Frågor & svar
Kalender
Datagjort jordklot.

Kan AI lösa klimatkrisen?

Välkommen till ett samtal med AI-forskaren Aleksis Pirinen som ger en inblick i sitt arbete på Sveriges forskningsinstitut RISE och berättar hur AI kan bidra till en bättre och friskare värld.

  • Startar: 2022-09-30 12:00
  • Slutar: 2022-09-30 12:45
  • Plats: Digitalt
  • Lokal:

Artificiell intelligens, AI, har blivit ett viktigt verktyg i klimatforskningen. MedAI_Aleksis_682.jpg hjälp av AI kan vi mildra effekterna av klimatförändringarna genom att rusta samhället, förbereda oss på extremväder och skapa mer effektiva hjälpinsatser. Vi kan också använda AI för att begränsa klimatförändringarna.

Men är AI verkligen lösningen på våra samhällsutmaningar? Vad händer om tekniken hamnar i fel händer? Och hur miljövänligt är egentligen AI?

Anmäl dig här senast den 28 september!

 

Kontaktperson: Catherine Johnsson

E-post: catherine.johnsson@naturvetarna.se

Telefon: 073-3662445

 

Webbinariet ingår i programmet under vetenskapsfestivalen ForskarFredag, som genomförs med stöd av bland annat fackförbundet Naturvetarna, och är en del av European Researchers’ Night.

ForskarFredag äger rum sista fredagen i september varje år med syftet att göra den forskning som bedrivs tillgänglig för allmänheten och inspirera unga att få upp ögonen för forskning. Årets tema är en bättre och friskare värld.

 

Naturvetare har nyckelkompetens i omställningen till ett mer hållbart samhälle. Här kan du läsa mer om arbetsmarknaden för naturvetare inom matematik och IT.