Fråga oss här!
Mitt medlemskap

Naturvetarnas medlemsavgifter

Naturvetarnas medlemsavgifter är bland de lägsta på marknaden. I avgiften får du trygghet, råd och stöd som gör det möjligt för dig att utvecklas på arbetsmarknaden.

Den 1 januari 2020 höjs medlemsavgifterna för yrkesverksamma och pensionär med 10 kronor. Läs mer om de nya avgifterna här.

Mellan 1 juli 2018 - 1 april 2019 får du dra av 25 procent av fackavgiften i din deklaration. Efter den 1 april får du alltså inte längre detta avdrag. Skattereduktionen gäller förutsatt att den sammanlagda avgiften uppgår till minst 400 kronor per år och tillämpas på medlemsavgifter som betalas in från och med den 1 juli. Skattereduktionen gäller avgifter till svenska fackföreningar liksom till motsvarande utländska arbetstagarorganisationer. Skattereduktionen gäller inte avgifter till professionsföreningar. 
Naturvetarna har lämnat uppgifter om inbetalda medlemsavgifter till Skatteverket för 2018, vilket betyder att du som är medlem själv inte behöver anmäla avdraget till Skatteverket. Du kommer inte få en kopia (kontrolluppgift) skickad till dig på det som skickats till Skatteverket. 

Medlemsavgifter

Pågående grund- och forskarutbildning

Student eller doktorand utan anställning: 10 kr/mån

Doktorand med anställning: 110 kr/mån

Studentavgiften gäller för dig som studerar en naturvetenskaplig grundutbildning eller forskarutbildning utan anställning vid universitet och högskola.

Om du är yrkesverksam och har ordinarie medlemskap går det inte att byta till studentmedlemskap om du ska börja plugga. Undantaget är om du ska läsa klart din naturvetenskapliga grundutbildning.

Yrkesverksam/företagare

Bruttoinkomst över 20 000 kr: 240 kr/mån

Bruttoinkomst mellan 15 000 och 20 000 kr: 165 kr/mån

Bruttoinkomst under 15 000 kr: 90 kr/mån

Stipendiat: 90 kr/mån

Utlandsanställd utanför Norden: 90 kr/mån

Dubbelansluten till Lärarnas Riksförbund, SULF, DIK eller Sveriges Arbetsterapeuter: Läs mer här.

Du måste själv ansöka om reducerad avgift om du har en inkomst under 20 000 kr per månad. Ansök om reducerad avgift här. Som inkomst avses summan av bruttolön, ersättningar från försäkringskassa, arbetslöshetskassa, inkomstförsäkring och trygghetsavtal. Stipendium, studiemedel, pensionsersättning, samt barn- och bostadsbidrag räknas ej som inkomst.

Pensionär

Pensionärsmedlemskap: 50 kr/mån

Om du är yrkesverksam oavsett ålder betalar du ordinarie medlemsavgift. 

Professionsföreningar

l Naturvetarna finns professionsföreningar och delförbund. Vissa av dessa tar ut en avgift för medlemskap. Läs mer här

Senast uppdaterad:
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies