Frågor & svar
Kalender

Affärsmannaskap för naturvetare

Utbildningen vänder sig till dig som vill komplettera din naturvetenskapliga utbildning! Det ökar dina möjligheter att kunna konkurrera om strategiska positioner. 

  • Startar: 2019-06-16 23:59
  • Slutar: 2019-06-16 23:59
  • Plats: Lund och Stockholm
  • Lokal: Sista anmälningdag: 16 juni

Du får erfarenhet av och kunskaper om hur företag eller annan affärsdrivande verksamhet fungerar strategiskt, organisatoriskt, ekonomiskt och affärsmässigt. Sista anmälningsdag är 16 juni 2019.

Utbildningens röda tråd är att deltagarna skapar en affärsplan för den egna verksamheten. Examination sker utifrån den inlämnade affärsplanen som presenteras och bedöms under ett ”Draknäste” (från TV).

Du blir bättre på att formulera idéer och motivera dina projekt. /Per Arvidsson, forskare och kursansvarig

Ett mycket uppskattat inslag i utbildningen är en företagssimulering där deltagarna tar olika roller i ett fiktivt företag. Centrala områden som behandlas under utbildningen är affärsidé, organisation, marknadsstrategi, ekonomisk analys, ekonomistyrning och affärsplan.

Skräddarsytt för naturvetare

Utbildningen är ett samarbete mellan Naturvetarna och Lunds universitet, specifikt framtaget för förbundets medlemmar. Det är nu dags för den sjunde omgången av denna utbildningen, som har blivit väldigt uppskattad för sitt innehåll och genomförande. Utbildningen går på kvartsfart under en termin och ger 7,5 högskolepoäng.

Utbildningen ges under fyra programträffar. Till varje programträff kopplas en meriterad gästföreläsare som är kvalificerad inom affärsmannaskap. Genom utbildningen får deltagarna också ett nätverk bland naturvetare för fortsatt erfarenhets- och kunskapsutbyte. Som medlem i Naturvetarna får du 7000 kr rabatt på utbildningen och betalar 39 000 SEK istället för 46 000 SEK (exklusive moms).

Anna Karlsson på Equalis fick direkt nytta av utbildningen. Nu känner hon sig idag tryggare i sin roll som kvalitetschef. Läs intervjun med Anna Karlsson.

Datum för utbildningen

  1. Programträff 1: 28-30 augusti 2019, Lund
  2. Programträff 2: 17-18 oktober 2019, Stockholm
  3. Programträff 3: 5-6 december 2019, Stockholm
  4. Programträff 4: 9-10 januari 2020, Lund

Sista anmälningsdag: 16/6 2019.

Mer information på webben

Läs mer om utbildningen på Lunds universitets webbplats 
Direkt till anmälan för Affärsmannaskap för naturvetare
Intervju med programchef Per Arvidson