Frågor & svar
Kalender

Chefsfredag i Malmö

Exklusivt för dig som är chef och medlem i Naturvetarna! Välkommen på spännande fredagsmingel med nätverkande, seminarium, god dryck och tilltugg. Chefsfredagarna anordnas av Svensk Chefsförening och Insight Consulting.

  • Startar: 2019-09-13 14:00
  • Slutar: 2019-09-13 16:30
  • Plats: Malmö
  • Lokal: Scandic S:t Jörgen, Stora Nygatan 35

Chefsfredag: Organisatoriska mellanrum 

Bättre samverkan har länge beskrivits som lösningen på fallerande kvalitet, säkerhet och effektivitet. Det gäller både i offentliga och privata, specialistintensiva verksamheter.

Mats Tyrstrups teori går ut på att det är i våra föreställningar om organisering och ledning som problemen finns. Dessa föreställningar kommer till uttryck i attityder och beteenden samt hur vi organiserar verksamheter. Därför måste vi ”tänka om” för att bli bättre på gränsöverskridande samverkan.

Mats Tyrstrup kallar sin teori organisatoriska mellanrum. Teorin kan fungera som grund för diskussioner om interorganisatorisk samverkan och hur denna kan förbättras. Han presenterar ett antal strategier för hur man bör gå tillväga istället.

Om föreläsaren

Mats Tyrstrup är docent och verksam vid Handelshögskolan i Stockholm.

Anmälan

Anmäl dig på denna länk senast 22 augusti. Antalet platser är begränsat. 

Om du twittrar, använd gärna #Chefsfredag.

Om du har frågor, välkommen att kontakta chef@naturvetarna.se

Om Chefsfredag

Chefsfredag är en kostnadsfri medlemsförmån för dig som är chef och medlem i Naturvetarna. Att fylla på med inspiration och kunskap samt utöka ditt nätverk är värdefullt. Chefsfredag är ett samarbete mellan Naturvetarna, Sveriges ArbetsterapeuterSvensk ChefsföreningDIKFysioterapeuterna och Insight Consulting.