Förtroendevald

Anmäl förtroendeuppdrag

Har du ett förtroendeuppdrag är det viktigt att anmäla detta till oss, så att vi kan ge dig rätt information och stöd. Du måste ha ett registrerat uppdrag för att till exempel kunna få medlemslistor.

Du ska även anmäla förtroendeuppdrag till arbetsgivaren enligt Lag om förtroendemans ställning på arbetsplatsen. Arbetar du inom: 

  • kommun och landsting får du automatiskt ett intyg från oss som du kan lämna till arbetsgivaren med din skriftliga anmälan om förtroendeuppdrag till arbetsgivaren.
  • statlig och privat sektor ska det räcka det med att lämna årsmötesprotokollet till arbetsgivaren om arbetsgivaren efterfrågar det. Inom privat sektor ska även anmäla ditt förtroendeuppdrag till Sveriges ingenjörer.

Anmäler du uppdrag som skyddsombud måste du sedan komplettera anmälan med minnesanteckningar/protokoll där det framgår att skyddsombudet är utsett. 

Fyll i formuläret nedan om du vill anmäla ett förtroendeuppdrag eller om det har skett förändringar i föreningens styrelse. Om ditt uppdrag har upphört innan mandatperioden gått ut, mejla till fortroendevald@naturvetarna.se för avanmälan.

Anmälan av förtroendeuppdrag och styrelse

Uppdrag jag vill anmäla (obligatoriskt)
Senast uppdaterad:
Naturvetarna sparar viss data (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Naturvetarnas webbplats godkänner du detta / Om cookies