Fråga oss här!
Medlemskap

Ansök om reducerad avgift

Du kan ansöka om reducerad avgift om du har en bruttoinkomst under 20 000 kronor i månaden. Ansökan om reducerad avgift gör du på en blankett eller via formuläret nedan. 

Det är din inkomst som avgör om du kan få reducerad avgift. Som inkomst avses summan av bruttolön, ersättningar från försäkringskassa, arbetslöshetskassa, inkomstförsäkring och trygghetsavtal. Stipendium, studiemedel, pensionsersättning, samt barn- och bostadsbidrag räknas ej som inkomst.

Reducerad avgift beviljas tidigast från och med den första i den månad vi tar emot ansökan om reducerad avgift. 

Om du redan har reducerad avgift och vill förlänga perioden ansöker du på nytt via formuläret nedan.

Observera att:

  • Om din bruttoinkomst förändras till över 20 000 i månaden är du skyldig att meddela det till Naturvetarnas medlemsservice.
  • Får du enbart högsta dagpenning (910 kr/dag) från a-kassan så blir bruttoinkomsten 20 020 kr per månad. Det innebär att du inte är berättigad till reducerad avgift. Efter hundra dagar blir dagpenningen 760kr/dag och ersättningen 16 720 kr, vilket innebär att du då kan göra en ansökan om reducerad avgift.
  • Om du är pensionär eller om du studerar på naturvetenskaplig grundutbildning eller forskarutbildning så baseras avgiften inte på inkomst. Se vilka avgifter som gäller.
  • Om du är yrkesverksam och har ordinarie medlemskap går det inte att byta till studentmedlemskap om du ska börja plugga. Undantaget är om du ska läsa klart din naturvetenskapliga grundutbildning. Meddela oss på info@naturvetarna.se.
  • Du kan inte ansöka om reducerad avgift retroaktivt.

Medlemmar som är under skuldsanering kan också beviljas reducerad avgift. Medlemsavgiften blir då 90 kronor i månaden. Reducerad avgift beviljas tidigast från och med den första dagen i den månad vi tar emot ansökan och kan inte ges retroaktivt. Ange det datum som skuldsaneringen ska vara avslutad i ansökan. Om skuldsaneringen upphör tidigare än angett, ska detta meddelas till Naturvetarnas medlemsadministration.

Ansökan

Senast uppdaterad:
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies