Frågor & svar
Kalender

Chefsfredag: Det omätbara

Välkommen till en tankeväckande föreläsning om vad som händer när vi ser världen i siffror och statistik, vad det gör med viktiga omätbara kunskaper och värden.

  • Startar: 2020-11-27 14:00
  • Slutar: 2020-11-27 15:30
  • Plats:
  • Lokal:

Vi lever i en tid av siffror och statistik med en övertro på att alla problem går att lösa genom att spalta upp, mäta och kvantifiera. När vårt förnuft bara handlar om att räkna blir såväl våra liv som samhället i stort alltmer omänskligt. Allt och alla blir siffror och det finns inget utrymme för omdöme eller eftertanke.

Jonna Bornemarks uppmaningar att bjuda mikromotstånd mot förpappringen av mellanmänskliga yrken har fått stort gehör över hela landet.

Om föreläsaren

Jonna Bornemark är professor i filosofi vid Centrum för praktisk kunskap på Södertörns högskola. Hennes senaste bok är den bästsäljande och mycket uppmärksammade Det omätbaras renässans – en uppgörelse med pedanternas världsherravälde.

Anmälan

I höst är Chefsfredag digital. Antalet platser är ändå begränsat, på grund av att förbunden har en kostnad för varje deltagare. Anmäl dig på denna länk. 

Vi skickar ut en deltagarlänk några dagar före arrangemanget.

Om du använder sociala medier, använd gärna #Chefsfredag.

Om Chefsfredag

Chefsfredag är en kostnadsfri medlemsförmån för dig som är chef och medlem i Naturvetarna. Att fylla på med inspiration och kunskap samt utöka ditt nätverk är värdefullt. Chefsfredag arrangeras i samarbete mellan NaturvetarnaDIKFysioterapeuternaInsight ConsultingSveriges Arbetsterapeuter och Svensk Chefsförening (Akademikerförbundet SSR).

Om du har frågor, välkommen att kontakta chef@naturvetarna.se

Fler datum för Chefsfredag