Fråga oss här!
Medlemskap

Byta förbund till Naturvetarna

För att byta från ett annat fackförbund till Naturvetarna är det bra att tänka på några saker för att övergången ska bli smidig för dig. 

Gör så här: 

  1. Begär utträde ur ditt nuvarande fackförbund.
  2. Ansök sedan om medlemskap i Naturvetarna och ange från och med vilken månad du vill bli medlem.  
  3. Vi rekommenderar även att du går med i Naturvetarnas a-kassa, Akademikernas a-kassa. Det ingår inte i medlemskapet i Naturvetarna. Läs mer om hur du byter a-kassa här.

Om du är osäker på ifall du uppfyller villkoren för att bli medlem i Naturvetarna, avvakta med att gå ur ditt nuvarande förbund och a-kassa. Ansök då om medlemskap hos Naturvetarna, men notera på din inträdesansökan att du är osäker på om du kan vara medlem. Du kommer inom kort få besked från oss om du beviljas inträde och då kan du kontakta ditt nuvarande förbund och begära utträde.

Om du byter förbund till Naturvetarna omfattas du av ett kostnadsfritt försäkringspaket från Akademikerförsäkring.

Dina första tre månader som medlem

Under dina tre första månader som medlem har du rätt att ta del av medlemsrådgivningen. Däremot kan du inte ta del av arbetsrättsligt förhandlingsstöd under denna period. 

Senast uppdaterad:
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies