Frågor & svar
Kalender

Skyddsombudets dag

Saco firar Skyddsombudens dag för att uppmärksamma skyddsombuden och synliggöra deras viktiga uppdrag. Välkomna till en spännande förmiddag ägnad åt temat AI och arbetsmiljö.

  • Startar: 2023-10-25 10:00
  • Slutar: 2023-10-25 11:30
  • Plats: Digitalt
  • Lokal:

Saco firar Skyddsombudens dag för att uppmärksamma skyddsombuden och synliggöra deras viktiga uppdrag. I år bjuder de in till ett livesänt webbinarium med temat AI och arbetsmiljö. Det börjar klockan 10.00 och håller som längst på till 11.30.

Att arbetslivet har och kontinuerligt håller på att förändras tack vare digitaliseringen, användning av robotar och utveckling av AI är ett återkommande samtalsämne. Artificiell intelligens, AI, är en teknik som kommer att ha stor påverkan inom många områden, även om vi idag inte alltid kan se hur. Kunskaper om hur tekniken påverkar människors arbetsförhållanden och arbetsmiljö är viktiga, både för att förstå de förändringar som sker och för att kunna arbeta förebyggande. Det kommer vi prata om under detta seminarium.

 

Program & talare

10.00
Inledning
Karin Fristedt, utredare på området arbetsmiljö på Saco

10.05
AI och akademiker
Jenny Grensman, utredare med EU-inriktning och Jenny Wahlbäck, jurist på Saco

10.15
AI, automatisering och arbetsmiljö. Vad är skyddsombudens roll?
Professor emeritus Bengt Sandblad, Uppsala universitet

Praktisk information & anmälan
Seminariet är kostnadsfritt och alla skyddsombud och andra arbetsmiljöintresserade är välkomna att delta. Seminariet sänds via Zoom och läggs i efterhand ut på Saco Play. 

Anmäl dig via Sacos hemsida