Mitt medlemskap

Naturvetarnas medlemsavgifter

Naturvetarnas medlemsavgifter är bland de lägsta på marknaden. I avgiften får du trygghet, råd och stöd som gör det möjligt för dig att utvecklas på arbetsmarknaden.

Från och med 1 juli 2018 får du dra av 25 procent av fackavgiften i din deklaration. Skattereduktionen gäller förutsatt att den sammanlagda avgiften uppgår till minst 400 kronor per år och tillämpas på medlemsavgifter som betalas in från och med den 1 juli. Skattereduktionen gäller avgifter till svenska fackföreningar liksom till motsvarande utländska arbetstagarorganisationer. 
Naturvetarna kommer lämna uppgifter om inbetalda medlemsavgifter till Skatteverket, vilket betyder att du som är medlem själv inte behöver anmäla avdraget till Skatteverket. Du kommer inte få en kopia (kontrolluppgift) skickad till dig på det som skickats till Skatteverket. 
Du kan avsäga dig från att få dina inbetalda medlemsavgifter inskickade till Skatteverket. Detta ska i så fall meddelas senast den 28 december skriftligt per post till: 
Naturvetarna
Medlemsadministrationen
Box 760
131 24 Nacka

Medlemsavgifter

Pågående grund- och forskarutbildning

Student eller doktorand utan anställning: 10 kr/mån

Doktorand med anställning: 110 kr/mån

Studentavgiften gäller för dig som studerar en naturvetenskaplig grundutbildning eller forskarutbildning utan anställning vid universitet och högskola.

Om du är yrkesverksam och har ordinarie medlemskap går det inte att byta till studentmedlemskap om du ska börja plugga. Undantaget är om du ska läsa klart din naturvetenskapliga grundutbildning.

Yrkesverksam/företagare

Inkomst över 20 000 kr: 240 kr/mån

Inkomst mellan 15 000 och 20 000 kr: 165 kr/mån

Inkomst under 15 000 kr: 90 kr/mån

Stipendiat: 90 kr/mån

Utlandsanställd utanför Norden: 90 kr/mån

Dubbelansluten till Lärarnas Riksförbund, Sulf, DIK eller Sveriges Arbetsterapeuter: Läs mer här.

Du måste själv ansöka om reducerad avgift om du har en inkomst under 20 000 kr per månad. Ansök om reducerad avgift här. Som inkomst avses summan av bruttolön, ersättningar från försäkringskassa, arbetslöshetskassa, inkomstförsäkring och trygghetsavtal. Stipendium, studiemedel, pensionsersättning, samt barn- och bostadsbidrag räknas ej som inkomst.

Pensionär

Pensionärsmedlemskap: 50 kr/mån

Professionsföreningar

l Naturvetarna finns professionsföreningar och delförbund. Vissa av dessa tar ut en avgift för medlemskap. Läs mer här

Senast uppdaterad:
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies