Frågor & svar
Avpublicerat

Välj miljö- och etikfonder

Varför välja högriskfonder för att maximera vinster? undrar Anders i debattinlägget. Placera pengarna där de gör nytta för mänskligheten istället.
Publicerad: Uppdaterad:

Jag läste chefredaktörens spalt i numer 8 av Naturvetare. Med stolthet berättar han om sina framgångar i PPM-valet, där bland annat Rysslandsfonderna har gått som tåget. Lars-Erik Liljebäck satsar, enligt utsago, på rätt häst genom att välja högriskfonder.
Jag blir lite upprörd över hans vilja att maximera sina egna vinster. Varför passar han inte på att göra något gott av pensionspengarna? Det finns miljö- och etikfonder, där pengarna verkligen gör nytta och inte utsätter miljö och människor för onödiga belastningar.
Gör skillnad och placera pengarna där de gör nytta för mänskligheten!
Anders

Kommentarer

Bosse 2009-11-25

Med tanke på hur urusla pensioner vi akademiker födda efter 1953 och som jobbar inom den offentliga sektorn kommer att få, så har man inte råd att ta några andra hänsyn än till sig själv. Min beräknade pension kommer att bli cirka 13000:-/månad före skatt och då finns det inte utrymme till att placera pengarna i några "etikfonder". Anders kanske anser att man ska leva under existensminimum av solidaritesskäl! Så placera du dina pengar var du vill, så placerar jag mina där jag får maximal avkastning.
Kommentera