Frågor & svar
Förtroendevald
Foto: Colourbox

Fackliga utbildningar

Du som är förtroendevald har tillgång till utbildningar som är utformade för att stödja dig i ditt uppdrag på arbetsplatsen. De ger dig också tillgång till ett unikt nätverk av andra förtroendevalda.

Om du behöver stöd i ditt uppdrag som förtroendevald så är du välkommen att kontakta vår medlemsrådgivning som du når via radgivning@naturvetarna.se eller 08-466 2480.

 

Om våra utbildningar

Vi anordnar både bas- och fördjupningsutbildningar, så att både du som är nybliven förtroendevald och du som varit verksam lite längre finner något som passar dig. 

Vi arbetar för tillfället med att göra våra utbildningar webbaserade som du som förtroendevald kan gå när det passar dig. Dessa kommer lanseras kontinuerligt under hösten 2021. 

Arbetsmiljö

Utbildningen ger dig trygghet i rollen som arbetsmiljöombud. Du får kunskap om lagar och regelverk, samt information om vart du kan vända dig vid frågor rörande arbetsmiljö.

  • Hålls via Teams - Nya datum för hösten 2021 meddelas efter sommaren. 

Facklig grundutbildning

Utbildningen ska ge dig trygghet i din roll som fackligt förtroendevald. Du kommer även att känna till det fackliga arbetets ramar och verktyg. Vi riktar utbildningen sektorersvis mot privat, statlig samt kommun- och region.
Målgrupp: Förtroendevalda inom 

  • Kommun & region
  • Privat sektor
  • Statlig sektor

"Jag kommer att känna mig bekvämare i många situationer och har fått bättre koll på vad lagar och avtal säger." 
Så tycker en förtroendevald som gick utbildningen i december 2020.

 

Förhandlingsutbildning

Utbildningen vänder sig till dig som vill utveckla dina kunskaper i förhandling. Utbildningen är digital för att alla förtroendevalda ska ha möjlighet att gå den.
Målgrupp: Förtroendevalda. Du ska ha genomgått facklig grundutbildning.

 

Löneprocessen

Utbildningen ger grundläggande kunskaper om löneprocessen och det lokala lönerevisionsarbetet. Här finns en intervju med två deltagare på en utbildning.
Målgrupp: Du som är förtroendevald och är aktivt delaktig i löneförhandlingar inom

  • Kommun och region
  • Privat sektor
  • Statlig sektor

"Nu kan jag ge medlemmarna bättre information om processen, lönekriteriers användning, och vad man kan förvänta sig vid lönesamtalet."
Så tycker en förtroendevald som gick utbildningen i november 2020.

 

Styrelseakademiens utbildning till certifierad styrelseledamot

Utbildning ger dig en gedigen plattform att stå på om du vill engagera dig i styrelsearbetet i bolag, ideella och politiska föreningar. Medlemmar i Naturvetarna betalar samma pris som medlemmar i Styrelseakademien. Ange "Medlem i Naturvetarna" som rabattkod/meddelande när du bokar kursen.
Omfattning: 16 h.
Arrangör: Styrelseakademien.
Information och anmälan: www.styrelseakademien.se

 

Partsgemensamma utbildningar

Senast uppdaterad: