Fråga oss här!
Mitt medlemskap

Naturvetarnas medlemsavgifter

Naturvetarnas medlemsavgifter är bland de lägsta på marknaden. I avgiften får du trygghet, råd och stöd som gör det möjligt för dig att utvecklas på arbetsmarknaden.

Detta är aktuella medlemsavgifter från och med 1 januari 2020

Pågående grund- och forskarutbildning Avgift
Student 10 kr/mån
Doktorand utan anställning 10 kr/mån 
Doktorand med anställning 120 kr/mån
Yrkesverksam  
Ordinarie medlemsavgift 250 kr
Inkomst under 20 000 kr/mån* 175 kr/mån
Inkomst under 15 000 kr/mån* 100 kr/mån
Stipendiat 100 kr/mån
Utlandsanställda utanför Norden 100 kr/mån
Övriga avgifter  
Pensionär 
Om du är yrkesverksam oavsett ålder betalar du ordinarie medlemsavgift. 
60 kr/mån
Dubbelansluten till Lärarnas Riksförbund, SULF, DIK eller Sveriges Arbetsterapeuter. Läs mer här.
Vissa professionsföreningar tar ut en avgift för medlemskap.  Läs mer här

*Du måste själv ansöka om reducerad avgift om du har en inkomst under 20 000 kr per månad. Ansök om reducerad avgift här

Den 1 januari 2020 höjs medlemsavgifterna för yrkesverksamma och pensionär 10 kronor. Läs mer om de nya avgifterna här. Avgifterna ovan är de nya avgifterna för 2020. 

Mellan 1 juli 2018 - 1 april 2019 får du dra av 25 procent av fackavgiften i din deklaration. Efter den 1 april får du alltså inte längre detta avdrag. Skattereduktionen gäller förutsatt att den sammanlagda avgiften uppgår till minst 400 kronor per år och tillämpas på medlemsavgifter som betalas in från och med den 1 juli. Skattereduktionen gäller avgifter till svenska fackföreningar liksom till motsvarande utländska arbetstagarorganisationer. Skattereduktionen gäller inte avgifter till professionsföreningar. 
Naturvetarna har lämnat uppgifter om inbetalda medlemsavgifter till Skatteverket för 2019, vilket betyder att du som är medlem själv inte behöver anmäla avdraget till Skatteverket. Du kommer inte få en kopia (kontrolluppgift) skickad till dig på det som skickats till Skatteverket. 

Senast uppdaterad: