen höjdare
Fritid: Dykning.

Min uppgift som studentombudsman: Vi ska vara ute på lärosätena och marknadsföra naturvetarna och rekrytera nya medlemmar. Men vi ska också stötta de studentmedlemmar som vi redan har.

Därför behöver vi studentambassadörer: Ambassadörerna är vår förlängda arm på universitet och högskolor, eftersom vi bara hinner göra ett begränsat antal besök per år. Vi kommer att hjälpa dem att lägga upp sitt arbete.

Kommentarer

Kommentera