Frågor & svar
Nyheter

Nya avtal för Akademikerförsäkring

Akademikerförsäkring har förnyat avtalen med Moderna Försäkringar Sak, Moderna Försäkringar Liv och Trygg Hansa.
Publicerad: Uppdaterad:

Förmåner  Akademikerförsäkring är ett bolag som upphandlar och administrerar person- och sakförsäkringar till Naturvetarnas och några andra Sacoförbunds medlemmar. Akademikerförsäkring ägs gemensamt av dessa förbund och det är idag totalt 230 000 medlemmar, som omfattas.

Hem- och bilförsäkringar

Moderna Försäkringar Sak och Akademikerförsäkring förlänger sitt samarbete med ytterligare tre år.  Bolagen har tidigare samarbetat i sex år med syfte att AkademikerFörsäkring ska kunna erbjuda skräddarsydda och konkurrenskraftiga hem- och bilförsäkringar.
– För försäkringstagarna finns det ett stort mervärde i den här typen av samarbeten. Försäkringarnas innehåll och omfattning anpassas särskilt efter den aktuella målgruppens behov, samtidigt som priserna i en sådan här lösning är riktigt konkurrenskraftiga, säger Andreas Önstorp, Affärsområdeschef, Konsument, Moderna Försäkringar.

Liv- och olycksfall

Även med Moderna Försäkringar Liv har ett nytt avtal kommit på plats.  Avtalet gäller gruppförsäkring och avser de fem kommande åren.
– Tre saker var avgörande för att vi valde att fortsätta samarbetet med Moderna Försäkringar Liv: de offererade en för förbundens medlemmar attraktiv lösning, bolagen har under de åtta år som samarbetet pågått utvecklat mycket goda relationer och det är ett välkänt varumärke hos medlemmarna.  Vi tror att vi tillsammans kan utveckla för marknaden helt nya koncept som förenklar för medlemmarna när de ska välja försäkringar, säger Anders Gillstedt på AkademikerFörsäkring.

Sjukvårdsförsäkringar

Med Trygg-Hansa gäller det treåriga avtalet sjukvårdsförsäkringar.
– Vi är mycket nöjda med hur samarbetet med Trygg-Hansa har utvecklats. Vi startade för tre år sedan och har nu över 16 000 medlemmar som tecknat sig för en sjukvårdsförsäkring. Våra medlemmar tycker att det är en väldigt bra och viktig försäkring som ger dem möjlighet att snabbt komma tillbaka till arbete vid svåra sjukdomar och skador. Vi tycker att Trygg-Hansa varit lyhörda i hur sjukvårdsförsäkringen ska erbjudas till medlemmarna. Dessa är skälen till att vi går vidare i samarbetet, säger Anders Gillstedt på AkademikerFörsäkring.

 

Läs mer om medlemsförsäkringarna   

Marita Teräs

utredare