Vi erbjuder

Johanna Arvidsson 2010-05-20

Bara för att livsmedelsverket är en myndighet behöver de inte ha rätt när de tolkar forskningsresultat. Det är läge att låta någon oberoende forskare, som inte har bindningar varken till livsmedelsindustrin, läkemedelsindustrin eller hälsokostindustrin, att ta fram forskningsmaterial samt göra tolkningar av dem. Som kostrådgivare och biolog undrar jag ibland över livsmedelsverkets ställningsstaganden. När de t.ex rekomenderar margariner och becel är det är uppenbart att de gynnar margarinindustrin. Dietisterna delar ut foldrar som unilever tagit fram! Och när de rekomenderar kolhydratrik (stärkelse=socker) mat till diabetiker är det också uppenbart att det inte kan vara för diabetikernas bästa. Jag har sedan länge slutat lyssna på livsmedelsverket. Kanske Life trots allt kan ha rätt?! Vi använder ju kostgödning som endast innehåller fosfor, kväve och kalium. medans kogödsel innehåller massor av näingsämen. Det borde leda till att jordarna utarmas när man bara tillsätter ett fåtal näringsämnen! Inte alls konstigt! Vi i Sverige har alldeles för få forskare vars resultat är helt oberoende av vinstintressen!