Frågor & svar
Nyheter

Årets dietist hjälper olympier med kosten

Stefan Pettersson har utsetts till årets dietist. Stefan är specialiserad på idrottsnutrition och är verksam som doktorand vid Institutionen för Mat, Hälsa och Miljö vid Göteborgs Universitet.
Publicerad: Uppdaterad:

utmärkelser Dietiststudenter i Göteborg stod för nomineringen med motiveringen att han undervisat med god pedagogik och brinnande engagemang.

 – Maten har en oerhört viktig roll för såväl hälsa som prestation, säger Stefan Pettersson, doktorand vid Göteborgs Universitet.

 Stefan ingår i Sveriges Olympiska Kommittés resursteam för kostrådgivning till idrottsmän och kvinnor i våra olika landslag, och i DRF's referensgrupp för idrottsnutrition. Hans egen forskning handlar om kostvanor hos idrottare inom grenar med olika viktklasser. Resultaten från avhandlingen kommer att ligga till grund för riktlinjer för viktreglering bland idrottare inom till exempel brottning, judo och taekwondo.

Det var vid Dietisternas Riksförbunds kongress och fortbildningsdagar på Stora Essingen i Stockholm som årets dietist korades. Dagarna är ett ypperligt tillfälle för landets dietister att träffas, nätverka och utbyta erfarenheter.

Dagarna är späckade av intressanta uppdaterande föreläsningar.   Pressmeddelande om dietisternas kongress