Fråga oss här!
Login

Om BankID

BankID är en e-legitimation som du använder för att identifiera dig på internet. Du beställer ditt mobila BankID hos din internetbank.

Som medlem i Naturvetarna kan du logga in med mobilt BankID på naturvetarna.se för att se och uppdatera information om ditt medlemskap på sidorna Mitt medlemskap. Där finns din kontaktinformation, din medlemsavgift, samt uppgifter om utbildning och arbetsgivare. Du kan också se vissa sidor som innehåller information som bara är tillgänglig för medlemmar i Naturvetarna, vilket är Saco lönesök och avtalsmallar.

Varför BankID?

Vi använder oss av BankID för en trygg och säker inloggning. BankID är en e-legitimation som du använder för att identifiera dig på internet, till exempel hos din bank, hos Försäkringskassan eller CSN. Vi använder inte BankID på kort/fil i dagsläget. Mobilt BankID går bra att använda även om du loggar in på webbplatsen från en dator. 

Hur skaffar jag mobilt BankID?

Du kan skaffa mobilt BankID genom din bank. Läs mer om hur du skaffar BankID på: https://support.bankid.com/sv.

För att beställa ett mobilt BankID måste du ha ett svenskt personnummer. De olika bankerna som ger BankID ställer även krav på den som ansöker, till exempel att man är folkbokförd i Sverige och en nedre åldersgräns. Exakt hur du beställer ett mobilt BankID skiljer sig åt mellan olika banker. Du kan läsa mer på din banks webbsida.

Tänk på att du behöver installera BankID appen innan du kan beställa ett BankID. 

Här kan du läsa mer om hur du går till väga för att skaffa mobilt Bank-id: https://support.bankid.com/sv.

Jag har problem med mitt mobila BankID. Vad gör jag?

Jag kan inte skaffa mobilt BankID, vad gör jag då?

Om du exempelvis inte har svenskt personnummer, har skyddad identitet eller av någon annan anledning inte kan eller vill skaffa mobilt BankID, så kan du inte se sidor på naturvetarna.se som kräver inloggning. Vi kan dock hjälpa dig med det som ligger bakom inloggning: 

Senast uppdaterad: