Frågor & svar
Medlemsförmåner

Avtalsrådgivning kring anställningsavtal

Vill du ha hjälp att tolka innehållet i anställningsavtalet? I vår avtalsrådgivning ger vi dig råd om vad avtalet innebär för dig.

Avtalsrådgivningen innebär att vi tillsammans med dig tittar på innehållet i avtalet, och ger råd och synpunkter på dess innehåll och vad det innebär för dig. Målet med rådgivningen är att du ska veta vilka rättigheter och skyldigheter som finns enligt avtalet.

Vi ger rådgivning kring flera olika slags anställningsavtal:

  • Anställningsavtal då det saknas kollektivavtal
  • Anställningsavtal som kompletteras med ett kollektivavtal
  • Anställningsavtal där arbetsgivaren tillämpar hela eller delar av kollektivavtal (vilket får betydelse vid eventuellt tvist om avtalet)

Vi ger även rådgivning på engelska och av avtal skrivna på engelska.

Avtalsrådgivningen är ingen granskning utav avtalet, fokus ligger på rådgivning. I slutändan är det medlemmen som beslutar om hen vill ingå avtalet. Avtalet är mellan arbetstagaren och arbetsgivaren vilket betyder att Naturvetarna inte går in och förhandlar med arbetsgivaren, upprättar fullständiga anställningsavtal eller gör en total juridisk granskning.

Börja med att titta på vår sida om vad du bör tänka på i anställningsavtalet och våra avtalsmallar för anställningsavtal innan du kontaktar oss, kanske hittar du svar på dina frågor där. 

Önskar du avtalsrådgivning skickar du anställningsavtalet till radgivning@naturvetarna.se. Meddela oss vad du vill att vi tittar på i avtalet. Du får svar inom tre arbetsdagar beroende på avtalets omfattning.

Senast uppdaterad: