Vi erbjuder
Jobbar du även när du inte är på jobbet? Ilustration: Lindalovisa Fernqvist

Så undviker du deltidsfällan

Som småbarnsförälder ligger det nära till hands att gå ner i arbetstid. Men se till att bli deltidssmart först! Här får du tips på hur du lägger upp ditt arbete för att få ut mesta möjliga av din tid.
Publicerad:

ämtning, lämning, matlagning och så jobbet någonstans däremellan… Föräldraskapet blir lätt ett enda långt stafettlopp. Därför väljer många föräldrar att arbeta deltid under några år. Du som är förälder har rätt att gå ner till 75 procent fram tills ditt yngsta barn fyller åtta år, eller slutar första klass.

Det låter enkelt i teorin, men kan vara klurigt att genomföra i praktiken, särskilt om man har ett engagerande jobb. Många arbetsgivare tycker att det är toppen med deltidsarbetande, eftersom de får hundra procent av jobbet gjort för till exempel åttio procent av lönen.

Detta är en del av den beryktade deltidsfällan.

– Oftast har man samma ansvarsområde på jobbet som när man arbetade heltid, men när man arbetar mindre tid måste man göra nya prioriteringar, säger Monika Elowson, ombudsman på Naturvetarna.

Se över dina arbetsuppgifter

Monika Elowson råder alla som ska börja arbeta deltid att sätta sig ned med sin chef och gå igenom sina arbetsuppgifter.

– Se till att dina nya prioriteringar är sanktionerade av chefen, säger hon.
Deltidsfällan har fått en ny dimension i en tid då alla har jobbmobilen i fickan. Plötsligt kan vi jobba nästan överallt, närsomhelst (möjligtvis med undantag av den mobilfria zonen i dagishallen).

– Allt handlar om att sätta upp sina egna gränser. Tar jag jobbsamtal utanför jobbet? Kollar jag mejlen när jag är ledig? Det här är frågor som även heltidsarbetande behöver ta ställning till, men som blir särskilt tydliga när man jobbar deltid.

Missa inte mötet

En annan del av fällan är att deltidsarbetande lätt blir omsprungna på jobbet. Det kan vara svårt att ge det där lilla extra när man ”inte ens” ger hundra procent.
Plötsligt missar du möten, beslut och möjligheter att komma med nya idéer som kan bidra till verksamhetens utveckling.

Som deltidsarbetande kan det kännas magstarkt att be kollegorna anpassa sig efter ditt barns dagistider, men Monika Elowson tycker ändå att man kan försöka få viktiga möten lagda på tider då alla kan delta. Det är ju inte bara du, utan hela arbetsgruppen som tjänar på att du är uppdaterad.

– Sedan är det ju såklart en avvägning hur många möten man ska vara med på. När man arbetar mindre tid, kommer en procentuellt sett större del av arbetstiden att gå åt till möten. Här är det också bra att komma överens med sin chef om vilka möten man ska delta i, säger Monika Elowson.

Fortsätt fika

Förutom de officiella mötena, missar den som faller i deltidsfällan också mycket av det inofficiella informationsutbytet på jobbet.

För att vara så effektiv som möjligt hoppar man över fikarasten och tar snabblunch vid skrivbordet.

– På kort sikt kanske det kan vara en strategi som fungerar, om man tänker jobba deltid till exempel första året som barnet är på dagis. Men på längre sikt finns risken att man får betala med att man inte har underhållit sitt nätverk, säger Monika Elowson.

Håll koll på lönen

Ett av de viktigaste mötena på året är naturligtvis lönesamtalet. Som deltidsarbetande kan det vara värt att lägga lite extra krut på det.

– Det blir extra viktigt att sätta upp mål för ditt arbete och koppla dina prestationer till dem, så att din insats inte jämförs med hur mycket dina heltidsarbetande kollegor har gjort, säger Monika Elowson.

Att du är deltidsarbetande ska inte innebära att du får en sämre löneutveck­ling. Det är förbjudet enligt lag att diskriminera deltidsarbetande och att missgynna föräldralediga.

Om kärleken inte varar för evigt

Ofta går en förälder ner mer i tid än den andra. År 2009 arbetade var fjärde kvinna som var medlem i ett Sacoförbund deltid, men bara knappt var tionde man. Deltidsfällan är även en kvinnofälla.

– De flesta som frågar om deltidsarbete är kvinnliga medlemmar, men vi får oftare frågor från män som jobbar deltid idag än för några år sedan, säger Monika Elowson.
Även om ni har gemensam ekonomi idag, så påverkar din inkomst nu vad du får i pension sedan. Till viss del kompenseras den allmänna pensionen under de första fyra åren och vissa tjänstepensioner under ett års tid. 

Det kanske är ett tungt ämne att ta upp i tv-soffan, men det kan vara bra att den förälder som tjänar mest, avstår premiepensionsrätter eller pensionssparar privat åt sin partner, om ni skulle bli pensionärer på varsitt håll.

5 sätt att bli deltidssmart

1)  Se över dina arbetsuppgifter tillsammans med din chef, så att du inte får göra samma jobb på mindre tid.

2)  Försök påverka mötestiderna på jobbet, så att du kan vara med. Glöm inte att fikarasten kan vara lika beslutsmässig som avdelningsmötet!

3)  Har du jobbmobilen på när du är ledig? Stäng av, eller förhandla med din chef om att få lägga en viss del av arbetstiden utanför arbetsplatsen.

4)  Förbered dig väl inför lönesamtalet, så att du inte halkar efter i löneutvecklingen. Det är din prestation som ska bedömas, inte antalet timmar som du arbetar.

5)  Se över jämställdheten i din relation. Kan ni båda gå ner tio procent istället för att en av er går ner tjugo? Har ni lika mycket pengar var att röra er med? Kan en av er avstå pension till den andra?

Hanna Meerveld

Jobbar inte längre på Naturvetarna

Kommentarer

Kommentera