Vi erbjuder

Sofiah 2011-08-22

Det är 15 år sen jag gick ut Jordbruk på gymnasiet. Köttpriserna som slakterierna betalar till bönderna är samma om inte lägre nu. Det visar på ngt som är allvarligt fel. Jag försöker att bara köpa svenskt kött och helst lokalproducerat. Jag är villig att betala mer för det. Tyvärr är det få som är det, vilket leder till att när jag efter en lång arbetsdag ska hem till mina 2 små barn i regel inte har tid att handla på fler ställen än en stormarknad (ska ju ha blöjor, basvaror så också) och där finns det knappt att få tag i svenskt kött. Då måste man iväg till små specialbutiker. Att det är lokalproducerat behöver för den skull inte betyda att djuren haft det bättre eller sluppit långa transporter men det känns bättre att stötta bonden i grannbyn än han i tyskland. Det är med sveriges krav på livsmedelhantering så gott som omöjligt att ha ett eget gårdsslakteri vilket jag tror skulle uppskattas av många. Så ja, maten är för billig för folk är för snåla och sveriges regler är för strikta.