Frågor & svar
Kalender

Chefsfredag: Förändringar som påverkar oss och våra verksamheter

Denna chefsfredag möter vi statsvetaren Cecilia Garme som är en av författarna till boken Saknad – på spaning efter landet inom oss.

  • Startar: 2022-11-18 14:00
  • Slutar: 2022-11-18 15:30
  • Plats: Citykonferensen i Stockholm eller digitalt
  • Lokal:

Anmäl dig här senast den 8 november!

Hon har tillsammans med statsvetaren Katarina Barrling beskrivit de storagarme-nb.jpg samhällsförändringar som skett i Sverige under ett par decennier. Samhället och våra organisationer har gått igenom stora förändringar. Vad händer med oss och vilka känslor väcker det. Den stora invandringen har på kort tid förändrat Sverige i grunden. Och i ett land av ingenjörer är det de praktiska frågorna som diskuteras: skolresultat, arbetslöshet, bostäder. Men vad skapar folkhemmets försvinnande för känslor hos dem som bor här? Vad händer när vi förlorar något och hur pratar vi om det?

Boken Saknad är en berättelse om att förlora något man kanske inte ens visste att man hade. Det är en resa i tid och rum för att försöka förstå varför ett land som betraktar sig som tolerant, vidsynt och framtidsinriktat har så svårt att hantera förändringar som har med människor att göra. Vi får möjlighet att fundera över ledarskapet, de nya uppdragen och hur kraven på professionerna förändras.

Denna Chefsfredag är en hybrid. Du kan alltså välja om du vill delta på plats fysiskt eller om du vill delta digitalt, detta anger du i anmälan. För dig som deltar fysiskt har vi nätverkande mingel med dryck och tilltugg efter föreläsningen.

Varmt välkommen!

Intresset är stort så anmälan är bindande. Anmäl om du får förhinder och ge någon annan chans att delta.

Har du frågor? Mejla till Zara Hammarberg.