Vi erbjuder

Björn Lindh 2012-01-30

"Svårt att få fram en god smak och konsistens" - det måste vara en mycket hypotetisk nackdel. Ingen har ju smakat... Enligt Stieg Omholt, Norges mest framstående forskare inom området bör varken konsistens och framför allt inte god smak vara ett reellt problem. Det är ju vanliga normala muskelceller vi talar om. Dessutom sägs lejonstek vara det läckraste köttet, men knappast någon har råd att producera idag - den blir dock möjlig med denna teknik. Tillväxten lär ju vara snabbare än på de köttdjur vi har idag iaf... Dyrt idag, ja - två doktorander måste ju övervaka en produktion av 2 gram. Men i en uppskalad produktion räknar man med att största kostnaden är att rena aminosyror. Det kan ju dock inte vara speciellt svårt eller? Beräkningar finns att en mogen teknik så är produktionen billigare än kyckling. Produkten är ju otroligt mycket mer miljövänlig, resurseffektiv och etisk, så det borde gå att ta ut en slant extra för alla de enorma fördelar som produkten har!