Frågor & svar
Nyheter

Röster från karriärdagen inom life science

200 naturvetare fick chans att komma vidare i yrkeslivet på karriärdagen i Stockholmmässa genom möten med företag och kolleger i branschen.
Publicerad: Uppdaterad:

karriär Karriärdagen arrangerades i samarbete med Kemivärlden Biotech.

Här några röster från dem som var där.  

1. Varför besökte du Naturvetarnas karriärdag?

2. Vad fick du ut av dagen?  

 

Nomi, Creson, clinical research associate på Parexel

Utbildning: Biomedicin, examen 2006, Karolinska institutet.  

1.  Jag är här som utställare och marknadsför företaget Parexel, som utför kliniska prövningar på uppdrag. Företaget verkar globalt med engelska som arbetsspråk. Just nu har vi behov av kliniska prövningsledare. Jag knyter kontakter och vill att naturvetare söker sig till oss, genom att till exempel skicka in sitt cv.

 

2.   IIntressanta föredrag med konkreta tips om att komma vidare i karriären. Värdefullt också att följa utvecklingen i branschen. Det är viktigt att få den kollen som naturvetare.  

 

Alexander Cristea, produktutvecklare på bioteknikföretaget Olink

Utbildning: molekylärbiolog, disputerad i klinisk fysiologi, Akademiska Uppsala.  

1. Jag har arbete året ut och söker jobb. Efter många år som forskare vill jag ut i industrin och jobba nära den tillämpade forskningen och marknaden. Att identifiera nya affärsområden och sälja lockar mig. Efter entreprenörskolan i Uppsala och jobb inom det området har jag den erfarenheten.

2.  Den levde upp till mina förväntningar och jag har knutit kontakter med flera företag. Givande också att genom föredragen få veta vart branschen är på väg. Det ger insikt om var behoven finns. Som i sin tur ger nya idéer om vad man kan göra.

 

Sofia Holm, föräldraledig från jobb med kliniska prövningar på ICON Clinical Research
Utbildning: BMA, disputerad på genetiska studier inom dermatologi.

  1. Jag vill se vilka möjligheter som finns att komma vidare i karriären.
Därför är det viktigt att följa utvecklingen i branschen. Samtidigt hjälper jag min vän från ARV Swedish Design som ställer ut sina smycken.
2. Med lilla Alva i famnen missade jag en del av föredragen. Jag har knutit kontakter med flera företag, men jag hade gärna sett att fler företag var på plats.
Lika viktigt med en sådan här dag är att träffa kolleger och underhålla och bygga nya nätverk. 

 

       

Palle Liljebäck

chefredaktör

Kommentarer

Kommentera